Skip to main content

Δεν έκανε την υπέρβαση

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση. Ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την Μπασκόνια με 76-90 σε μια αναμέτρηση ειδικών συνθηκών, καθώς παρατάχθηκε με μείον πέντε παίκτες (Χάρισον, Βεζένκοφ, Έλις, Χαραλαμπόπουλο και Ζαν Σαρλ).

Με όπλο τους την υπεροχή τους στo "ζωγραφιστό" οι Ισπανοί επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έκλεισαν τον πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 25-13. Δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί... Βασιζόμενοι σταθερά στην κυριαρχία τους στα ριμπάουντ, αλλά και στα καλά τους περιφερειακά ποσοστά κατάφεραν με ένα επί μέρους σκορ 20-6 να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +22 (21-43). Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους "ερυθρολεύκους" στο -16 (31-47), όμως, στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρασαν στην αντεπίθεση και με επιθετικό οδηγό τον Γιώργο Πρίντεζη μείωσαν στους 9π. (44-53 στο 25'). Η Μπασκόνια βρήκε λύσεις δια χειρός Χενρι, Ντράγκιτς και Πέτερς, όμως, ο Ολυμπιακός έβγαλε ενέργεια, πίεσε στην άμυνα και μείωσε στους 7π. (60-67) στο 32'. Στο σημείο αυτό ένα σφύριγμα φάνηκε να του "κόβει" τα φτερά. Ο Πέτερς έκανε φάουλ στον Βασίλη Σπανούλη, όμως, στην ίδια φάση ο αρχηγός χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης φάσης ήταν να δεχθούν οι "ερυθρόλευκοι" ένα σερί 4-0 (60-71), ενώ τα δύο σερί τρίποντα που ακολούθησαν για τους Βάσκους -δια χειρός Ντράγκις και Γκεντράιτις- (60-77 στο 34') μηδένισαν ουσιαστικά τις πιθανότητες για ανατροπή. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παλεύει -κυρίως για τη διαφορά-, όμως, χάρη στην περιφερειακή της ευστοχία η Μπασκόνια έφυγε από το ΣΕΦ με το +14.

Δεκάλεπτα: 15-23, 31-47, 58-67, 76-90.

Screenshot 2020 11 27 Olympiacos Piraeus vs TD Systems Baskonia Vitoria Gasteiz Game

 

"Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: "Συγχαρητήρια στην Μπασκόνια για τη νίκη. Το παιχνίδι ήταν όπως το περιμέναμε. Έπρεπε να κάνουμε την υπέρβαση σε πολλούς τομείς για να κερδίσουμε σήμερα το παιχνίδι. Χρησιμοποιήσαμε πολλά τρικ αμυντικά και επιθετικά, αλλά για να κερδίσεις αυτό το παιχνίδι χρειάζεσαι καλά ποσοστά στα τρίποντα και να ξοδέψουμε τα φάουλ από ότι κάναμε. Φοβηθήκαμε επειδή δεν είχαμε πολλούς παίκτες στον πάγκο και δώσαμε στην Μπασκόνια στο πρώτο μισό να βρει αυτοπεποίθηση. Έχουν σπουδαίους σουτέρ και στα πρώτα είκοσι λεπτά είχαμε 60% στα τρίποντα και 75% στο τρίποντο. Ήταν κακή προσέγγιση. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε, κλείσαμε το ματς στους 7 πόντους, αλλά όταν είχαμε την κατοχή και ήμασταν έτοιμοι να σκοράρουμε έγινε ένα φάουλ στον Σπανούλη και στην ίδια φάση ο παίκτης μας χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ. Από αυτό το σημείο και μετά δεν μπορέσαμε να κάνουμε και μια δεύτερη προσπάθεια για να κερδίσουμε το ματς. Αυτή είναι η κατάσταση, δεν θα κλάψουμε, απλά περιμένουμε να γυρίσουν οι πέντε παίκτες που απουσίασαν για να έχουμε περισσότερη ποιότητα στην προπόνηση. Για παράδειγμα για τον Μάρτιν είναι δύσκολο να παίζει κόντρα σε τόσο ψηλούς αντιπάλους όταν στην προπόνηση δεν έχει καμία ανάλογη επαφή. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου. Είχαν καλές και άσχημες στιγμές στο παιχνίδι. Τώρα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Στην Ευρωλίγκα όλοι μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν παντού".

Ο κόουτς της Μπασκόνια, Ντούσκο Ιβάνκοβιτς, δήλωσε: "Μετά από 13 χρόνια επιτέλους κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος. Πιστεύω πως παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Είχαμε καλές και εύκολες επιλογές στην επίθεση, όμως, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός άρχισε να παίζει επιθετικά χάσαμε λίγο την εύκολη κίνηση και την εύκολη πάσα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα με αλλαγές είχαμε πρόβλημα να περάσουμε την μπάλα στην ρακέτα. Όμως, όλοι είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη νίκη και θέλω να αναφερθώ στην μεγάλη προσπάθεια του Βιλντόσα, γιατί είχε μεγάλο πρόβλημα στην μέση του και έπαιξε με ένεση επειδή το ήθελε. Όλοι έπαιξαν καλά, αλλά θεωρώ πως απόψε ο Χέντρι έπαιξε σπουδαία άμυνα στον Σλούκα και στον Σπανούλη, ενώ ήταν πολύ καλός και στην επίθεση".