Skip to main content

Δεν έκανε το Three-pit

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει το τρίτο συνεχόμενο κύπελλο χάνοντας στον τελικό από τον Παναθηναϊκό με 70-71.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει το τρίτο συνεχόμενο κύπελλο χάνοντας στον τελικό από τον Παναθηναϊκό με 70-71.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν καλύτερα στον τελικό που έγινε και πάλι στο κλειστό του Ελληνικού και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς όμως αντέδρασαν και ψαλίδισαν τη διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο -3.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης και με όπλο την εξαιρετική του άμυνα ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα και διαφορά 13 πόντων (58-45 στο 28’), αλλά ένα κακό δίλεπτο έφερε τα πάνω, κάτω. Στο τέταρτο δεκάλεπτο είχαμε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ.

Ο Πρίντεζης με δυο βολές ισοφάρισε 70-70 στο 39’ και 26’’ πριν το τέλος ο Διαμαντίδης κέρδισε ανύπαρκτο φάουλ από τον Μάντζαρη. Με 1/2 βολές ο αρχηγός του Παναθηναίκού έκανε το σκορ 70-71 και ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Ο Κώστας Παπανικολάου όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο τελευταίο τρίποντο κι έτσι ύστερα από δυο συνεχόμενες «ερυθρόλευκες» κατακτήσει, το τρόπαιο άλλαξε χέρια.

Δεκάλεπτα: 17-25, 35-38, 58-55, 70-71
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς,11 Παπανικολάου, Άντιτς 13 (2), Σπανούλης 12, Μάντζαρης 2, Ντόρσεϊ 2, Κέσελ 7 (1), Γκετσεβίτσιους 2, Σλούκας 4 (1), Πρίντεζης 17 (1)
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σμιθ, Καϊμακόγλου 8, Μάριτς 6, Περπέρογλου, Μπατίστ 9, Λόγκαν, Σάτο 10 (2), Γιασικεβίτσιους 10 (1), Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 9, Βουγιούκας 7, Καλάθης 7 (1)

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Κάθε δεκάλεπτο ήταν τελείως διαφορετικό. Παίκτες που δεν περίμενα μπήκαν αρκετά αγχωμένοι στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν είχαμε καλό έλεγχο του αγώνα και δεχτήκαμε 25 πόντους. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν στην αρχή του ό,τι καλύτερο.

Η μεγάλη εμπειρία του Παναθηναϊκού φάνηκε στο τέλος του αγώνα. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Μάντζαρης έπρεπε να σουτάρει στα 5’’ όταν ήταν ελεύθερος. Κι αν το έχανε θα του λέγαμε μπράβο. Η έμπειρη ομάδα ήξερε πώς να κερδίσει τα φάουλ στο τέλος, ενώ εμείς στις τρεις τελευταίες επιθέσεις τελειώσαμε με επιθετικά φάουλ και σουτ χωρίς καλή ισορροπία. Πρέπει να μάθουμε από αυτά τα λάθη, να μάθουμε πολλά από αυτό το παιχνίδι, γιατί έρχονται δύσκολα ματς. Μας έλειψε πολύ ο Λο, γιατί θα μπορούσε να αποφορτίσει τον Σπανούλη. Με έναν επιπλέον γκαρντ θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Έχουμε πολλά να διδαχτούμε από αυτό το παιχνίδι και να είστε σίγουροι πως θα μάθουμε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: "Για να μιλήσουμε αντικειμενικά ήταν ένας αγώνας μεγάλου επιπέδου, ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες και όλα σε τέτοιους είδους ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στις λεπτομέρειες χάσαμε το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα, αυτή η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ και βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Στους τελικούς θα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα".