Skip to main content

Δεν τα κατάφερε στην Πόλη

 Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Αναντολού Εφές με 79-91, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα μας ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς με δύο σερί τρίποντα του Κώστα Παπανικολάου βρέθηκε στο +8 (5-13). Η εικόνα, ωστόσο, της αναμέτρησης άλλαξε άρδην όταν ο Σέιν Λάρκιν ανέλαβε δράση. Ο Αμερικανός γκαρντ "χτύπησε" από την περιφέρεια, παράλληλα τροφοδότησε τον Πλάις στην ρακέτα και συνέβαλε τα μέγιστα στο 24-6 επί μέρους σκορ της τουρκικής ομάδας, χάρη στο οποίο πήρε μια διαφορά 10π. (29-19). Τα πολλά (και σε αρκετές περιπτώσεις αβίαστα) λάθη των "ερυθρολεύκων" επέτρεψαν στην Έφες να διατηρήσει σταθερά τον απόλυτο έλεγχο (51-36 στο 17'). Στο τελευταίο δίλεπτο, ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν... σφυγμό και παρά τις πολλές χαμένες βολές (είχαν 6/12 στο α' μέρος) μείωσαν σε 51-41 στο 20'.

Στην επανάληψη ο Λάρκιν συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο, δίνοντας στους γηπεδούχους αέρα 19π. (72-53) στο 29'. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν εγκατέλειψαν τη μάχη... Πίεσαν στην άμυνα και με επιθετικούς οδηγούς τους Γουέιντ Μπόλντγουίν και Σάσα Βεζένκοφ μείωσαν στους 8π. (74-66). Ο Σέιν Λάρκιν, ωστόσο, άνοιξε και πάλι πυρ απο την περιφέρεια και "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση νίκη για λογαριασμό της Εφές.

Δεκάλεπτα: 29-24, 51-41, 72-55, 91-79.

Αναντολού Εφές (Αταμάν): Λάρκιν 40 (10), Μπομπουά 3 (1), Σίνγκλετον 3, Μπολμπόι, Σανλί, Μοερμάν 5, Πλάις 13, Μίτσιτς 12 (2), Άντερσον 4, Πίτερς, Ντάνστον 11, Σίμον

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ρότσεστι 3 (1), Μπόλντουιν 8 (1), Πολ 7 (2), Μπάικς 11(2), Βεζένκοφ 10, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 8 (2), Ρούμπιτ 4, Έλις 14, ΜακΚίσικ 5 (1)

"Το θετικό είναι ότι δεν εγκαταλείψαμε"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην Εφές, διαθέτουν εκπληκτικά κομμάτια στο παζλ που έχουν δημιουργήσει για να παίξουν στο υψηλό επίπεδο. Για τους νέους μας παίκτες ήταν ένα είδος έκπληξης το πόσο ταλαντούχοι είναι οι Μίτσιτς και Λάρκιν. Ξεκίνησε ο αγώνας και τους δώσαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν ήμασταν αρκετά σκληροί, ώστε να πιέσουμε τα πράγματα. Απλά τους κοιτάζαμε. Θα πρέπει να παραδεχθούμε πως ο Λάρκιν είναι απίστευτος παίκτης και μερικές φορές δεν είναι εύκολο να τον αντιμετωπίσεις. Από την άλλη, κάναμε 19 λάθη και αυτός είναι μεγάλος αριθμός. Πρέπει να ελέγχουμε το παιχνίδι, να έχουμε υπομονή και να μην κάνουμε λάθη. Όμως, δεν το κάναμε. Την ίδια στιγμή δεν μπορέσαμε να παίξουμε καλή άμυνα. Οπότε είναι απόλυτα δίκαιο το αποτέλεσμα. Και πάλι συγχαρητήρια στην Έφες. Για εμάς το θετικό είναι πως αν και έχουμε πολλούς νεοφερμένους παίκτες και πολλούς νέους παίκτες που δεν γνωρίζουν ακριβώς την ποιότητα και το επίπεδο της Ευρωλίγκας, δεν εγκαταλείψαμε. Προσπαθήσαμε να παλέψουμε και τα σαράντα λεπτά. Αυτό είναι το μόνο θετικό που μπορώ να βρω από το αποψινό ματς. Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έναν αγώνα που όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι. Είναι σαν το Εφές - Φενέρ, υπήρχε αρκετή ένταση. Και μερικές φορές μετά από μεγάλη ένταση, χαλαρώνεις. Αν ο επόμενος αντίπαλός σου είναι η Εφές και δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος θα έχεις πρόβλημα".

Ο Σάσα Βεζένκοφ, δήλωσε: "Παλέψαμε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, αφήσαμε την Εφές, μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, να νιώσει άνετα στην έδρα της. Αφήσαμε παίκτες με μεγάλο ταλέντο να βρουν ρυθμό. Θεωρώ πως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν τους βάλαμε την πίεση που έπρεπε. Δεχθήκαμε 91 πόντους, οπότε όταν δέχεσαι τόσους πολλούς πόντους σε αυτή την έδρα, δεν έχεις και πάρα πολύ τύχη. Πρέπει να ξεχάσουμε άμεσα αυτόν τον αγώνα γιατί πλέον έχουμε έναν τελικό μπροστά μας".

Όταν του ειπώθηκε πως παρά το -19 εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν εγκατέλειψαν τη μάχη, είπε: "Παλέψαμε. Σε κάποια φάση ξέφυγε, το μαζέψαμε στους 9, όμως, μετά υπήρξαν 2-3 κακές άμυνες που αφήσαμε τον Λάρκιν. Όμως, όπως είπα και πριν, τους αφήσαμε να αισθανθούν άνετα και χάσαμε αυτή την αναμέτρηση. Επαναλαμβάνω πως πρέπει να την ξεχάσουμε άμεσα".

Αναφερόμενος στην προσεχή αναμέτρηση με την Αρμάνι στο Μιλάνο, τόνισε: "Κακά τα ψέματα είναι ένας τελικός. Μέχρι τώρα λέγαμε παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με προπόνηση... Ότι στόχος είναι η βελτίωση. Όμως, τώρα είναι ένας τελικός, ο πρώτος. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε, ώστε να έχουμε ελπίδες για τη συνέχεια".