Skip to main content

Έκανε το χρέος του κόντρα στην Άλμπα Β.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Άλμπα, αλλά και τον κακό του εαυτό! Μετά το κάκιστο πρώτο εικοσάλεπτο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέκαμψαν στο δεύτερο μέρος και επικράτησαν της ομάδας του Βερολίνου με 75-71, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Η πιεστική με παγίδες άμυνα των Γερμανών -η οποία περιόρισε τους "ερυθρολεύκους" μόλις στους 3π. στο πρώτο επτάλεπτο-, σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές και τα υπερβολικά πολλά λάθη της ομάδας μας, έδωσαν το δικαίωμα στην Άλμπα να επιβάλει τον ρυθμό της και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (10-22). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας "ανακάτεψε" την τράπουλα, όμως, όποιο σχήμα και αν δοκίμασε δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την γερμανική ομάδα, η οποία στο 19' ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 15π. (20-35).

Με ένα μίνι σερί 4-0 δια χειρός Γιώργου Πρίντεζη και Σάσα Βεζένκοφ, οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν στους 11π. (24-35) με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, όμως, η αντεπίθεση συνεχίστηκε και στην επανάληψη! Με σούπερ άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και τον Λιβιό Ζαν Σαρλ να κυριαρχεί στο ζωγραφιστό ο Ολυμπιακός μείωσε στο καλάθι (35-37 στο 25'). Οι Γερμανοί "χτύπησαν" από την περιφέρεια και ανέβασαν την διαφορά στους 4π. (40-44), όμως, με καταιγισμό τριπόντων (ένα από τον Κώστα Παπανικολάου και δύο από τον Βασίλη Σπανούλη), ο Ολυμπιακός έφερε τα πάνω κάτω και έκλεισε την 3η περίοδο προηγούμενος με 51-44.

Στην συνέχεια -βασιζόμενος σταθερά στην καλή του άμυνα- ο Ολυμπιακός κατάφερε με πρωταγωνιστές τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Κώστα Σλούκα να επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό του και να "χτίσει" μια διαφορά 12π. (66-54) στο 36'. Οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν κάποιες βιαστικές επιλογές των "ερυθρολεύκων" και μείωσαν στους 7π. (71-65) στο 39', όμως, ο Ολυμπιακός πόνταρε στην άμυνα τα λεφτά του και έφτασε -χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά- στην τελική επικράτηση. Το τελικό 75-71 διαμόρφωσε με τρίποντο στην εκπνοή ο Γκρέιντζερ.

 Δεκάλεπτα: 10-22, 24-35, 51-44, 75-71.

Olympiacos Piraeus vs ALBA Berlin Game

 

"Δεν υποτιμάμε κανένα αντίπαλο και καμία νίκη"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθειά της στο δεύτερο ημίχρονο. Πραγματικά χρειαζόμασταν μια τέτοια εμφάνιση στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης γιατί στο πρώτο φάνηκε πως αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο επικίνδυνα της σεζόν. Δυστυχώς δεν παίζουμε πολλά παιχνίδια, έχουμε εστιάσει στο ένα ματς της εβδομάδας. Και σε αυτόν τον αγώνα όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να εκπληρώσουν τον ρόλο τους. Δεν πιστεύω πως ήμασταν υπερόπτες ή είχαμε έλλειψη επιθυμίας. Όμως, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ζενίτ στην Ρωσία στα μάτια όλων ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Ήταν πολύ φτωχή η εμφάνισή μας στο πρώτο μέρος. Χρειάστηκε να παίξουμε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο. Έπρεπε να μοιράσουμε περισσότερο τη μπάλα, να βρούμε τους ελεύθερους παίκτες και να παίξουμε με ενέργεια και επιθυμία στην άμυνα για να κάνουμε το καμ μπακ στο παιχνίδι. Οπότε τελειώνοντας το ματς πραγματικά εκτίμησα την προσπάθειά μας, δεν υποτιμάμε καμία νίκη είτε αυτή έρχεται με έναν πόντο, είτε με μεγαλύτερη διαφορά. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα. Σε κάποιες στιγμές όπως αυτή χρειάζεσαι την υποστήριξη των φιλάθλων σου. Όποιος ήταν σήμερα στο γήπεδο εύκολα μπορεί να πει ότι έμοιαζε με εκκλησία. Καλή τύχη στην Άλμπα".

Για το αν επηρεάζει τους "ερυθρολεύκους" το ότι έχουν ένα παιχνίδι την εβδομάδα, είπε: "Έχουμε απλώσει το ρόστερ και παίζουμε με αρκετούς παίκτες, γιατί θεωρούμε πως έχουμε τέτοιο ρόστερ που μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε όλους και όλοι να είναι σημαντικοί. Δεν πιστεύω πως είναι υποτίμηση κάποιου αντίπαλού, δεν πιστεύω πως είναι χαλαρώτητα, πιστεύω πως μπαίνοντας να παίξει ο κάθε ένας νομίζει ότι έχει τέσσερα πέντε να δείξει στην ομάδα, σε εμένα, στους συμπαίκτες του και στον κόσμο τι μπορεί να κάνει. Και αυτό πραγματικά δημιουργεί διστακτικότητα, αργές αντιδράσεις, παραπάνω σκέψη και δεν παίζουμε όπως θα έπρεπε να παίζουμε. Ξεκινήσαμε το πρώτο δεκάλεπτο και είχαμε οκτώ λάθη και τα περισσότερα ήταν αβίαστα. Αυτή είναι η συνθήκη φέτος, άδεια γήπεδα, ένα παιχνίδι την εβδομάδα και πολλή προπόνηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι".

Για την παρουσία του Λιβιό Ζαν Σαρλ στο "5" σχεδόν σε όλο το δεύτερο εικοσάλεπτο σχολίασε: "Ο Μάρτιν έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού. Έκανε θεραπείες και χθες έκανε και μια μαγνητική. Δεν ήταν απολύτως υγιής, αλλά μπήκε να παίξει. Γενικά δοκιμάζουμε διαφορετικά σχήματα. Με την Ζενίτ παίξαμε ένα διάστημα με τον Πρίντεζη στο 5 και τον Βεζένκοφ στο 4. Σήμερα κρίναμε πως θέλαμε να ανοίξουμε το γήπεδο και θεωρώ πως ο Ζαν Σαρλ έπαιξε καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου τη δεύτερη φορά που πάτησε παρκέ. Ήταν καλός και για αυτό επέμεινα σε αυτό. Δεν είναι θέμα πλάνου ή τακτικής. Καμιά φορά το ματς σε οδηγεί να πάρεις κάποιες αποφάσεις".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Άλμπα Βερολίνου, Αίτο Ρενέσες, τόνισε: "Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλύτερα από εμάς στο τρίτο δεκάλεπτο και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης του". όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει για το εγγυημένο συμβόλαιο που πρόκειται να υπογράψει η Άλμπα με την Ευρωλίγκα, είπε: "Ναι στην παρούσα φάση είναι κάτι που με χαροποιεί, όμως, το σημαντικό είναι τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τους φιλάθλους μας κοντά μας, δεν έχουμε έσοδα και δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να κρατήσουμε τον βασικο μας κορμό. Αυτό είναι κάτι που το πληρώσαμε τις προηγούμενες χρονιές, όπως όταν έφυγαν παίκτες όπως οι Γκριγκόνις, Γκεντράιτις, Χέρμανσον... Όταν θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο και θα βγούμε από αυτή την κατάσταση θα έχουμε μπάτζετ για να δημιουργήσουμε κορμό και να ήμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα".