Skip to main content

Άνοιξε... λογαριασμό στο ΟΑΚΑ!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με 78-71, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, και πέτυχε την πρώτη του νίκη στην διοργάνωση!

Με καλή άμυνα και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη ο Ολυμπιακός επέβαλλε τον ρυθμό του και προηγήθηκε με 12π. (7-19) στο 8’. Στο επόμενο λεπτό ο Κώστας Σλούκας δέχθηκε γονατιά και αποσύρθηκε για το υπόλοιπο του α' μέρους στον πάγκο. Ωστόσο, παρά την απουσία του οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν δια χειρός Σάσα Βεζένκοφ και Τσαρλς Τζένκινς να αυξήσουν κι άλλο τις αποστάσεις (15π., 20-35 στο 15’). Ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 10π., με ένα σερί 5-0 από τους Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός βρέθηκε ξανά στο +15 (29-44), όμως, στο τελευταίο λεπτό τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για την ομάδα μας... Κακές επιθετικές επιλογές και αμυντικά κενά επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μειώσουν με δύο σερί τρίποντα στους 9π. (35-44), με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» πλησίασαν ακόμη περισσότερο (40-46), όμως, ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και με μπροστάρη τον Γιώργο Πρίντεζη ανέκτησε τον έλεγχο (44-58 στο 25’). Ωστόσο, λάθη και κακές επιλογές επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μειώσουν με ένα επί μέρους σκορ 14-4 στους 4π. (58-62 στο 31’). Βασιζόμενος κυρίως στην άμυνά του, αλλά και στις... εμπνεύσεις του Σακίλ ΜακΚίσικ, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αργά αλλά σταθερά ανέκτησαν τον έλεγχο (62-72 στο 37’). Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς «χτυπώντας» από την περιφέρεια (67-73 στο 38’), όμως, με όπλο της την καλή της άμυνα η ομάδα μας διατήρησε τις αποστάσεις και έφτασε στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 12-22, 35-44, 57-62, 71-78.

 stats paooly

 

"Τα ριμπάουντ ήταν το κλειδί"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: «Ήταν ένα τυπικό ματς από τα πρώτα της σεζόν, χωρίς τόση ποιότητα. Είναι φυσιολογικό, όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Το επίπεδο και η ποιότητα δεν είναι αντίστοιχο των δυνατοτήτων των ομάδων. Ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Μπορείτε να δείτε τα χαμηλά ποσοστά στα τρίποντα. Παρά το ποσοστό μας στα τρίποντα κερδίσαμε και ήταν σημαντικό. Θέλω να δώσω τα εύσημα στους παίκτες για τη σημαντική νίκη. Πήραμε έξι περισσότερα ριμπάουντ από τον Παναθηναϊκό, που είναι δυνατός στα ριμπάουντ. Τους δίνω τα εύσημα, γιατί είχαμε δώσει έμφαση σε αυτό το κομμάτι. Αυτό ήταν το κλειδί. Στην τελευταία περίοδο κάναμε κάποια τακτικά λάθη, όμως κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους δεκατέσσερις πόντους και κάναμε μόνο ένα λάθος και αυτό στο φινάλε. Όταν θες να κοντρολάρεις το ματς δεν μπορείς να κάνεις λάθη και πρέπει να βρίσκεις τις αμυντικές αδυναμίες. Εύχομαι καλή τύχη στον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά εμάς, το πρόγραμμα είναι δύσκολο, έχουμε μια διπλή αγωνιστική μπροστά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Ερωτηθείς αν η απουσία πολλών "αιώνιων" ντέρμπι είναι ένα στοιχείο που λείπει από το ελληνικό μπάσκετ, απάντησε: «Δεν χωρά αμφιβολία. Βλέπω τη σημασία που έχουν για τους φιλάθλους και των δύο ομάδων. Ειδικά τώρα που δεν έχουμε πολλές επιλογές στη ζωή μας και βλέπουμε αθλητικές δραστηριότητες στην τηλεόραση. Μακάρι να γίνονταν περισσότερα, αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα. Μου έλειψαν αυτά τα ματς. Έχω έρθει ως αντίπαλος με την Μπαρτσελόνα, την Χίμκι και την Λοκομοτίβ. Όμως, αυτό που λείπει είναι ο κόσμος από τα γήπεδα, ακόμα κι αν ο κόσμος είναι εχθρικός απέναντί σου».

Για το αν η απουσία του κόσμου επηρέασε τη συγκέντρωση των παικτών του, σχολίασε: «Δεν έχω απάντηση σε αυτό, πρέπει να μπεις στο μυαλό των παικτών. Το επίπεδο του παιχνιδιού ήταν χαμηλό, αλλά δεν φταίει μόνο ο κόσμος. Έχουμε καλύτερη επικοινωνία τώρα. Όμως, τα συναισθήματα που δημιουργεί ο κόσμος σε παίκτες και διαιτητές πάντα παίζουν ρόλο. Για να μην κάνω υποθέσεις, μένω στο ότι το μπάσκετ είναι φτιαγμένο για να έχει κόσμο. Είτε είναι εχθρικός, είτε είναι μαζί σου».

Τέλος, για το χαμηλό ποσοστό των "ερυθρολεύκων" στα ελεύθερα σουτ, είπε: «Είναι νωρίς στη σεζόν ακόμα. Στην 1η αγωνιστική μόνο μια ομάδα έβαλε 80π. Οι ομάδες που έχουν ομοιογένεια με κορμό παικτών και τον ίδιο προπονητή είναι πιο έτοιμες. Υπάρχουν ομάδες που έπαιζαν και πιο πρόσφατα, τελείωσαν πιο αργά τα πρωταθλήματά τους. Να σημειώσω κάτι: οι ομάδες που έχουν προπονητή που έχει δουλέψει στην Αμερική είναι πιο νωρίς έτοιμες. Δηλαδή η Φενέρ και η Ζαλγκίρις. Γιατί στην Αμερική έχουν μικρή preseason και είναι πιο γρήγορα έτοιμες».