Skip to main content

Return to victories in Greece as well

Olympiacos returned to victories in the Greek League after besting Nea Kifisia 69-64.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης που βρέθηκαν να χάνουν με 1-9 μετά από τρία λεπτά αγώνα. Ένα σερί 10-0, όμως, έβαλε μπροστά την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με το δεκάλεπτο να τελειώνει 15-19.

Οι «ερυθρόλευκοι» με φανερή έλλειψη ενέργειας δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στην αναμέτρηση. Το παιχνίδι πήγαινε σε πολύ αργό τέμπο και έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν στο ματς με το ημίχρονο να λήγει 32-33.

Στην τρίτη περίοδο η Νέα Κηφισιά βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με πέντε πόντους (39-44), αλλά γρήγορα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέτρεψαν την κατάσταση και πέρασαν μπροστά με 49-48 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Κώστας Σλούκα ανέλαβε δράση και με τους Σπανούλη και Μάντζαρη να πατάνε γκάζι στην επίθεση ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 56-50 και 64-58 φτάνοντας τελικά στη νίκη με 69-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-33, 49-48, 69-64.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 12 (8ριμπ), Σπανούλης 13 (2τριπ, 8ριμπ, 4ασ), Περπέρογλου 6, Παπαπέτρου, Σλούκας 15 (1), Σίμονς 3, Λοτζέσκι 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 12 (1τριπ, 6ριμπ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (1τριπ, 7ριμπ, 2ασ).
Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 11, Κρόκερ 15 (1), Γκάρετ 9 , Γουντς, Τσαλδάρης 10 (2), Αντεγκμπόγιε 2, Κακιούζης 13 (3), Μπάρλος 4 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Καλησπέρα! Συγχαρητήρια στη Νέα Κηφισιά. Ήρθε μια ομάδα με μεγάλη διάθεση ενώ εμείς ήμασταν κουρασμένοι και πνευματικά και σωματικά. Ενώ σκοπεύαμε να ξεκουράσουμε παίκτες, η Κηφισιά μας ανάγκασε να χρησιμοποιήσουμε 32 λεπτά τον Σπανούλη, το ίδιο  τον Μάντζαρη, 27 τον Σλούκα και πάει λέγοντας. Κάθε σκέψη να μοιράσουμε τον χρόνο δυστυχώς πήγε στον βρόντο. Ήρθαν και τα προβλήματα των Σίμονς και Λοτζέσκι, αν συνυπολογίσουμε τους Κατσίβελη, Πέτγουεϊ και το ότι ο Κόλινς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, καταλαβαίνετε ότι είχαμε μεγάλη επιβάρυνση και θα πρέπει να δούμε πως θα την αντιμετωπίσουμε. Τελικά η νίκη είναι αυτή που μένει, μετά από λίγο καιρό κανείς δεν θα θυμάται τι έχει γίνει . Χρειάστηκε να παλέψουμε πραγματικά για να κερδίσουμε και αξίζουν συγχαρητήρια στην Κηφισιά για τον τρόπο που έπαιξε. Έχετε καμιά σχέση με το μπάσκετ; Τι είστε; Αναλυτής; Η ερώτηση που κάνετε είναι επιεικώς απαράδεκτη.  Τι περιμένετε να πω εγώ ότι είχε ο Ολυμπιακός σφυρίγματα εις βάρος της Κηφισιάς; Εσείς κρίνετε ότι το παιχνίδι κρίθηκε από αυτό έτσι; Κύριε μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε στο σάιτ σας, ό,τι κριτική θέλετε. Αυτή η ερώτηση που κάνετε είναι άνω ποταμών, δεν έχω ξανακούσει ποτέ τόσα χρόνια τέτοιου είδους ερώτηση. Τη γνώμη σας μπορείτε να τη γράψετε όπως θέλετε. Εδώ άλλωστε ο καθένας γράφει ό,τι θέλει σε αυτή τη χώρα που ζούμε.  Περιμένουμε να δούμε εάν είναι υγιείς και μετά θα κάνουμε το πλάνο μας για το παιχνίδι με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Ο Λο θα κάνει επέμβαση».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Συγχαρητήρια στη Νέα Κηφισιά.  Ξέραμε πως είναι μια ομάδα που πηγαίνει πάντα προετοιμασμένη στα παιχνίδια. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης, δεν μπορέσαμε να προετοιμαστούμε όπως θέλαμε λόγω του ματς της Παρασκευής, αλλά και των τραυματισμών. Φυσικά και αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία. Κερδίσαμε σχετικά δύσκολα, πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο».

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε πάλι εδώ γιατί πέρσι στο Κύπελλο, στις αρχές της σεζόν, είχαμε βάλει στόχο να μην παίξουμε μόνο μια φορά με τον Ολυμπιακό, αλλά είχαμε βάλει στόχο να παίξουμε κι άλλες φορές με τόσο μεγάλες ομάδες. Βλέποντας τον Ολυμπιακό την Παρασκευή να κάνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι συγκέντρωσης, ποιότητας και ενέργειας, εκτιμήσαμε πως δεν θα ήταν εύκολο σε λιγότερο από 48 ώρες να είναι τόσο συγκεντρωμένος με ενέργεια. Το εκμεταλλευτήκαμε απόλυτα αυτό. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό έχεις τεράστιο κίνητρο, δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά οι προπονητές. Σε όλη αυτή τη διαδρομή προς το γήπεδο καταλάβαμε καλά πως είμαστε στην Α1. Στο κομμάτι το αγωνιστικό ελέγξαμε το ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια του, ήταν δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα αντιδρούσε, εμείς είχαμε την ευκαιρία να κρατήσουμε το πλεονέκτημα, αλλά λίγο η κούραση, λίγο κάποια λάθη και φυσικά η κλάση του Ολυμπιακού δεν μας το επέτρεψαν. Η εικόνα μας πιστοποίησε την καλή κατάσταση που βρισκόμαστε. Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς και πρέπει να το κερδίσουμε. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό σε Ευρώπη και Ελλάδα. Είμαι πεπεισμένος πως η ομάδα του Ολυμπιακού έχει την απαραίτητη ποιότητα να συνεχίσει ό,τι έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, του εύχομαι καλή επιτυχία»

ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Παίζαμε με μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, το γνωρίζαμε, προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται, το καταφέραμε για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα και αυτό γιατί μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο ματς, ξέραμε πως ο Ολυμπιακός ήταν κουρασμένος λόγω του ματς που έδωσε την Παρασκευή. Τα καταφέραμε καθώς ήμασταν για 38 λεπτά μέσα στο παιχνίδι και θέλαμε να πάρουμε ό,τι περισσότερο γινόταν. Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη».