Οι δηλώσεις των Μπαρτζώκα και Βεζένκοφ μετά το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα
Ο Ολυμπιακός κέρδισε στην Κύπρο με 89-87 τον Ερυθρό Αστέρα και οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Σάσα Βεζένκοφ μίλησαν αμέσως μετά το παιχνίδι για την προετοιμασία του Ολυμπιακού, την ετοιμότητά του και όχι μόνο.
Για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε: «Προφανώς το παιχνίδι μας σήμερα δεν ήταν καλό. Έχοντας στο μυαλό μας το ματς που τους κερδίζαμε με 20 πόντους, πιστεύαμε ίσως ότι ήταν εύκολο. Ποτέ δεν είναι ένα ματς EuroLeague εύκολο. Η αμυντική μας ένταση, προσήλωση και τακτική ήταν σε χαμηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν να σκοράρουν πάρα πολύ από το τρίποντο. Στο πρώτο μέρος είχαν ευστοχήσει σε 8 και είχαν άλλες 6 βολές από άλλα δύο τρίποντα, ενώ σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού σούταραν με ποσοστό 60%. Με αυτά τα νούμερα είναι δύσκολο να κερδίσεις. Έπρεπε να βελτιωθούμε αμυντικά στο 4ο δεκάλεπτο, όπου δεχθήκαμε 11 πόντους. Αλλάξαμε λίγο την τακτική στην άμυνα, αλλά βρήκαμε λίγο περισσότερο ρυθμό και αυτό μας έδωσε ευκαιρία στην επίθεση, να περάσουμε μπροστά στο σκορ και να πάρουμε το ματς».
Σχετικά με το τι κρατά από το παιχνίδι, ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε: «Κάναμε ένα παιχνίδι που χωρά μεγάλη συζήτηση για το πώς πρέπει να παίξουμε αμυντικά. Τι ένταση πρέπει να βάλουμε, τι πίεση στην μπάλα. Πρέπει να κάνουμε deflections γιατί αν αφήνουμε στους δημιουργούς των αντιπάλων τη δυνατότητα να βλέπουν τόσο καλά το γήπεδο, τότε οι σουτέρ τους θα εκτελούν χωρίς πίεση και με άνεση. Για αυτό είχαν τέτοια ποσοστά. Δεύτερον πρέπει να βελτιωθούμε στις αμυντικές συνεργασίες και τρίτον στις φάσεις 50-50. Πολλά μακρινά ριμπάουντ τα χάσαμε. Το γεγονός ότι κερδίσαμε είναι κάτι θετικό. Γιατί πάντα παίζεις για τη νίκη, ακόμα και σε ένα φιλικό. Σε ένα ματς που δεν παίξαμε καλά, το κερδίσαμε. Για αυτό τουλάχιστον είμαστε ευχαριστημένοι».
Από την πλευρά του ο Σάσα Βεζένκοφ αναφέρθηκε αρχικά στις ενοχλήσεις που ένιωσε στον αγκώνα του: «Δεν είμαι ακόμα στο 100%. Το δουλεύουμε, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε χρόνο ή για οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να αγωνιστώ με αυτό. Δεν μου αρέσει να με ενοχλεί κάτι, αλλά είναι μέρος του αθλητισμού. Από την άλλη δεν ήμασταν καλοί σήμερα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Αλλά θεωρώ ότι μέσα από τις λίγες προπονήσεις που έχουμε και τα παιχνίδια, θα βελτιωθούμε και θα βρούμε τη χημεία μας, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».
Για τη σημασία των δυνατών φιλικών παιχνιδιών ο MVP της EuroLeague είπε: «Είναι πολύ καλό. Αυτά τα φιλικά χρειαζόμαστε. Με ομάδες που έχουν ίδιους ή παρόμοιους στόχους με τους δικούς μας. Την άλλη εβδομάδα ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτά».
Το VIDEO με τις πλ΄ήρεις δηλώσεις Μπαρτζώκα και Βεζένκοφ μπορείτε να το βρείτε παρακάτω.