Skip to main content

Έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Αναντολού Εφές με 76-53, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Το ξεκίνημα των «ερυθρολεύκων» ήταν ιδανικό. Με καλή άμυνα, ταχύτητα, καλή κυκλοφορία της μπάλας, περιφερειακή ευστοχία (4/6 τρίποντα), υπεροχή στα ριμπάουντ (5-11) και επιθετικές αιχμές τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Σακίλ Μακ Κίσικ, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +15 (11-26).

Ωστόσο, ότι «έχτισαν» με τόσο κόπο, το «γκρέμισαν» στα επόμενα οκτώ λεπτά. Με τους Σλούκα, Λαρεντζάκη και Βεζένκοφ στον πάγκο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σοβαρότατο επιθετικό πρόβλημα. Αντίθετα οι Τούρκοι βασιζόμενοι στους Λάρκιν και Μπομπουά έφεραν τα πάνω κάτω με ένα επί μέρους σκορ 26-4 (37-30 στο 18’), ενώ διά χειρός Ντάνστον έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο στο +9 (43-34).

Η εικόνα δεν άλλαξε στην 3η περίοδο... Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν ελαφρώς την αμυντική τους λειτουργία, επιθετικά, ωστόσο, εξακολούθησαν να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Εφές και διεύρυνε την διαφορά (15π., 58-43 στο 30’).

Με ένα σερί 5-0 οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 20π. (63-43 στο 32’) και ουσιαστικά «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη, καθώς παρότι έπεσε στην συνέχεια ο ρυθμός τους, ο Ολυμπιακός των αλλεπάλληλων λαθών και των κακών επιλογών δεν μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει.

Δεκάλεπτα: 11-26, 43-34, 58-43, 76-53.

Screenshot 2021 02 18 Anadolu Efes Istanbul vs Olympiacos Piraeus Game

"Καταρρεύσαμε χωρίς εξήγηση"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην Εφές για την καλή της εμφάνιση και τη νίκη. Έχουν επιστρέψει όλοι και πλέον έχουν ένα πραγματικά βαθύ και ταλαντούχο ρόστερ. Εμείς δείξαμε δύο πρόσωπα, ένα στο πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο εκτελέσαμε όπως ακριβώς θέλαμε σε άμυνα και επίθεση, κυκλοφορήσαμε την μπάλα, παίξαμε ομαδικά και πήραμε μια διαφορά 15 πόντων. Ομως, κατά τη γνώμη μου χωρίς να υπάρχει εξήγηση, στην δεύτερη περίοδο καταρρεύσαμε, σταματήσαμε να παίζουμε ομαδικά, παίζαμε ατομικά και την ίδια ώρα στην άμυνα δεν εκτελέσαμε το πλάνο μας. Με όλα αυτά επιτρέψαμε στην Εφές να βρει αυτοπεποίθηση, ειδικά τα γκαρντ της οι πολύ καλοί σκόρερς και δημιουργοί που διαθέτει... Σε τρία δεκάλεπτα κάναμε 17-19 λάθη από τα συνολικά 22 που κάναμε στο ματς. Είναι τεράστιος αριθμός αν θες να είσαι ανταγωνιστικός σε αυτή την έδρα. Πρώτα από όλα όταν παίζεις κόντρα στην Εφές πρέπει να προστατεύεις την μπάλα, να έχεις υπομονή, να σουτάρεις με καλά ποσοστά, να μένεις στο πλάνο σου και να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Ήταν προφανές ότι εμείς δεν ελέγξαμε τα συναισθήματά μας μετά το δεύτερο δεκάλεπτο".