Skip to main content

«Λύγισε» στην παράταση

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε... Ηττήθηκε στην παράταση από την Ρεάλ Μαδρίτης με 82-86 (69-69 κ.α.), στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες, κάτι που φανερώνει και το φτωχό σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε (12-12). Ωστόσο, στα αξιοσημείωτα του συγκεκριμένου διαστήματος ήταν πως ο Ολυμπιακός κέρδισε τη μάχη της ρακέτας, με τους Κώστα Παπανικολάου και Οκτάβιους Έλις να κάνουν πολύ καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση.

Οι «ερυθρολευκοι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 11’ (14-12), ενώ με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Σπανούλη, Σάσα Βεζένκοφ και Χασάν Μάρτιν κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά 8π. (27-19 στο 17’). Ωστόσο, ότι «έχτισαν» με τόσο κόπο οι Ισπανοί τους το «γκρέμισαν» σε λιγότερο από δύο λεπτά. Οι Μαδριλένοι «χτύπησαν» από τα 6.75μ. και με ένα σερί 9-0 προσπέρασαν με 27-28.

Με τρίποντο του Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός διαμόρφωσε το 30-28, ενώ το 30-31 –σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο- «έγραψε» από την ίδια θέση ο Σέρχιο Γιουλ.

Με ένα σερί 7-0 οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +7 (30-37), όμως, με καλή άμυνα και επιθετικές αιχμές τους Βασίλη Σπανούλη και Χασάν Μάρτιν ο Ολυμπιακός κατάφερε με ένα επί μέρους σκορ 18-4 να φέρει τα πάνω κάτω και να προηγηθεί με 7π. (48-41 στο 29’).

Κάκιστες επιθετικές επιθετικές επιλογές και αβίαστα λάθη, σε συνδυασμό με το ρεσιτάλ της Ρεάλ Μαδρίτης από τη γραμμή των 6.75μ., είχαν ως αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να ανακτήσουν τον απόλυτο έλεγχο και να «χτίσουν» μια διαφορά 7π. (53-60 στο 32΄). Οι φιλοξενούμενοι είχαν σταθερά το προβάδισμα μέχρι και το 37’ (63-69), όμως, αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Κώστα Σλούκα να κάνει την διαφορά και να ισοφαρίσει σε 69-69 28’’ για το τέλος. Περίπου 6’’ για τη λήξη ο Σακίλ ΜακΚίσικ έκλεψε την μπάλα από τον Κάρολ, όμως, το σουτ τριών πόντων του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο και το ματς πήγε στην παράταση.

Στο πρώτο δίλεπτο του εξτρά πενταλέπτου η Ρεάλ πήρε κεφάλι στο σκορ (5π., 71-76), όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε το σθένος να αντιδράσει καλά και με γκολ-φάουλ του Σακίλ ΜακΚίσικ προσπέρασε με 77-76. Ο Χασάν Μάρτιν κυριάρχησε στην ρακέτα και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +2 (81-79), 50’’ για το τέλος

Περίπου 33’’ για τη λήξη ο Γιουλ ευστόχησε από τα 6.75μ. (81-82), 14’’ ο Χασάν Μάρτιν πάσαρε στον Σλούκα, ο οποίος όμως, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και μοιραία το ματς πήγε στην ρουλέτα των βολών για τους Ισπανούς. Από την γραμμή της φιλανθρωπίας ο Λαπροβίτολα διαμόρφωσε το 81-84, με 1/2 ο Σλούκας έκανε το 82-84 (9.3’’ για τη λήξη), ενώ το τελικό 82-86 έγραψε με ένα ακόμη ζευγάρι βολών ο Λαπροβίτολα.

Δεκάλεπτα: 12-12, 30-31, 51-49, 69-69 Παρ: 82-86.

Screenshot 2020 12 18 Olympiacos Piraeus vs Real Madrid Game

 

 

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: "Δύο μέρες μετά την αναμέτρηση με την Βαλένθια, κάναμε μια πολύ καλύτερη εμφάνιση. Καταφέραμε να παίξουμε με τον τρόπο που θέλαμε. Δυστυχώς παρότι δύο φορές προηγηθήκαμε με επτά-οκτώ πόντους και είχαμε και την μπάλα, δεν κάναμε τις καλύτερες αποφάσεις και δεχθήκαμε κάποια μεγάλα σουτ. Αν θυμάμαι καλά στο τέλος της 4ης περιόδου και στην παράταση ότι κι αν σούταραν το έβαζαν. Τα καθοριστικά τρίποντα τα έβαλαν οι Τόμπκινς και Γιουλ και φυσικά ήταν εύστοχοι στις κρίσιμες βολές στο τέλος. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Παίξαμε καλή άμυνα, κλέψαμε την μπάλα και είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε στο transition και για να είμαι ειλικρινής βρίκαμε ένα καλό σουτ με τον Σλούκα από τη γωνία, ένα ανοικτό σουτ. Αυτή ήταν η ευκαιρία μας. Και στην παράταση όμως, κάναμε το come back, ήμασταν ανταγωνιστικοί, όμως, τελικά μία δύο αποφάσεις και ένα λάθος έκριναν το παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι είναι με την Φενέρμπαχτσε, θα προετοιμαστούμε για αυτή την αναμέτρηση και ελπίζουμε πως θα έχουμε και τον Πρίντεζη. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ. Επίσης θα ήθελα να πω πως είμαι πολύ στενοχωρημένος για τον Ράντολφ, ο οποίος είναι και πρώην παίκτης μου.Του εύχομαι ότι καλύτερο και να επιστρέψει σύντομα υγιείς ακόμη πιο δυνατός".

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν υπήρξε η σκέψη να γίνει φάουλ στον Γιουλ (33'' για το τέλος της κανονικής περιόδου), απάντησε: "Δεν ήταν η τελευταία φάση για να κάνουμε φάουλ. Γενικά ήμασταν καλοί στην άμυνα. Ήταν μια φάση σκριν γκαρντ με γκαρντ και εμείς είχαμε αποφασίσει αυτό να το παίζουμε puss και under. Αυτό είναι ένα δύσκολο σουτ να βάλεις. Το σταματάς, κοιτάς και σουτάρεις γενικά είναι ένα δύσκολο σουτ. Βέβαια ο Γιουλ έχει την ικανότητα και σουτάρει. Βέβαια, πάντα οι αποφάσεις σωστές ή λάθος κρίνονται με βάση το αποτέλεσμα. Προφανώς αν το είχε χάσει θα ήταν μια σωστή απόφαση, αφού το έβαλε ας πούμε πως ήταν λάθος η απόφασή μου".

Ερωτηθείς γιατί δεν επέλεξε να βάλει έναν ακόμη σουτέρ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, ξεκαθάρισε: "Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος παίκτης στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ που θα μπει κρύος από τον πάγκο και θα πάρει την μπάλα, θα την σουτάρει και θα μπει μέσα. Εγώ πήγα το παιχνίδι με αυτούς που κατά τη γνώμη μου το πήγαν καλά. Λίγο πριν είχαμε προηγηθεί και πάλι στο σκορ. Η μόνη αλλαγή που έκανα στην παράταση ήταν που έβγαλα τον Έλις και έβαλα τον Μάρτιν. Βασίστηκα στους περιφερειακούς που είχαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο ΜακΚίσικ ήταν πολύ επιθετικός, έκανε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και δεν ήθελα να τον αλλάξω. Επίσης ο Βεζένκοφ είναι σουτέρ. Ψάξαμε να βρούμε ένα σουτ από τον Βεζένκοφ, αλλά δεν έγινε. Πάντα υπάρχει το εάν... Δεν πιστεύω, όμως, πως μπορείς να πάρεις κάποιον από τον πάγκο και να του πεις έλα και βάλε το νικητήριο σουτ. Για αυτό και δεν το έκανα".

Τέλος, αναφερόμενος στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, είπε: "Όταν κάνουμε κλέψιμο και φεύγουμε στον αιφνιδιασμό, εκεί είναι καθαρά απόφαση των παικτών. Μπορεί να δίστασε λίγο να πάρει το σουτ, αλλά είχε την πάσα στην γωνία σε έναν πολύ καλό σουτέρ. Δεν έχω κανένα παράπονο από αυτή τη φάση. Ήταν ένα καλό σουτ, που το πήραμε και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Δυστυχώς έτσι είναι το μπάσκετ".

 

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, τόνισε: "Φυσικά είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Ήταν μια μακρά εβδομάδα για εμάς στην Ελλάδα και χρειάστηκε να παίξουμε τρεις παρατάσεις για να πάρουμε τις δύο νίκες. Ήταν δύσκολο. Αυτό λέει πολλά για τους παίκτες μου, που κατάφεραν να αντεπεξέλθουν και στα δύο παιχνίδια, σε δύσκολες καταστάσεις. Ήταν δύσκολο για εμάς απόψε να μπούμε στο παιχνίδι, δεν είχαμε ρυθμό, δεν σουτάραμε και ήμασταν συνεχώς ένα μικρό βήμα πίσω. Είχαμε πλεονεκτήματα, που όμως δεν ήμασταν σε θέση να εκμεταλλευτούμε. Ωστόσο, όταν βρεθήκαμε οκτώ πόντους μείναμε στο παιχνίδι, συγκεντρωθήκαμε και επιστρέψαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη και την προσπάθεια στη δύσκολη αυτή εβδομάδα στην Ελλάδα".

Για τον σοβαρό τραυματισμό του Αντονί Ράντολφ, είπε: "Φαίνεται άσχημος ο τραυματισμός του, αλλά θα δούμε αύριο στην Μαδρίτη. Φαίνεται πως είναι κάτι σοβαρό.".