Skip to main content

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Μόσχα

Ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και ηττήθηκε στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με 61-80, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Βασιζόμενοι στην καλή τους άμυνα, αλλά και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας στην (που τους επέτρεψε να πάνε σε καλές επιλογές στην επίθεση), οι "ερυθρόλευκοι" πήραν μια διαφορά 8π. (9-17 στο 6'). Η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε, "χτύπησε" από την περιφέρεια δια χειρός Σενγκέλια και Τζέιμς και με ένα επί μέρους σκορ 11-2 πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ (20-19 στο 10'). Με καλάθι του Σάσα Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός ανέκτησε την πρωτοπορία (20-21 στο 11'), όμως, στην συνέχεια σχεδόν έχασε τον δρόμο για το καλάθι. Χαμένα λέι απ, άστοχα σουτ και λάθη, επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να ανεβάσει τον δείκτη της διαφοράς στους 11π. (38-27) και να κλείσει το πρώτο μέρος στο +10 (39-29). Με τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου οι "ερυθρόλευκοι" έριξαν τη διαφορά στους 9π. (41-32) στο 23', όμως, οι Ρώσοι τους "πλήρωσαν" άμεσα με το ίδιο νόμισμα. Άνοιξαν... πυρ από την περιφέρεια, εκμεταλλεύτηκαν την επιθετική αφλογιστία του Ολυμπιακού και αύξησαν τις αποστάσεις στους 17π. (55-38, στο 29'). Περίπου 16'' για την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές, οι παίκτες του δεν μπόρεσαν ποτέ να ανακτήσουν τη συγκέντρωσή τους, η ΤΣΣΚΑ κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ (72-49 στο 36') και έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 20-19, 39-29, 56-38, 80-61.

Screenshot 2020 12 03 CSKA Moscow vs Olympiacos Piraeus Game

"Οφείλουμε να βρούμε γρήγορα τον εαυτό μας"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν παρέστη στην συνέντευξη Τύπου (δεν το επιτρέπουν οι κανονισμοί), ωστόσο, σχολίασε για την αναμέτρηση: "Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ για τη νίκη. Κέρδισε δίκαια. Εμείς στο πρώτο δεκάλεπτο ακολουθήσαμε το πλάνο, όμως, στο υπόλοιπο του αγώνα δεν το κάναμε. Δεν μου αρέσει χρησιμοποιώ δικαιολογίες, όμως, είμαστε σε μία φάση που ουσιαστικά η ομάδα 'ξαναχτίζεται' μετά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίσαμε. Μας έλειψαν συνολικά πέντε παίκτες, δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπονήσεις και αυτή τη στιγμή είναι και κάπου λογικό να έχουμε μια τέτοια εικόνα. Και αυτό γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με τους παίκτες που απουσίαζαν και δεν έχουν δυνάμεις, αλλά και με τους υγιείς, καθώς για ένα μεγάλο διάστημα δεν κάναμε προπονήσεις. Αυτό μας επηρέασε. Οφείλουμε να βρούμε γρήγορα τον εαυτό μας μέσα από σκληρή δουλειά. Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή ούτε να σκύψουμε το κεφάλι, ούτε να κάνουμε υψηλή κριτική. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε, τίποτε άλλο".

Το "παρών" στην συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Χρήστος Παππάς. "Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ. Έπαιξαν καλύτερα από εμάς και άξιζαν τη νίκη 100%", τόνισε ο στενός συνεργάτης του κόουτς Μπαρτζώκα. Και συνέχισε: "Εμείς είχαμε αρκετά προβλήματα. Τέσσερις παίκτες μόλις επέστρεψαν έχοντας αναρρώσει από Covid-19, ένας παίκτης παραμένει εκτός λόγω τραυματισμού, οπότε ουσιαστικά αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να ξαναχτίσουμε την ομάδα. Αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα, τόσο φυσικής κατάστασης, όσο και σε θέματα τακτικής. Ένας άλλος παράγοντας είναι τα λίγα παιχνίδια που έχουμε δώσει το τελευταίο διάστημα. σε κάθε αγώνα που δίνουμε προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να ανακτήσουμε τον ρυθμό μας".

Ο Χασάν Μάρτιν, δήλωσε από την πλευρά του: "Είχαμε προβλήματα με φάουλ στο δεύτερο μισό και ίσως για αυτό να ήμασταν λιγότερο επιθετικοί. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ 'κλειδιά'. Ίσως να μπορούσαμε να είμαστε λίγο πιο επιθετικοί στο δεύτερο μέρος ως ομάδα, όμως, καταρρεύσαμε και το πληρώσαμε".