Skip to main content

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε

Ο Ολυμπιακός έκανε δύο μεγάλες ανατροπές (επέστρεψε μία φορά από το -18 και άλλη μία από το -10), όμως, δεν κατάφερε να πάρει το διπλό στο Μιλάνο. «Κατέρρευσε» στο τελευταίο δίλεπτο και ηττήθηκε με 79-90, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (4-10), όμως, η έλλειψη δημιουργίας, τα λάθη και τα κάκιστα περιφερειακά τους ποσοστά (είχαν 1/6 τρίποντα έναντι 3/3 της Αρμάνι), επέτρεψαν στους Ιταλούς να κλείσουν προηγούμενοι το πρώτο δεκάλεπτο με 24-19. Στην δεύτερη περίοδο, δε, μέχρι και το 18’ δεν λειτούργησε τίποτα σωστά για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αμυντικά κενά, λάθη, κάκιστες επιθετικές επιλογές και φάουλ που «έβαλαν» (όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο) πολύ νωρίς τους γηπεδούχους στο μπόνους των βολών, είχαν ως αποτέλεσμα να εκτοξεύσει (με ένα επί μέρους σκορ 20-7) η Αρμάνι την διαφορά στους 18π. (44-26) στο 18’. Στο σημείο αυτό (και ενώ είχε προηγουμένως χρεωθεί με τεχνική ποινή ο Γιώργος Μπαρτζώκας) οι «ερυθρόλευκοι» αφυπνίστηκαν. Πίεσαν στην άμυνα, βρήκαν στόχο από την περιφέρεια (δια χειρός Σακίλ ΜακΚίσικ και Κώστα Σλούκα), «έτρεξαν» ένα σερί 8-0 και μείωσαν στους 10π. (44-34) στο 20’.

Η αντεπίθεση συνεχίστηκε και στην επανάληψη! Με καλή άμυνα και εξαιρετικά ποσοστά από τη γραμμή των 6.75μ. (6/10 μόνο στην 3η περίοδο) η ομάδα μας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 60-60 στο 28’. Βασιζόμενη κυρίως στο γεγονός ότι σκόραρε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (συνολικά είχε 24/19 βολές, έναντι 9/11 του Ολυμπιακού) η Αρμάνι παρέμεινε σταθερά σε θέση οδηγού, ενώ όταν βρήκε σκορ από την περιφέρεια ανέβασε την διαφορά στους 10π. (77-67 στο 35’). Για μία ακόμη φορά, όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να αντιδράσουν... Περιόρισαν επιθετικά την ιταλική ομάδα «χτύπησα» από την περιφέρεια δια χειρός Σλούκα και Βεζένκοφ και μείωσαν στο καλάθι (81-79) στο 38’. Ωστόσο, το τρίποντο υπό πίεση του Μάλκομ Ντιλέινι στην εκπνοή της επίθεσης της Αρμάνι -και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζε να έχουν «βγάλει» και αυτή την άμυνα- (84-79), σε συνδυασμό με τις κακές επιθετικές επιλογές της ομάδας μας που πλέον είχε... μείνει από δυνάμεις, ήταν τα στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, που έφτασαν στο +11 (90-79) βασιζόμενοι στον Κέβιν Πάντερ.

Δεκάλεπτα: 24-19, 44-34, 65-62, 90-79.

Screenshot 2021 01 26 AX Armani Exchange Milan vs Olympiacos Piraeus Game

"Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Αρμάνι. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Θεωρώ πως είχαμε την ευκαιρία να το κερδίσουμε. Για εμάς ήταν κρίσιμη στιγμή όταν ένα λεπτό και τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος που ήμασταν δύο πόντους πίσω, σε μια χαμένη μπάλα τελικά η Αρμάνι έσωσε την κατοχή και έβαλε ένα πολύ δύσκολο σουτ. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Έδωσαν πολλά παιχνίδια τις τελευταίες είκοσι μέρες και πάλεψαν σε όλα τα ματς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Φυσικά έπρεπε να κάνουμε καλύτερη δουλειά στην άμυνά μας απέναντι σε μια δημιουργική ομάδα, με καλούς σκόρερ. Αυτό, είναι... Δεν μπορούμε να μείνουμε περισσότερο σε αυτή την αναμέτρηση. Σε δύο μέρες παίζουμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτόν τον αγώνα».