Πρωταθλητές οι U15 του Ολυμπιακού στο Legacy Basketball Tournament
Στο κλειστό ΄΄Ανδρέας Παπανδρέου΄΄ του Περιστερίου η ομάδα U15A του Ολυμπιακού κατέκτησε την πρώτη θέση, καθώς στον μεγάλο τελικό του Final 4 Legacy Basketball Tournament επιβλήθηκε του αξιόμαχου Πρωτέα Βούλας με 58-49.
Την 3η θέση κατέλαβε ο Ιωνικός Νίκαιας που σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι έκαμψε την αντίσταση του Πανιωνίου με 83-76.
Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας 58-49
Το ξεκίνημα στην αναμέτρηση ήταν εντυπωσιακό για τους ερυθρόλευκους. Με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν αρκετά ελεύθερα σουτ από τα 6.75 στα οποία αποδείχθηκαν ιδιαίτερα εύστοχοι (4/5). Έτσι στα μισά της πρώτης περιόδου έφτασαν σε διψήφια διαφορά πόντων +10 (17-7). Η ομάδα του Πρωτέα αντέδρασε. Με καλές επιθετικές συνεργασίες εντός ρακέτας και αρκετά κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ έτρεξε εντυπωσιακό σερί 12-0 προσπερνώντας στο σκορ (17-19) στο 8’. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες σε απόλυτη ισορροπία (19-19).
Στις αρχές της δεύτερης περιόδου η ομάδα της Βούλας με καλές αποστάσεις στην περιφερειακή γραμμή ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα για το +4 (21-25) στο 13’. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν άμεσα απαντήσεις. Με καλύτερη πίεση πάνω στην μπάλα υποχρέωσαν τους φιλοξενούμενους σε αρκετά άστοχα σουτ στο τέλος του χρόνου επίθεσης. Παράλληλα στην επίθεση βρήκαν και πάλι πολύτιμες λύσεις από τα 6.75 για το ερυθρόλευκο προσπέρασμα στο σκορ (29-27) στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κυριάρχησε η νευρικότητα στις προσπάθειες των δύο ομάδων με τον Πρωτέα Βούλας να οδηγείται στην ανάπαυλα με προβάδισμα βραχείας κεφαλής (30-31).
Η ομάδα του Πρωτέα είχε δυναμική εκκίνηση στην επανάληψη. Με συνεχόμενα επιτυχημένα ντράιβ και ένα εύστοχο τρίποντο στην αδύνατη πλευρά της ερυθρόλευκης άμυνας οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +4 (34-38) στο 23’. Στο χρονικό αυτό σημείο και πάλι ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα. Με όπλο την άμυνα οι ερυθρόλευκοι βρήκαν πολύτιμες λύσεις στο ανοικτό γήπεδο ανακτώντας τα ηνία στο παιχνίδι (40-38) στα μισά της τρίτης περιόδου. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν εγκλωβίσει τα επιθετικά ατού του Πρωτέα. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με κάποια εύστοχα σουτ στο ζωγραφιστό τους βοήθησαν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο την διαφορά +6 (46-40) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου οι Πειραιώτες είχαν πολύ καλή απόδοση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι νεαροί παίκτες του Πρωτέα δεν μπορούσαν να βρουν ανοικτούς διαδρόμους προς την ερυθρόλευκη άμυνα με αποτέλεσμα να σκοράρουν με το σταγονόμετρο. Ο Ολυμπιακός με μια εύστοχη προσωπική ενέργεια και ένα καθοριστικό τρίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ ξέφυγε με +9 (51-42) στο 33’. Ωστόσο η ομάδα της Βούλας δεν ήταν διατεθειμένη να παραδώσει εύκολα τα όπλα. Με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στην περιφέρεια οι νεαροί παίκτες του Πρωτέα βρήκαν μεγάλα τρίποντα φτάνοντας σε απόσταση βολής (53-49) στο 37’. Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του τελικού οι ερυθρόλευκοι έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του παρέμειναν απόλυτα ψύχραιμοι. Μια εύστοχη προσωπική ενέργεια εκτός ισορροπίας και ένα τρίποντο στην αδύνατη πλευρά της άμυνας των φιλοξενούμενων ήταν αρκετά για να στέψουν τον Ολυμπιακό Πρωταθλητή του Legacy Basketball Tournament U15 με το τελικό 58-49.
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 30-31, 46-40, 58-49.
Ολυμπιακός (Τζαγισβίλι – Μπουραζάνης): Γεωργουλακος 5, Κυνηγάκης 25 (2), Κάσσης 5 (1), Μπασουκέας 4, Τσιρωνίδης 8 (2), Ντινόπουλος 3 (1), Tang 2, Παπαθανασίου 2, Γρατσίας 2, Γαβαλάς 2.
Το ρόστερ της Πρωταθλήτριας ομάδας U15A των κόουτς Μιχάλη Τζαγισβίλι και Ανδρέα Μπουραζάνη αποτέλεσαν οι: Μπασουκέας Παναγιώτης, Γεωργουλάκος Ιωάννης, Κυνηγάκης Ανδρέας, Ντινόπουλος Ιωάννης, Κοροβέσης Ιωάννης, Παπαθανασίου Χρήστος, Αρφάνης Ιωάννης, Κάσσης Κωνσταντίνος – Φραγκίσκος, Γαβαλάς Αθανάσιος, Γρατσίας Γεώργιος, Tang Xuanbo, Τσιρωνίδης Ανάργυρος, Ρίτσος Αθανάσιος, Καραμάνης Γεώργιος, Παπακωνσταντίνου Αποστόλης.
Tην ερυθρόλευκη αποστολή στο final 4 του Leacy Basketball Tournament συνόδεψαν ο Τεχνικός Διευθυντής της Olympiacos BC Academy Αχιλλέας Δεμέναγας, ο Team Manager Κώστας Λιάλιος, ο προπονητής Παίδων-Εφήβων Γιώργος Παντελάκης, ο φυσιοθεραπευτής Ασημακόπουλος Κώστας, η Αθλητική Ψυχολόγος Κρίστη Μηλιόρδου και η Operations Manager Μητρούλια Σοφία.
Τα αποτελέσματα του Final 4 Legacy Basketball Tournament U15A
Ημιτελικοί
- Ολυμπιακός – Πανιώνιος 75-59
- Ιωνικός Νίκαιας – Πρωτέας Βούλας 50-76
Τελικοί
- Θέσεις 3-4: Ιωνικός Νίκαιας – Πανιώνιος 83-76
- Θέσεις 1-2: Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας 58-49
Τελική κατάταξη
1. Ολυμπιακός
2. Πρωτέας Βούλας
3. Ιωνικός Νίκαιας
4. Πανιώνιος