Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε ισχυρό κίνητρο» (vid+pics)

Χωρίς απουσίες (με εξαίρεση την δεδομένη του Δημήτρη Αγραβάνη που έχει βγει νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν) και υπό το βλέμμα των Προέδρων του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, καθώς και του Αντιπροέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργου Σκινδήλια, πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Πέμπτης (01/03).


Στην αγωνιστική… απαρτία στάθηκε και ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την παραμονή της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό (02/03, 21.15) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.


«Παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Και οι δύο θα επιδιώξουν τη νίκη. Για μας είναι πρωταρχικό στοιχείο να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει σε άμυνα και επίθεση. Παίζουμε εναντίον μιας ομάδας που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που πρέπει να κάνουμε», είπε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε αναφερόμενος στους Μπράιαν Ρόμπερτς και Κιμ Τιλί: «Σίγουρα είναι δύο παιδιά που θα μας βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο μέλλον. Όμως, και τώρα είναι ικανοί να βοηθήσουν. Ο Τιλί γνωρίζει την ομάδα απλώς προέρχεται από τραυματισμό. Ο Μπράουν είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης. Αυτή την εβδομάδα που είναι μαζί μας του κάναμε ταχύρρυθμα μαθήματα για να μπορέσει να μπει στο πνεύμα της ομάδας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σίγουρα και οι δύο είναι ετοιμοπόλεμοι και όσο περνάει ο καιρός γίνονται και καλύτεροι. Θα παίζουν καλύτερα γιατί θα αφομοιωθούν καλύτερα με την υπόλοιπη ομάδα».


Ερωτηθείς αν σε περίπτωση νίκης η ομάδα του θα «αγκαλιάσει» το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, απάντησε: «Δεν σκεφτόμαστε το τι θα γίνει. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι αυτό καθαυτό. Σίγουρα έχουμε ισχυρό κίνητρο. Στην Ευρωλίγκα είχαμε τα σκαμπανεβάσματά μας, όμως, η πορεία μας είναι καλή και σε υψηλό επίπεδο. Πρώτα από όλα θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις μας για να διατηρηθούμε σε θέση πρόκρισης. Δεν νομίζω ότι σε περίπτωση νίκης θα τελειώσει το πλεονέκτημά έδρας ή θα το αγκαλιάσει. Αλλά σίγουρα θα είναι μία εκτός έδρας νίκη πολύ σημαντική, όπως και κάθε νίκη σε αυτήν την φάση που βρισκόμαστε».


Οι… νέες παρουσίες εκατέρωθεν δεν θεωρεί πως μπορούν να «μπερδέψουν» τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων. «Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο ούτε για μας, ούτε και για τους αντιπάλους μας το ότι θα χρησιμοποιηθούν νέοι παίκτες. Ξέρουμε πως λειτουργούσε ο Τζέιμς στον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού του. Τον Πέιν τον είδαμε και από το παιχνίδι που έπαιξε στην Ευρώπη, αλλά σαν παίκτη και ποια είναι τα ατομικά χαρακτηριστικά του. Το ίδιο θα έχει κάνει και ο Παναθηναϊκός. Δεν νομίζω ότι μπορεί να μας δημιουργήσει κάποια έκπληξη είτε να τους δημιουργήσουμε έκπληξη εμείς με την συμμετοχή των δύο αυτών παικτών».
Όταν του ζητήθηκε να αποκαλύψει αν έχει επιλέξει την 12άδα, απάντησε: «Θα δούμε πως θα είναι το ρόστερ μας. Είναι από τις λίγες φορές που έχω όλη την ομάδα μου διαθέσιμη.  Για την ακρίβεια είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε όλοι μαζί και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα αποφασίσω ποια θα είναι η 12άδα. Θα επιλεχθούν οι πιο έτοιμοι που θα μπορέσουν να παίξουν ένα ντέρμπι σαν αυτό. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που θα καθένας ξέρει το σοβαρότητα του και τη σημασία του και όλοι οι παίκτες γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν ισχυρό κίνητρο για να παλέψουν για τη νίκη».

«Το θέλουμε πολύ…»


Ο Γιώργος Πρίντεζης, δήλωσε: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Και ο Παναθηναϊκός το θέλει μετά την άσχημη εμφάνιση κόντρα στην Κίμκι και εμείς το θέλουμε πάρα πολύ για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για το πλεονέκτημα. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και δεν παίζει ρόλο ούτε το τι έχει γίνει πριν, ούτε οι παραδόσεις… Και οι δύο το θέλουμε πολύ και αύριο θα φανεί τί θα γίνει».


Για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο γεμάτο από φιλάθλους ΟΑΚΑ, σχολίασε: «Με την πάροδο των χρόνων νιώθεις πιο ωραία να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα, αρκεί να είναι μια ωραία και πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Ο Παναθηναϊκός παίρνει πολύ ενέργεια από το γήπεδό του και από τον κόσμο του. Το ξέρουμε αυτό. Αλλά και εμείς γενικότερα στην Ευρώπη πάμε αρκετά καλά, έχουμε κάνει καλά παιχνίδια και θα κοιτάξουμε αύριο να κάνουμε ένα ακόμη καλό ματς για να πάρουμε τη νίκη που την θέλουμε τόσο πολύ».


Ερωτηθείς αν πιστεύει πως με  διπλό η ομάδα του μπορεί να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας, απάντησε: «Όχι έχει πολύ δρόμο ακόμα. Είναι πολύ μπερδεμένα παιχνίδια και εντός και εκτός. Θεωρώ πως και για τις δύο ομάδες δεν κρίνεται κάτι ουσιαστικό αύριο, υπό την έννοια ότι άμα κερδίσουμε εμείς δεν θα πάρουμε το πλεονέκτημα ή ο Παναθηναϊκός θα το χάσει και το αντίστροφο».


Για την προσθήκη του Μπόμπι Μπράουν, σχολίασε: «Είναι έμπειρος παίκτης . Έχει ποιότητα. Φάνηκε και από το φιλικό με το Λαύριο που είναι μια αξιοσέβαστη ομάδα. Πήγε πάρα πολύ καλά. Προσαρμόστηκε. Με μόλις μία προπόνηση έδειξε κάποια σημάδια. Έχει την εμπειρία και νομίζω πως θα βοηθήσει. Μακάρι να πετύχουμε τους στόχους μας». Για την «απαρτία» και την επιστροφή του Κιλ Τιλί που θα του δώσει… ανάσες, είπε: «Μακάρι να είμαστε πολλοί όχι μόνο στην θέση μου… Γενικότερα. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό στις χρονιές που είναι τόσο βαρύ το πρόγραμμα να υπάρχουν πολλοί παίκτες και σωστό ροτέισον, ώστε να κάνεις καλύτερη προπόνηση και πιο ποιοτική. Επίσης, σε μια βραδιά που δεν θα βρεθείς εσύ σε καλή κατάσταση να βρεθεί κάποιος που θα δώσει το κάτι παραπάνω για σένα».


Τέλος, για τους σερί χαμένους αγώνες από τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Πέρυσι, πριν από 1.5 χρόνο βρισκόμασταν εμείς σε μια παρόμοια θέση. Τώρα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Δεν νομίζω πως αλλάζει κάτι. Δεν θεωρώ πως αλλάξει κάτι αν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός κερδίζουν σερί ματς. Δεν σημαίνει πως η μια ομάδα δεν είναι καλή ή ότι η άλλη είναι υπερομάδα. Νομίζω πως είμαστε δύο πολύ δυνατές ομάδες, πολύ έμπειρες. Αυτές οι αναμετρήσεις είναι ξεχωριστές και μπορεί να παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα, αλλά δεν είναι κάτι που κρίνει κάτι συγκεκριμένο».

 


«Είμαι έτοιμος…»


Αν και βρίσκεται λιγότερο από μία εβδομάδα στον Ολυμπιακό, ο Μπόμπι Μπράουν δηλώνει έτοιμος για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. «Ναι είμαι έτοιμος. Κάναμε κάποιες προπονήσεις. Τόσο το προπονητικό επιτελείο, όσο και οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Ήταν μια καλή εβδομάδα. Δουλέψαμε πάνω στα συστήματα και είμαστε έτοιμοι για τον αυριανό αγώνα».


Για το αν έχει πληροφορηθεί για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο ΟΑΚΑ, είπε: «Προφανώς παρακολουθώ πολύ μπάσκετ. Και όταν ήμουν στον Άρη είχα δει πολλούς αγώνες στην τηλεόραση. Έχω δει την ατμόσφαιρα. Δεν ήμουν ποτέ μέρος ενός τέτοιου αγώνα, δεν έχω βρεθεί στο παρκέ. Αλλά μου έχουν πει τι να περιμένω και θα είμαι έτοιμος».


Τέλος, για τον Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε εκφραστεί με κολακευτικά σχόλια για εκείνον, υποστήριξε πως… «Σίγουρα είναι ένας παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι. Τον παρακολουθώ στην Ευρωλίγκα και όταν ήμουν στην Σιένα. Είναι σπουδαίος σουτέρ, σκόρερ. Είναι ολοκληρωμένος παίκτης και ανταγωνιστικός. Είναι σίγουρα παίκτης κλειδί και πρέπει να τον προσέξουμε».

Φωτογραφίες από την προπόνηση της Πέμπτης (01/03)