Skip to main content

Πάλεψε για ένα ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ήταν μαχητικός για ένα ημίχρονο, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη και γνώρισε την ήττα με 90-80.

Για την ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα αυτή ήταν η δέκατη ήττα σε δεκαέξι παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και πλέον το ρεκόρ των Πειραιωτών είναι στο 6-10. Επόμενος αντίπαλος των «ερυθρολεύκων», η Φενέρμπαχτσε, την οποία θα υποδεχτεί ο Ολυμπιακός στις 2/1 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν άρχισε καλά το παιχνίδι με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να ξεφύγει ακόμη και με διψήφια διαφορά (20-8). Οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα έκαναν πολλά λάθη επιθετικά, ήταν άστοχοι και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12 πόντους, αλλά η είσοδος των Τσέρι, Ρούμπιτ, Βεζένκοφ και Παπανικολάου, άλλαξε όλη την εικόνα του ματς.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 20-12 και στη συνέχεια η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα με επιμέρους σκορ 7-16, ανέτρεψε την κατάσταση και πέρασε μπροστά 27-28. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ουσία, αλλά προσέφεραν και θέαμα. Με σπουδαία άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με πέντε πόντους (29-34), αλλά η ομάδα του Πέσιτς αντέδρασε… πίσω από τα 6.75 για το 40-39 του ημιχρόνου με επιμέρους 11-5 σε διάστημα δύο λεπτών.

To ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν ίδιο με εκείνο του πρώτου. Η Μπαρτσελόνα ήταν ιδιαίτερα επιθετική στην άμυνα της, επιθετικά Χάνγκα και Κούριτς έκαναν τη ζημιά και με επιμέρους 14-4 σε πέντε λεπτά, διαμορφώθηκε το 54-43. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε πίσω από τα 6.75 με Μίροτιτς, Ντιλέινι και Αμπρίνες για το 69-58 στο 30’. Μπαρτσελόνα σκόραρε 29 πόντους σε δέκα λεπτά και έτσι ήρθε αυτό το -11 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια επίπεδα (75-60 στο 35’), οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικά εύστοχοι πίσω από τα 6.75 και έτσι έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη με 90-80.

Δεκάλεπτα: 20-12, 40-39, 69-58, 90-80.

Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Ντέιβις 6, Ρίμπας, Χάνγκα 14 (1), Σμιτς, Οριόλα, Αμπρίνες 5 (1), Χίγκινς 9 (1), Ντιλέινι 11 (3), Κούριτς 18 (3), Μίροτιτς 21 (2), Τόμιτς 6.

Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Ρότσεστι 4, Μπόλντγουιν 6 (1), Πολ, Κόνιαρης 3, Σπανούλης 2, Τσέρι 6, Βεζένκοφ 14, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 14 (4), Ρούμπιτ 10, Ριντ 15.

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα, μετά το παιχνίδι στάθηκε στο κακό ξεκίνημα της ομάδας του και στα δύο ημίχρονα. «Συγχαρητήρια στη Μπαρτσελόνα για τη νίκη της. Άξιζαν να νικήσουν. Εμείς δεν αρχίσαμε το παιχνίδι όπως είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν κάναμε αυτά που έπρεπε, πολλές φορές δεν μπορούσαμε να οργανώσουμε επίθεση, δεν μας άφηναν να κάνουμε σκριν και έτσι αντιμετωπίσαμε πρόβλημα επιθετικά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήμασταν πιο επιθετικοί, σε άμυνα και επίθεση, βρήκαμε ένα σχήμα που μας βοήθησε τους αναγκάσαμε να κάνουν άσχημα σουτ, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό , αλλά δυστυχώς στο τρίτο δεκάλεπτο, επιστρέψαμε εκεί που αρχίσαμε το ματς. Κάναμε πολλά λάθη και μερικά από αυτά ήταν λόγω της επιθετικής άμυνας της Μπαρτσελόνα και μερικά άλλα λόγω κακών επιλογών μας. Σε αυτό το επίπεδο, όταν κάνεις τέτοια λάθη, αμέσως τιμωρείσαι. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα, αλλά και πάλι ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι. Το μόνο θετικό είναι πως δεν τα παρατήσαμε και συνεχίσαμε να παλεύουμε. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην άμυνα μας, αλλά και στην επίθεση μας όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα».