Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Θα ματώσουμε για τη νίκη»

Παρουσία του Προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.Παναγιώτη Αγγελόπουλου και του Αντιπροέδρου, κ.Γιώργου Σκινδήλια, πραγματοποιήθηκε η σημερινή (19/04) προπόνηση εν όψει της αυριανής (20/04, 21.15) κρίσιμης 2ης αναμέτρησης των πλέι οφ με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ.

Στην αυριανή (20/04) μάχη ο κόουτς, Γιάννης Σφαιρόπουλος θα στερηθεί των υπηρεσιών των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργου Μπόγρη. Ο Σέρβος σέντερ τραυματίστηκε στην χθεσινή (18/04) αναμέτρηση και σήμερα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία δεξιού γόνατος τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν εστία χόνδρινης βλάβης στο οπίσθιο τμήμα του έξω μηριαίου κονδύλου και θλάση στην έκφυση του πρόσθιου κνημιαίου μυός από άμεση πλήξη. Ο Μιλουτίνοφ αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δέκα μέρες. Όσον αφορά στον Γιώργο Μπόγρη, ο οποίος επίσης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία δεξιού γόνατος, έχει υποστεί ρήξη έσω μηνίσκου και θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. Υπολογίζεται πως θα επανέλθει στην αγωνιστική δράση έπειτα από διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Από κει και πέρα, αφμίβολη είναι η συμμετοχή των Κώστα Παπανικολάου και Γιάνις Στρέλνιεκς.

«Θα ματώσουμε»

Παρά τα προβλήματα, πάντως, ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης… «Θέλουμε να δείξουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε σε άμυνα και επίθεση. Είδατε πως ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δεν είναι πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε. Απλώς πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί και πιο συγκεντρωμένοι. Υπήρχαν στιγμές μέσα στο παιχνίδι που δεν κάναμε αυτά που έπρεπε και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Το πρώτο ζητούμενο είναι να δείξουμε αυτή την αποφασιστικότητα που πρέπει για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Αυτό κοιτάμε τώρα και μετά την συνέχεια. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι το αυριανό παιχνίδι».

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν κάποιοι παίκτες θα πρέπει να «μπουν» περισσότερο στο παιχνίδι, απάντησε: «Δεν θέλω να χωρίζουμε την ομάδα σε Έλληνες και ξένους. Εμείς τους κοιτάμε όλους το ίδιο. Δεν κάνω κανένα διαχωρισμό. Είναι όλοι το ίδιο σεβαστοί και υπολογίσιμοι. Από κει και πέρα κάποια παιδιά δεν έχουν παίξει στο παρελθόν τέτοια παιχνίδια και είναι φυσιολογικό να χρειάζονται λίγο χρόνο να μπουν σε αυτό το πνεύμα. Τώρα όμως δεν υπάρχει χρόνος. Σίγουρα πρέπει να μπουν και εκείνοι πιο δυνατά και πιο ενεργά και να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν».
Για τους τραυματίες, είπε: «Όταν παίζεις μια σειρά πλεί οφ το πρώτο παιχνίδι είναι το  πιο δύσκολο για τον γηπεδούχο. Οι τραυματισμοί είναι γεγονός δεν θέλω όμως να ψάχνω για δικαιολογίες. Εγώ πιστεύω στο υλικό. Όσοι κι αν έχουμε μείνει θα παλέψουμε και θα κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε το δεύτερο παιχνίδι. Και εγώ και όλοι στην ομάδα δεν θέλουμε ποτέ να ρισκάρουμε την σωματική ακεραιότητα κάποιου παίκτη. Δεν θα βάλουμε με οποιοδήποτε κόσμος κάποιον παίκτη που δεν είναι 100% έτοιμος να αγωνιστεί, όσο κι αν όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν. Πραγματικά θέλουν όλοι να παίξουν. Ακόμη και ο Μιλουτίνοφ που έχει πρησμένο γόνατο μας είπε θέλω να παίξω. Είναι προς τιμήν του και του Μιλουτίνοφ και του Μπόγρη που επίσης έχει πρόβλημα και ήθελε να παίξει. Και ο Παπανικολάου θέλει και ο Στρέλνιεκς θέλει… Όλοι θέλουν… Θα δούμε, αλλά δεν θα ρισκάρουμε για κανένα γιατί δεν μπορείς να βάλεις τραυματία παίκτη να παίξει. Πρώτον δεν κάνει για τον ίδιο τον παίκτη για να μην πάθει κάτι χειρότερο και δεύτερο αν δεν είναι έτοιμος να πολεμήσει θα κάνει κακό και στην ομάδα».

Όταν του σχολιάστηκε πως ο Ολυμπιακός τα καταφέρνει καλύτερα με την πλάτη στον τοίχο και έπειτα ρωτήθηκε αν αυτό του τονώνει την αυτοπεποίθηση, απάντησε: «Η αυτοπεποίθησή μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα για να τονωθεί τώρα… Απλώς θεωρώ πως έχουμε την εμπειρία, το έχουμε ξανακάνει και ξέρουμε πως μπορούμε να το ξανακάνουμε. Για να τα καταφέρουμε, όμως, θα πρέπει να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Πιο μαχητικό, με μεγαλύτερη ενέργεια, πάθος και με πιο ομαδικό παιχνίδι. Γιατί στο πρώτο ματς υπήρξαν στιγμές που δεν παίξαμε ομαδικά σε άμυνα και επίθεση».
Για το τί πρέπει να προσέξουν αύριο (20/04) οι παίκτες του, τόνισε: «Χθες ήταν ένα παιχνίδι που ο πάγκος της Ζαλγκίρις έδειξε τις αρετές του και θα πρέπει να τον περιορίσουμε όπως και όλους όσοι μας έκαναν ζημιά».

Όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί και πάλι για την διαιτησία, υποστήριξε πως… «Βλέποντας το βίντεο μετά το παιχνίδι ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο η χθεσινή μου τοποθέτηση. Είμαι πλέον σίγουρος πως για αυτά που είπα είχα απόλυτο δίκιο. Οι παίκτες δεν πρέπει και δεν θα παρασυρθούν από σφυρίγματα, γιατί αν το κάνουν θα χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Εμείς πρέπει να κοιτάμε την δουλειά μας. Άλλο κομμάτι είναι το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο και άλλο κομμάτι το έξω από αυτό. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να παλέψουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα κάνουμε».

Για την κίνηση οργανωμένων οπαδών να βρεθούν μετά την ήττα στα αποδυτήρια και να εκφράσουν την πίστη τους στις δυνατότητες του ίδιου και των παικτών του, σχολίασε: «Τους ευχαριστούμε πολύ που μας στηρίζουν. Πραγματικά ήταν μια δύσκολη στιγμή για εμάς η χθεσινή ήττα. Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους. Εμείς θα κάνουμε το παν. Θα ματώσουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δείχνει πως είμαστε όλοι μαζί. Και όταν είμαστε όλοι μαζί δεν χρειάζεται να φοβόμαστε κανέναν».

«Είμαι έτοιμος να παίξω σέντερ»!

Έτοιμος για όλα και πάνω από όλα για τη νίκη εμφανίστηκε ο Κιμ Τιλί. «Χθες χάσαμε ένα κλειστό παιχνίδι και είμαστε λίγο απογοητευμένοι. Αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι για μια νέα αναμέτρηση. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Τώρα που χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας θα πρέπει να κερδίσουμε αύριο και μετά να πάμε να πάρουμε μια ακόμη νίκη στην Λιθουανία. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Για αυτό είμαστε εδώ. Θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη αύριο».

Ερωτηθείς για την κατάστασή του (δεδομένου ότι στο πρώτο ματς επανήλθε έπειτα από τραυματισμό), απάντησε: «Νιώθω καλά. Έπαιξα χθες, έδωσα το 100% μου, σήμερα νιώθω καλύτερα και αύριο θα δώσω περισσότερα».

Το σημερινό βίντεο, που διήρκησε περισσότερο του συνηθισμένου, ήταν σύμφωνα με τον Γάλλο φόργουορντ, διδακτικό: «Είδαμε πολλά σημεία του παιχνιδιού. Πολλές προσαρμογές. Η ομαδική άμυνα είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον στο παρκέ, γιατί έχουν πολλούς ιδιαίτερους παίκτες. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Και εφόσον παίξουμε καλή άμυνα θα πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε. Χθες ήμασταν λίγο αργοί. Θα πρέπει να τρέξουμε, να είμαστε πιο επιθετικοί και να παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια».

Ερωτηθείς για το πόσα ματς πιστεύει πως θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός για να κερδίσει την Ζαλγκίρις από την οποία έχει υποστεί τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς, απάντησε: «Δεν ξέρω βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Χάσαμε δύο αγώνες στην παράταση και αυτό δείχνει πως ήμασταν πάρα πολύ κοντά. Κάθε μικρή λεπτομέρεια μετράει. Οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά. Ακόμη και όταν κάνουμε λάθος νωρίς στο παιχνίδι μετράνε. Όλα είναι σημαντικά. Οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά».

Η θέση του είναι το «4», ωστόσο, λόγω των ειδικών συνθηκών ο Τιλί είναι έτοιμος να ανταποκριθεί και ως 5άρι! «Σταθήκαμε άτυχοι και έχουμε τραυματισμούς. Αλλά είμαι έτοιμος να παίξω ως σέντερ. Το έχω ξανακάνει στο παρελθόν. Εγώ και ο Γιώργος μπορούμε να παίξουμε εναλλάξ στην θέση πέντε. Οπότε είμαι έτοιμος να βοηθήσω από αυτή την θέση».

Από την πλευρά του ο Κάιλ Γουίλτζερ, τόνισε: «Προφανώς ήταν μια πολύ δύσκολη ήττα. Είδαμε το βίντεο σήμερα, μάθαμε από τα λάθη μας και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε στο επόμενο παιχνίδι και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν του είναι εύκολο ή δύσκολο να μπει να παίξει αύριο (18/04) δεδομένου ότι στο πρώτο ματς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, σχολίασε: «Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Έρχομαι στο γήπεδο και κάνω εξτρά σουτ. Θα είμαι έτοιμος. Ειδικά με αυτή την ομάδα ποτέ δεν ξέρεις… Έχουμε πολλούς τραυματισμούς. Δεν ξέρω αν θα παίξω αύριο ή όχι. Αλλά αν παίξω θα παίξω σκληρά και θα κάνω ότι μπορώ για να κερδίσουμε».

Τέλος, εξέφρασε την πίστη του για ανατροπή της σειράς: «Φυσικά. Είμαστε με ομάδα με αυτοπεποίθηση παρά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι. Θα πρέπει να το πιστέψουμε, να είμαστε θετικοί και να παίξουμε σκληρά».