Skip to main content

An imposing Olympiacos!

The Back2Back European Champions bested Fenerbahce/Ulker 95-82 and started the Euroleague TOP-16 in the best possible way.

Οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης επιβλήθηκαν 95-82 της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και άρχισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα μας άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Ο  Βασίλης Σπανούλης ήταν ασταμάτητος. Ο αρχηγός σκόραρε, δημιουργούσε, έδινε ασίστ, έπαιζε σούπερ άμυνα και έτσι οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 12-4 έπειτα από τέσσερα λεπτά αγώνα.  Ο V-Span ήταν ασταμάτητος και έτσι βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στο +10 (27-17) στο 9’ με το δεκάλεπτο να τελειώνει 27-19 υπέρ των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Στη δεύτερη περίοδο ο αρχηγός του Θρύλου, Βασίλη Σπανούλης, συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο 31χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού όταν δεν σκόραρε έδινε ασίστ και έτσι η ομάδα μας διατήρησε το προβάδισμα για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με 47-40 υπέρ των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Βαγγέλης Μάντζαρης συνέχισε τη σπουδαία και αθόρυβη δουλειά που έκανε στο πρώτο ημίχρονο και φτάνοντας τα 3/3 τρίποντα πίσω από τα 6.75 έκανε το 56-45 στο 23’.  Κάποια συνεχόμενα λάθη σε άμυνα και επίθεση από τον Θρύλο επέτρεψαν στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να κάνει ένα επιμέρους 2-11 και να μειώσει σε 58-56 στο 26’ με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 62-56 με σερί 4-0 από τους Πειραιώτες.

Στην τέταρτη περίοδο ο Περπέρογλου «ντύθηκε» Σπανούλης, έφτασε τους 15 πόντους και διατήρησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ ενώ και ο Λοτζέσκι ήταν εξαιρετικός για το 76-69 στο 36’. Ο Περπέρογλου συνέχισε να κάνει απίθανο παιχνίδι, ο Στράτος τα έβαζε από παντού και διαμόρφωσε με συνεχόμενα τρίποντα το 84-75.  Ο Σπανούλης έδωσε τη χαριστική βολή στην τουρκική ομάδα και διαμόρφωσε το 95-82.


Δεκάλεπτα: 27-19, 47-40, 62-56, 95-82.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 4, Σπανούλης 28 (4τριπ, 5ριμπ, 9ασ), Περπέρογλου 21 (3τριπ, 5ριμπ), Σλούκας 2, Σίμονς 5, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (3), Λοτζέσκι 14 (2).
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 4, Ονάν, Μπιέλιτσα 11 (1), Μαχμούτογλου 6 (2), Κλέιζα 7 (1), Βίντμαρ 8, Ζόριτς 13, Σιπάχι, Μπογκντάνοβιτς 16, Πρέλτζιτς 17 (3).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί η έναρξη του Top 16 όταν παίζεις γηπεδούχος έχεις μεγάλη πίεση. Για μας ήταν η δυσκολότερη δυνατή πρεμιέρα, γιατί έπαιζαν δύο ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στην πρώτη φάση. Η ποιότητα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ βοήθησε να γίνει ένα πολύ ελκυστικό ματς για τους φιλάθλους και παίχτηκε υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Κρατάμε τη σημασία της νίκης, αυτής καθ’ αυτής. Αν ξεκινήσεις με ήττα στην έδρα σου είναι άσχημο, αν και έχεις τη δυνατότητα να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Εμείς κάναμε μόνο τέσσερα λάθη και δώσαμε 20 ασίστ, ένας αριθμός εκπληκτικός για τέτοιας δυσκολίας παιχνίδι και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Διαβάσαμε πολύ καλά την άμυνα που επέλεξε να παίξει ο κ. Ομπράντοβιτς. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και βάλαμε 95 πόντους. Σημαδέψαμε τα πόδια των αδύναμων αμυντικά παικτών. Το γεγονός ότι είχε ranking 39 με τόσους πόντους και τόσες ασίστ λέει από μόνο του πολλά. Αυτά τα περί αντιπαλότητας προσώπων και ομάδων μένουν στην άκρη. Το μεγαλύτερο κίνητρο του Σπανούλη είναι το τρίτο ευρωπαϊκό. Ήταν μόνο το ξεκίνημα στο Top 16. Η φιλοσοφία μιας ομάδας που θέλει να πάει μακριά είναι να ξεχνά όποιο αποτέλεσμα να έχει. Παίζοντας χωρίς τους δύο Αμερικάνους μας, τον Λο και τον Πέτγουεϊ, και χρησιμοποιώντας ιδιόμορφα σχήματα τα καταφέραμε. Χρειάστηκε υπέρβαση από τους περιφερειακούς μας για να τα καταφέρουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Για μένα είναι γεγονός της βραδιάς το sold out μετά από δύο ήττες με εξαιρετική ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει πως όσοι είναι στην ομάδα έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου γιατί παλεύουν και φυσικά τα δύο ευρωπαϊκά εκτιμώνται από τους φιλάθλους μας. Θέλω να πω ένα μπράβο στους φιλάθλους μας. Η στάση τους δείχνει διάθεση να στηρίξει την ομάδα σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και θα βλέπουν πολύ όμορφα ματς».


ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ:  «Είχαμε μεγάλο κίνητρο και παίξαμε για κάθε μπάλα, για κάθε κατοχή με το ίδιο πάθος. Παίξαμε όλοι στο 100% και φτάσαμε στη νίκη. Σίγουρα ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι επιθετικά αλλά ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς στο TOP-16. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ  είναι από τους καλύτερους αντιπάλους που έχουμε αντιμετωπίσει αλλά αυτή η νίκη δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο, συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Με βοήθησε η άμυνα που έπαιξα, πήρα ενέργεια μέσα από αυτή και έβγαλα φάσεις για την επίθεση. Ένιωσα καλύτερα και πήρα τις προσπάθειες. Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε και τα καταφέραμε».

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ:  «Έπρεπε απαραίτητα να βγάλουμε ενέργεια, είχαμε το κίνητρο και θέλαμε να αντιδράσουμε καλά και σωστά μετά τις ήττες που κάναμε,. Όταν ξεκινάει το Τοπ 16 δεν χρειάζεσαι έξτρα κίνητρο σου δίνει ενέργεια από μόνο του. Εμείς ήμασταν ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο μετά τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε κάνει 
Αυτά τα παιχνίδια μας αρέσει να παίζουμε σε τέτοια ατμόσφαιρα σε γεμάτο γήπεδο με αυτόν τον κόσμο στο πλευρό μας». 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ:  «Μετά τις δύο ήττες, είχαμε άγχος και το πρέπει μπήκε στο λεξιλόγιό μας. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και θέλαμε νίκη έστω και με μισό πόντο. Το καταφέραμε το ξεχνάμε αύριο και προχωράμε.  Για να κερδίσουμε έπρεπε να παίξουμε δυνατά. Αυτό μας έδωσε τη νίκη. Απάντησαν σε μεγάλα σουτ, όμως είχαμε απαντήσεις και πήραμε τη νίκη. Ο κόσμος είναι ένας λόγος που μας βοήθησε το φινάλε. Τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε κάθε ματς να είναι έτσι».

ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΙΜΟΝΣ: «Ήταν μια νίκη που έπρεπε να κάνουμε. Βγήκαμε να παλέψουμε, μετά τις δύο ήττες και κάναμε μεγάλη νίκη. Η άμυνα και η ενέργεια ήταν τα μυστικά σήμερα. Φυσικά και τα ριμπάουντ μας έφεραν τη νίκη. Είμαστε επαγγελματίες, είχαμε θυμώσει για τις ήττες. Βγήκαμε έξω, παλέψαμε και πήραμε τη νίκη».

ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ενώ εμείς σε κρίσιμα σημεία του ματς κάναμε ανόητα λάθη που τα αξιοποίησε ο αντίπαλος. Η άμυνά μας δεν ήταν καλή. Αλλάξαμε κάποια πράγματα, αλλά δεν είδαμε αποτέλεσμα. Ίσως ήταν το χειρότερό μας παιχνίδι φέτος στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι ομάδα με χαρακτήρα και περηφάνια, κάτι που απέδειξε σήμερα. Καταλάβαμε απέναντι στην ομάδα που έχει κερδίσει την Ευρωλίγκα τα δύο τελευταία χρόνια πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.  Ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου έπαιξαν πολύ καλά. Όταν έχεις μια νέα ομάδα χρειάζεσαι χρόνο. Εμείς στην αρχή της σεζόν κάναμε πλήρεις μόνο μια προπόνηση, δεν είχαμε το χρόνο που θα θέλαμε και το έχω πει στους παίκτες μου πως θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα από αυτό. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Είδατε πόσο με αγαπάνε. Αγαπώ την Ελλάδα και κάθε φορά χαίρομαι που επιστρέφω εδώ. Είναι η πόλη μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο ΣΕΦ, οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Θα είναι κάτι διαφορετικό. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε από τώρα τόσο μακριά. Ξέρω μόνο πως επιστρέφω στην Τουρκία αύριο. Έχω συμβόλαιο για φέτος και του χρόνου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, οι άνθρωποι της ομάδας είναι πολύ καλοί και είμαστε στην αρχή».