Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Είμαι ευγνώμων για την πρόκριση»

Στην σπουδαιότητα του γεγονότος ότι ο Ολυμπιακός για μία ακόμη σεζόν εξασφάλισε τη θέση του στα πλέι οφ, στάθηκε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το back to back διπλό στο Βελιγράδι.

«Είμαστε ευγνώμονες για την ατμόσφαιρα εδώ. Φυσικά, όπως όλοι είδαν, ο αγώνας ήταν πόλεμος! Ο Ερυθρός Αστέρας δεν ήθελε να παραδοθεί και προσπάθησαν με όλο τους το είναι να κερδίσουν. Εμείς παρότι είχαμε το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με το εκπληκτικό ταλέντο κάποιων παικτών του αντιπάλου μας, Χάνγκα, Τεόντοσιτς, Νέντοβιτς και το φανταστικό παιχνίδι του Μπολομπόι, αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα στο να τελειώσουμε το ματς νωρίτερα. Όμως, το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Αυτό που μετράει σε αυτή τη φάση είναι να κερδίζεις. Εξασφαλίσαμε τη θέση μας στα πλέι οφ με αυτό το αποτέλεσμα και αυτό είναι κάτι το εκπληκτικό για την ομάδα μας. Είχαμε τόσα πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, χάσαμε παίκτες, τραυματισμούς, ακόμη και τώρα οι Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ είναι εκτός. Θα πρέπει να πω λοιπόν, πως είμαι ευγνώμων στους παίκτες και σε όλο τον οργανισμό που για μία ακόμη φορά προκριθήκαμε στα προημιτελικά».

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως με την επιστροφή των τραυματιών η ομάδα θα φτάσει στο φάιναλ φορ, απάντησε: «Ναι το πιστεύω 100%. Το 2013 κερδίσαμε την Ευρωλίγκα, παρότι είχαμε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Και όταν μια ομάδα τεστάρεται πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν, τελικά πάει έτοιμη στο τέλος της ιστορίας. Πέρυσι κερδίζαμε σχεδόν πάντου, ήμασταν πρώτοι στην κανονική διάρκεια, κερδίσαμε εύκολα τον ημιτελικό, προηγούμασταν στον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με για 39 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα και ένα buzzer beater μας κόστισε τον τίτλο. Όμως, αυτό είναι το μπάσκετ. Μερικές φορές όταν περνάς δύσκολες καταστάσεις, δοκιμάζεται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά σου και είμαι πραγματικά χαρούμενος για τους παίκτες, οι οποίοι παρά τα προβλήματα είναι εδώ, στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωπης. Η διοργάνωση κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολη».

Κατόπιν ερώτησης για τις δύο σερβικές ομάδες της Ευρωλίγκας, τόνισε: «Θα ήθελα να εκφράσω τον τεράστιο σεβασμό μου για το κλαμπ του Ερυθρού Αστέρα. Παρότι δεν είχαν πιθανότητες πρόκρισης είχαν 15.000 κόσμου στο πλευρό τους. Αυτό είναι το μπάσκετ και αυτό σημαίνει. Η ομάδα, ο κόουτς και ο προπονητής πάλεψαν σκληρά για τη νίκη και για την φήμη τους. Ναι είμαστε φίλοι, όμως, μέσα στο παρκέ είμαστε εχθροί. Πέρυσι χάσαμε σε αυτό το γήπεδο. Έτσι πρέπει να είμαι το μπάσκετ. Πολλοί φίλαθλοι στις εξέδρες, μεγάλη παράδοση και είμαι σημαντικό για μια χώρα όπως την Σερβία να έχει αυτές τις δύο ομάδες, τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν στην Ευρωλίγκα. Για εμάς είναι απόλαυση να παίζουμε εδώ».