Skip to main content

«Να αρχίσουμε με το δεξί στο γήπεδο μας»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αναντολού Εφές την Πέμπτη (20/10, 19:45, EΡT) με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τονίζει πως οι πρωταθλητές Ελλάδος θέλουν να αρχίσουν με το δεξί τις εντός έδρας ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις για φέτος.


«Καλησπέρα και από εμένα, είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για φέτος στην Ευρωλίγκα, μετά την πρώτη αγωνιστική που είχαμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα, θέλουμε να μπούμε με το δεξί στο γήπεδο μας στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Ξέρουμε ότι έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε, μια ομάδα που ενισχύθηκε, μια ομάδα που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία επιθετικού μπάσκετ, έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σε “σκοτώσουν”, πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι για να τους βγάλουμε από τον ρυθμό τους. Είναι μια ομάδα ρυθμού, αρκετά καλή επιθετικά και εμείς θα πρέπει να δείξουμε το μαχητικό μας πνεύμα ακόμη μια φορά. Να είμαστε συγκεντρωμένοι για μεγάλη διάρκεια στο παιχνίδι και θέλουμε να διαφυλάξουμε την έδρα μας. Πρέπει να μπούμε έτοιμοι και αποφασισμένοι. Με τη βοήθεια του κόσμου, ο οποίος αναμένεται να έρθει στο γήπεδο και να γίνει ο έκτος παίκτης, ελπίζω να φτάσουμε στη νίκη» είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Έλληνας κόουτς.

Σε ό,τι αφορά το εάν έχει γυρίσει ο διακόπτης μετά τον θρίαμβο στο ντέρμπι, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε πως «εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε ζητήσει από τους παίκτες να ξεχάσουν το προηγούμενο παιχνίδι. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το νέο πρόγραμμα, δεν μπορείς να μένεις στο προηγούμενο παιχνίδι. Είτε αυτό είναι νίκη είτε ήττα. Αν μένεις στο προηγούμενο αποτέλεσμα, θα χάσεις το επόμενο. Το επισήμανα και αυτό στα αποδυτήρια μετά τον Παναθηναϊκό. Επομένως, εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Κοιτάμε μόνο την Εφές, ούτε πίσω, ούτε πολύ μπροστά. Μόνο το ματς με την Εφές, παιχνίδι με το παιχνίδι. Έτσι θα κάνουμε όλη τη χρονιά».

Όσο για το εάν βοηθάει πως ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Εφές στο τουρνουά της Κρήτης πριν λίγες εβδομάδες: «Βοηθάει, γιατί όπως θυμάστε στην Κρήτη στο τουρνουά είχαμε κάνει πολύ κακή εμφάνιση, αυτό το παιχνίδι δείχνει τι μπορεί να κάνει η Εφές που σε εκείνο το ματς μας είχε εγκλωβίσει. Στην άκρη του μυαλού όλων, υπάρχει εκείνο το παιχνίδι. Θεωρώ πως θα μας κάνει καλό γιατί όλοι ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι η Εφές».

Σε ερώτηση για την κατάσταση του Πάτρικ Γιανγκ, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε : «o Γιανγκ είναι ένας παίκτης ο οποίος μας δίνει και θα μας δώσει ακόμη περισσότερο, όσο περνάει ο καιρός, δύναμη στη ρακέτα. Είναι ένας από τους τρεις σέντερ που έχουμε επιλέξει για φέτος. Σε λίγες ημέρες, εβδομάδες να το πω καλύτερα, θα είναι αγωνιστικά 100% έτοιμος. Σίγουρα όταν ένας παίκτης προέρχεται από τραυματισμό και έχει να παίξει έναν χρόνο, είναι δύσκολο να μπει και να παίξει στο 100%. Ο Γιανγκ είναι υγιής, το πόδι του είναι σε άριστη κατάσταση. Εκείνο που δεν έχει, είναι ειδική φυσική κατάσταση που αυτό θα το κερδίσει μέσα από τα παιχνίδια. Φυσικά οι αγώνες αυτοί που έχουμε είναι μεγάλης δυσκολίας, σίγουρα του κάνουν καλό. Όσο παίζει, θα βελτιώνεται, άρα σε μερικές εβδομάδες θα είναι αγωνιστικά 100%. Μέρα με τη μέρα όλο αυτό θα το χτίζει, θα παίζει όλο και πιο πολύ και πιο πολύ και θα έρθει στο απόλυτα επιθυμητό αγωνιστικά επίπεδο».

Σε ερώτηση για το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας και γενικά τη νέα σεζόν, ο Έλληνας κόουτς κατέθεσε την άποψη του. «Η κάθε ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη για να κάνει μια καλή χρονιά για να μπει στα play off σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δηλαδή, αν δεν έχεις διάρκεια, δεν μπορείς να μπεις στα play off. Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο, η διάρκεια, μετά να μπει στα play off και τα πικ να είναι στο Final Four και στα play off να είναι σε καλή φόρμα και στην Ελλάδα στους τελικούς. Οι αγώνες σε ετοιμάζουν για να γίνεσαι καλύτερος. Η προπόνηση είναι οι αγώνες. Χρόνος για προπόνηση δεν υπάρχει. Σε δύο εβδομάδες θα δώσουμε τώρα έξι ματς. Αυτό δεν το έχουμε κάνει ξανά. Και είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα προπόνησης, διάρκειας έντασης κλπ. Η ομάδα βελτιώνεται μέσα από τα παιχνίδια πλέον. Φυσικά υπήρξε μια περίοδος που προετοιμαστήκαμε με προπονήσεις. Πλέον χρόνος δεν υπάρχει. Και η προπόνηση είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σε αυτό το σημείο της χρονιάς. Πλέον μέσα από τους αγώνες η ομάδα θα γίνεται καλύτερη. Δεν υπάρχουν μέρες για ρεπό, δυστυχώς ή ευτυχώς η καθημερινότητα επιτάσσει  να είσαι καθημερινά στο γήπεδο. Για εμάς και τους παίκτες είναι χαρά να είμαστε στο γήπεδο. Όσο περνάει ο καιρός και οι μήνες, το ρεπό θα είναι πιο επιτακτικό και ίσως θα πρέπει να θυσιάζουμε κάποιες προπονήσεις για να ξεκουράζεται το μυαλό και να ξελαμπικάρουμε λίγο όπως λένε».

Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Περάσοβιτς, έγινε ερώτηση για το εάν έχει αδυναμίες με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να λέει: «σίγουρα έχουν αδυναμίες. Έχουν καινούργιους παίκτες, αλλά έχουν έναν κορμό από πέρσι. Φέτος παίζουν πιο γρήγορα, αν μπορέσεις και τους σταματήσεις, κατευθείαν τους βγάζεις από έναν ρυθμό. Αυτό θέλω, να τους σταματήσουμε μέσω της άμυνας μας. Σίγουρα έχουν αδυναμίες και εκεί θέλω να χτυπήσουμε με τη δική μας επίθεση, στη δική τους άμυνα».

Από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ζητήθηκε και ένα σχόλιο για το «διαζύγιο» του Παναθηναϊκού με τον Αργύρη Πεδουλάκη και τόνισε πως «γενικά μιλώντας, ως προπονητής, δεν είναι ωραίο να φεύγουν οι προπονητές από τις ομάδες. Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα του προπονητή, αυτή είναι και η δική μου. Κάποιος στην Αμερική λέει όταν υπογράφεις το συμβόλαιο σου, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση της απόλυσης σου. Αυτό το ρητό τα λέει όλα».

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Εφές είναι πολύ καλή στα επιθετικά ριμπάουντ, είναι γρήγορη ομάδα και πολύ καλή στον αιφνιδιασμό. Παίζουν πολύ γρήγορα και πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα για να τους σταματήσουμε».

Όσο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Σέρβος σέντερ τόνισε πως «ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά χρειάζεται να το ξεχάσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι».