Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Σκληρή ομάδα ο Ερυθρός Αστέρας»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τρίτη (20/12, 21:00, Νοvasports 2) τον Ερυθρό Αστέρα για τη 13 αγωνιστική της Ευρωλίγκας με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μιλάει για την σερβική ομάδα.


«Αύριο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, με τον Ερυθρό Αστέρα, μια ομάδα που παίζουν πολύ ομαδικά και στην επίθεση και στην άμυνα. Έχουν σχεδόν το ίδιο ρόστερ για αρκετά μεγάλο διάστημα, έχουν τον ίδιο προπονητή, άρα ξέρουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ασφαλώς είναι μια ομάδα που ξέρει τι παίζει μέσα στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να εξουδετερώσει τον αντίπαλο μέσω της άμυνας της, έχουν σκληρούς παίκτες που μαρκάρουν και μέσα στη ρακέτα και στην περιφέρεια, τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο και στο επιθετικό κομμάτι έχουν ικανούς παίκτες στο ένας εναντίον ενός, οι οποίοι και μπορούν να σκοράρουν και να δημιουργήσουν. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε συνολικά ως ομάδα, να παίξουμε καλύτερη άμυνα ασφαλώς απέναντι στον ΠΑΟΚ και να προσπαθήσουμε εξουδετερώνοντας τον επιθετικό τους πλουραλισμό, να κερδίσουμε το παιχνίδι. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας, ο κόσμος είναι σημαντικό και αναπόσπαστο στοιχείο της ομάδας, μετά τα τελευταία αποτελέσματα, κάθε ματς πλέον στην Ευρωλίγκα είναι και πιο σημαντικό από το προηγούμενο,  ο κόσμος το ξέρει αυτό και πρέπει να δώσει ένα βροντερό παρών αύριο, να σπρώξει την ομάδα στη νίκη. Όσο πιο πολύ κόσμο έχει το ΣΕΦ, τόσο πιο αλώβητη έδρα θα είναι» είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Σε ερώτηση για τη δημιουργία του Γιόβιτς, ο προπονητής του Θρύλου είπε πως «ο Γιόβιτς είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, αρχίζει το παιχνίδι από τα δικά του χέρια σε πολλές περιπτώσεις, είναι παίκτης-κλειδί για τον Ερυθρό Αστέρα και θα πρέπει να σταματήσουμε τη δημιουργία του πέρα από το σκοράρισμα».

Για τους συνεχόμενους τραυματισμούς και για το πώς αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε πως «να σας ευχαριστήσω πολύ που μου κάνετε αυτή την ερώτηση για τους τραυματισμούς. Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, ο Σπανούλης σε ένα λέι απ που έκανε στο πιο προηγούμενο παιχνίδι, έπεσε με το γόνατο κάτω και το γόνατο του τον πονάει. Είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του, αλλά ο Σπανούλης είναι Σπανούλης. Δεν ξέρεις ποτέ. Σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς, νομίζω και εσείς θα πρέπει να σταματήσετε να γράφετε, εμείς δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Για δυσυδαιμονίες για κακή τύχη, για έτσι και αλλιώς και τη σεζόν εκείνη τραυματίστηκε ο τάδε, την άλλη ο τάδε… Νομίζω το έχουμε κάνει καραμέλα αυτό το θέμα. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολη σεζόν, γι αυτό και κάναμε δυνατό ρόστερ. Ξέραμε ότι θα έχει η σεζόν τραυματισμούς. Λυπούμαστε πάρα πολύ , κυρίως για τον Χάκετ που έχασε όλη τη σεζόν και για όλους τους αθλητές και σε άλλες ομάδες που χάνουνε μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων τους, δεν είναι ωραίο να τραυματίζεται ένας παίκτης. Αλλά εδώ στον Ολυμπιακό κοντεύει να γίνει σίριαλ, να υπάρχει ένα κλίμα γύρω-γύρω κακομοιριάς. Εμείς δεν είμαστε κακομοίρηδες, εμείς έχουμε το κεφάλι μας ψηλά, όποιοι και εάν είμαστε, παλεύουμε, το είδατε και χθες. Δεν είμαστε κακομοίρηδες, είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, για τον τρόπο που παίζουμε και όσο αντέξουμε. Η ομάδα κερδίζει, αλλά μην βλέπουμε τους τραυματισμούς και άλλες ομάδες έχουν τραυματίες. Πρέπει να προχωρήσουμε, τι να κάνουμε;»

Για τον λίγο χρόνο που έχει στη διάθεση του για να προετοιμάσει την ομάδα του για το παιχνίδι με τους Σέρβους, ο 49χρονος τεχνικός σχολίασε πως «ο Ερυθρός Αστέρας, έχει παραπάνω χρόνο από εμάς; Όχι, ίσως μια μέρα παραπάνω γιατί έπαιξαν Σάββατο αντί Κυριακή. Αυτό δεν λέει τίποτα. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα, μου έκαναν χθες την ερώτηση για το σύστημα, για τους πολλούς αγώνες. Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι ανούσιες, μια μέρα, ε, μια μέρα και πάει να πολεμήσει η ομάδα. Μας παίρνουν το σπίτι, δεν θα πάμε να παλέψουμε; Έτσι είναι, θα μπούμε να παλέψουμε, έχει χρόνο να προετοιμαστεί η ομάδα, πολύ χρόνο, όσο χρόνο χρειάζεται για να προετοιμαστεί».

Για την απόδοση του Πάτρικ Γιανγκ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε πως «εντάξει, ποτέ, εγώ προσωπικά και όλοι, δεν χάσαμε την πίστη μας στις δυνατότητες του Πάτρικ. Κάναμε υπομονή και κάνουμε ακόμη και όσο ανεβαίνει, θα ανεβαίνει και άλλο. Είναι ακόμη στην αρχή της ανοδικής πορείας του και όσο περνάει ο καιρός, θα έχει καλύτερη ψυχολογία και θα παίζει ακόμη καλύτερα και θα βοηθάει όσο μπορεί και αυτός την ομάδα με τις δυνατότητες του».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Παίζουν ως ομάδα και αμυντικά και επιθετικά, είναι ένα καλό σύνολο, να παίξουμε με την ενέργεια που παίζουμε στο γήπεδο μας, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Σίγουρα ο Γιόβιτς δημιουργεί πάρα πολύ καλά, θέλουμε να ελαττώσουμε τη δημιουργία του, έχουμε κάνει το πλάνο μας και θέλουμε να το ακολουθήσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν έχεις τόσο ανάγκη να τα κάνεις προπόνηση, πλέον ο εγκέφαλος έχει την προετοιμασία και μπαίνει απλά για να τα δουλέψει, την όποια πληροφορία, στο παιχνίδι».