Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Κρίσιμο παιχνίδι»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Παρασκευή (10/02, 21:00, Novasports 2) τη Ζαλγκίρις Κάουνας για την 22η αγωνιστική και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε κρίσιμο το ματς με τη λιθουανική ομάδα.


«Καλησπέρα σας! Αύριο παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι το οποίο σίγουρα πρέπει να είμαστε πολύ έτοιμοι για να το αντιμετωπίσουμε, γιατί αντιμετωπίζουμε μια ομάδα πολύ μαχητική, μια ομάδα που παλεύει όλα τα ματς και μια ομάδα που προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες. Έχει καλό μομέντουμ, είναι μια ομάδα αρκετά σκληρή, ομάδα που επιτίθεται με αρκετούς τρόπους, αμυντικά, εμείς πρέπει να εξουδετερώσουμε όλους τους τρόπους που αυτή η ομάδα επιτίθεται. Και από την άλλη, να επιβάλουμε τον ρυθμό μας στην επίθεση μιας και παίζουμε στο γήπεδο μας και θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού. Μπορώ να χαρακτηρίσω το ματς αυτό κρίσιμο, θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο, το έχω πει ξανά αυτό. Πλησιάζοντας προς το τέλος της κανονικής περιόδου, κάθε παιχνίδι εντός έδρας ιδιαίτερα, είναι πιο σημαντικό από το προηγούμενο και θα πρέπει και ο κόσμος να συμβάλει με τη φωνή του ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας» είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Έλληνας κόουτς.

Σε ερώτηση για το εάν «φοβάται» περισσότερο τον ρυθμό της Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως «δεν είναι μόνο ο ρυθμός, έχουν τρανζίνσιον παιχνίδι, έχουν γρήγορες επιθέσεις, αλλά έχουν καλή οργάνωση και στην επίθεση και σε σετ παιχνίδι. Μπορούν να επιτεθούν και από low post, και από σουτ μετά από σκριν και από πικ εν ρολ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε. Δεν φοβόμαστε, απλά πρέπει να κάνουμε σωστά αυτά που έχουμε πει και να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε πως «Ο Σπανούλης έχει μπει ήδη στην ομάδα, κάνει προπόνηση και θα είναι κανονικά στο παιχνίδι, έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που είχε. Ο Παπαπέτρου δεν έχει μπει καθόλου με την ομάδα, έχει πρόβλημα στη μέση και είναι πολύ αμφίβολη έως δύσκολη η συμμετοχή του αύριο. Θα δούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Και σε ό,τι έχει να κάνει με τον Γιανγκ, κάνει κάποιες θεραπείες στο γόνατο, στην τενοντίτιδα που έχει και πιστεύω ότι θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμη για να επανέλθει. Η τενοντίτιδα είναι από καταπόνηση κυρίως.

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ: « Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, είναι σε καλή κατάσταση, παίζουν καλά. Το κλειδί για αυτό το ματς θα είναι η άμυνα. Πρέπει να παλέψουμε πρώτα από όλα στην άμυνα και μετά στην επίθεση. Ήταν ένα παιχνίδι στο Καζάν και τίποτα παραπάνω. Πρέπει να είμαστε έτσι συνέχεια, να τα δώσουμε όλα και να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι επιστέφει ο Βασίλης και δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω για το πόσο σημαντικός είναι ο Βασίλης για τους παίκτες και όλη την ομάδα. Εγώ πάντα προσπαθώ για το καλύτερο, πάντα για το καλύτερο για την ομάδα. Έχουν δυνατούς ψηλούς, αλλά και στις άλλες θέσεις έχουν καλούς παίκτες και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί συνολικά απέναντι τους και να μην εστιάσουμε μόνο σε έναν ή δύο παίκτες».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΪΟΥ: «Σίγουρα για εμάς όλα τα παιχνίδια έχουν “πρέπει”, δεν υπάρχει κάποιο ματς το οποίο ξεχωρίζουμε. Θέλουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, να ακολουθήσουμε το πλάνο των προπονητών μας και να πάρουμε τη νίκη. Είναι σε μια πολύ καλή περίοδο αυτή τη στιγμή. Παίζουν ένα μπάσκετ ομαδικό, παίζουν ο ένας για τον άλλον, έχουν καλούς αυτοματισμούς, γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον, πρόκειται για ομάδα πάνω από όλα και είδαμε ότι έχουν κάνει μεγάλες νίκες. Εμείς πρέπει να δείξουμε από την πρώτη στιγμή που θα μπούμε στο παρκέ πόσο θέλουμε το ματς, να επιβάλουμε τον ρυθμό ματς και να κάνουμε το παιχνίδι μας».