Skip to main content

Πέρασε άνετα από το Βερολίνο!

Ο Ολυμπιακός διατήρησε την παράδοση που τον θέλει αήττητο στις αναμετρήσεις του με την Άλμπα! Επιβλήθηκε στο Βερολίνο της γερμανικής ομάδας με 99-80 και πλέον στρέφει όλη του την προσοχή στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο (29/11, 21.30).

Με όπλο τους την εξαιρετική τους άμυνα, αλλά και τα πολύ καλά τους ποσοστά (8/10 δίποντα και 4/6 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο) οι "ερυθρόλευκοι" επέβαλαν πολύ νωρίς τον ρυθμό τους (6-14 στο 4') και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 13π. (17-30). Στην συνέχεια ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε τη σκυτάλη από τον Όγκουστιν Ρούμπιτ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κυριάρχησε στην ρακέτα, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση και ο δείκτης της διαφοράς εκτοξεύτηκε στους 21π. (34-53 στο 18'). Η Άλμπα -που σκόραρε κυρίως από την γραμμή των βολών 12/12- προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, όμως, ο Ολυμπιακός διατήρησε σταθερά τις αποστάσεις (38-55) μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ παρέμεινε σε σταθερή... σύνδεση με το καλάθι και συνέβαλε τα μέγιστα για να βρεθεί η ομάδα μας στο +25 (65-40 στο 25'). Ωστόσο, η Άλμπα αντέδρασε και βασιζόμενη στην περιφερειακή της ευστοχία (είχε 5/6 τρίποντα στην 3η περίοδο!) μείωσε στους 14π. (57-71). Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 8-0 και ανέβασε την διαφορά στους 22π. (57-79 στο 32'),  οι γηπεδούχοι "χτύπησαν" από την περιφέρεια και μείωσαν ξανά στους 14π. (65-79), όμως, ο Μπράντον Πολ τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα! Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν "καυτός" από τα 6.75μ. και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να "καθαρίσουν" οι "ερυθρόλευκοι" πρόωρα το διπλό (+26, 73-99 στο 38'). Στο τελευταίο δίλεπτο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει, χαλάρωσε αμυντικά και δέχθηκε ένα σερί 7-0.

* Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο Γουίλι Ριντ ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στην αναμέτρηση.

Δεκάλεπτα: 17-30, 38-55, 57-76, 80-99.

Άλμπα Βερολίνου (Ρενέσες): Μέισον 15 (3), Γκιφάι 8 (2), Έρικσον 16 (4), Μάτισεκ 3 (1), Σνάιντερ 9 (3), Χέρμανσον 6, Νίκιτς, Όγκμπε 2, Γκεντράιτις 4, Νόκο 11, Σίκμα 6.

Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Πάντερ, Ρότσεστι 5 (1 τρ., 6 ασ.), Μπόλντγουιν 6 (2ασ.), Πολ 12 (4τρ., 2 ασ.), Κόνιαρης 7 (1τρ., 4 ασ.), Σπανούλης 11 (2τρ., 4 ασ.), Μιλουτίνοφ 8 (6 ριμπ.), Βεζένκοφ 5 (1), Πρίντεζης 15 (2), Παπανικολάου 12 (2τρ., 4 ριμπ.), Ρούμπιτ 16 (1τρ., 8 ριμπ.), Ριντ 2.

"Δεν ήταν εύκολο, εμείς το κάναμε να φανεί έτσι"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα, δήλωσε: "Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στους συνεργάτες μου. Θεωρώ πως καταστρώσαμε ένα πολύ καλό πλάνο, το οποίο εκτελέστηκε καλά. Θεωρώ πως το κλειδί απόψε ήταν η transition άμυνα. Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ειδικά στο πρώτο μέρος κάναμε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Δεν επιτρέψαμε στην αντίπαλό μας να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να σκοράρει σε σουτ τριών πόντων. Ένα άλλο κλειδί ήταν το παιχνίδι στη ρακέτα και ο έλεγχος της μπάλας. Ήταν στο πλάνο μας να εκμεταλλευτούμε την υπεροχή μας στο ζωγραφιστό, στο ποστ με τους ψηλούς μας. Οι Ρούμπιτ, Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης έκαναν εξαιρετική δουλειά. Στο δεύτερο μέρος η Άλμπα προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, έπαιξε άμυνα με προσαρμογές. Δεν ήταν εύκολο, όμως, βρήκαμε τον τρόπο να τους αναχαιτίσουμε. Δεν είμαι χαρούμενος με κάποια τρίποντα που δεχθήκαμε, τα οποία ήταν θέμα συγκέντρωσης, αλλά στο τέλος της ημέρας το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν σημαντική νίκη για εμάς. Κάποιοι ίσως πουν πως ήταν εύκολο παιχνίδι, αλλά εμείς ξέρουμε πως δεν ήταν. Απλά εμείς το κάναμε να φανεί έτσι".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης, τόνισε: "Προχθές χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι και αυτό μας πείραξε πάρα πολύ. Έχουμε βελτιωθεί στα τελευταία παιχνίδια, αλλά το σημαντικό για μια νέα ομάδα είναι να νικά. Όσο καλά κι αν παίζεις, δε φτάνει, πρέπει να νικάς. Μπήκαμε πεισμωμένοι και ξέραμε ότι η Αλμπα είναι καλή ομάδα κι αν μπεις χαλαρός, θα σε τιμωρήσει. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό για να αποφύγουμε του αιφνιδιασμούς όπου είναι δυνατοί. Προσπαθούν πάντα να μπουν στο ματς με εύκολα καλάθια. Ξέραμε ότι αν είχαμε καλές επιστροφές και καλά σουτ φυσικά στην επίθεση και τους κόψεις αυτό το στοιχείο του αιφνιδιασμού, έχεις παραπάνω πιθανότητες. Δε γίνονται όλα με μαγικό ραβδί. Από την πρώτη προπόνηση θέλησε να βάλει κανόνες και τη δική του φιλοσοφία, δείχνοντας στον καθένα τι πρέπει να κάνει περισσότερο και τι λιγότερο και προσπαθούμε όλοι για την καλύτερη συνέχεια. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν εδώ. Ήταν συγκλονιστικοί και τους ευχαριστούμε που ήταν εδώ".