Skip to main content

Ντεμπούτο Τσέρι, με διπλό επί της ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ με 76-67, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Basket League. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Γουίλ Τσέρι έκανε το ντεμπούτο του με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Με καλή άμυνα και επιθετική πολυφωνία οι "ερυθρόλευκοι" ήλεγξαν τον ρυθμό και "έχτισαν" μια διαφορά 7π. (5-12) στο 5'. Βασιζόμενοι στην ίδια συνταγή, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ διατήρησαν σταθερά τις αποστάσεις μέχρι το 8' (11-19), όμως, με όπλο της την περιφερειακή της ευστοχία η ΑΕΚ μείωσε στον πόντο (20-21), με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου). Στο 11' οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 22-21, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα, ανέκτησε τον έλεγχο (24-30) και στο 19' βρέθηκε στο +9 (30-39). Η Ένωση απάντησε και πάλι από τα 6,75μ. και με δύο σερί τρίποντα μείωσε σε 36-39 (στο 20').

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου η ΑΕΚ προσπέρασε και πάλι (40-39), ωστόσο, ο Ολυμπιακός (ο οποίος μέχρι το 22' είχε 0/6 τρίποντα!) βρήκε στόχο δια χειρός Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Παπανικολάου και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση (40-47 στο 24'). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της ομάδας μας, πέρασαν την μπάλα στην ρακέτα και μείωσαν στον πόντο (48-49 στο 27'). Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, ωστόσο, αντέδρασαν (ξανά) άμεσα. Πίεσαν στην άμυνα, Παπανικολάου και Γουίλιαμς Γκος ευστόχησαν από τα 6.75μ. και ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 9π. (48-57, στο 29'). Με όπλο του την υπεροχή του στα ριμπάουντ και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κάνει πάρτι στο "ζωγραφιστό", η ομάδα μας βρέθηκε στο +15 (51-66 στο 34'). Η ΑΕΚ προσπάθησε με τρίποντα να ροκανίσει την διαφορά (57-66 στο 25'), όμως, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο και έφτασε στο διπλό.

* Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν αγωνίστηκε λόγω ενοχλήσεων στην μέση.

Δεκάλεπτα: 20-21, 36-39, 50-57, 67-76.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Ξανθόπουλος 3 (1), Σάκοτα 8 (2), Χάντερ 10, Γκρίφιν 2, Σαντ-Ρος 8 (2), Μωραΐτης, Λαρεντζάκης 16 (3), Γιαννόπουλος 9 (3), Τσαλμπούρης, Τζέιμς 11

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Βεζένκοφ 13 (1 τρ., 6 ριμπ.), Μιλουτίνοφ 14 (18 ριμπ.), Παπανικολάου 1 (2 τρ., 5 ριμπ.), Μάντζαρης 5, ΛεΝτέι 13, Μπόγρης, Γουίλιαμς Γκος 12 (1 τρ., 5 ασ.), Τσέρι 8

"Αντί να σκύψουν το κεφάλι, σήκωσαν την ομάδα"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: "Ήταν ένα καλό και ανταγωνιστικό παιχνίδι. Νιώθω πως παίξαμε καλά. Και από τις δύο ομάδες λείπουν παίκτες και προφανώς αυτό επηρεάζει και τις δύο πλευρές. Ωστόσο, αμφότερες ήταν ανταγωνιστικές και προσπάθησαν να κερδίσουν. Σκέφτομαι τις τελευταίες εβδομάδες... Παίζουμε πολύ καλό μπάσκετ και αυτό δείχνει τον χαρακτήρα των παικτών που είναι εδώ και όχι αυτών έφυγαν. Φυσικά έχουμε τραυματίες, που θέλουν, αλλά δεν μπορούν να παίξουν".

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "ερυθρολεύκων", είπε: "Έχω μόνο καλά λόγια να πω για τον Τσέρι. Είναι εδώ μόνο τέσσερις μέρες και ταίριαξε τόσο στην ομάδα. Μας βοήθησε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Δεν αποτελεί έκπληξη αυτό για εμένα. Έχει παίξει για εμένα στους Καβαλίερς. Ξέρω την ποιότητά του. Είναι ωραίο να τον προπονείς. Έχει χαρακτήρα και θετική προσωπικότητα, που του επιτρέπει να ταιριάξει με την ομάδα".

Ερωτηθείς για την κατάσταση των Γιάνις Στρέλνιεκς και Γιώργου Πρίντεζη, απάντησε: "Δυστυχώς ο Γιάνις δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί από τότε που τραυματίστηκε με την Εθνική ομάδα της χώρας του, δηλαδή εδώ και έξι εβδομάδες. Ήταν σοβαρός μυικός τραυματισμός, που δεν του επιτρέπει να επιστρέψει. Θα επιστρέψει κάποια στιγμή, αλλά στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν. Για αυτό φέραμε τον Τσέρι, ο οποίος θα πάρει τη θέση του. Όσον αφορά στον Πρίντεζη, τραυματίστηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ένιωσε μυϊκούς σπασμούς. Κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας που πέρασε, προσπαθούσε να προπονηθεί, αλλά σταματούσε γιατί δεν μπορούσε. Τώρα έχουμε αρκετές μέρες μπροστά μας χωρίς επίσημο παιχνίδι και πιστεύω πως θα επιστρέψει".

Για το πως βλέπει την ομάδα μετά τα πλέι οφ, είπε: "Βλέπω γενικά μια αντίδραση. Δεν είναι μυστικό ό,τι δεν ήταν εύκολη περίοδος που προηγήθηκε. Ούτε τώρα είναι. Αλλά οι παίκτες αντί να σκύψουν το κεφάλι, έμειναν ενωμένοι και αποφασισμένοι να σηκώσουν την ομάδα. Πραγματικά μου αρέσει που είμαι προπονητής αυτών των παικτών. Μακάρι να ήταν μαζί μας οι Σπανούλης και Στρέλνιεκς. Ήθελα νωρίτερα να φέρω τον Τσέρι, γιατί θα μας βοηθούσε πολύ και αυτό φάνηκε και σήμερα. Πραγματικά απολαμβάνω κάθε μέρα τις προπονήσεις μαζί τους".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον ορισμό των διαιτητών, είπε: "Σήμερα οι διαιτητές ήταν υψηλού επιπέδου. Θα ζητήσω να με συγχωρέσετε, αλλά θα σταματήσω να μιλάω για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Το ξέρω πως όποτε το κάνω είναι μια καλή μέρα για τους δημοσιογράφους, γιατί έχετε να γράφετε. Όταν, όμως, το κάνω ξέρω από που θα ξεκινήσει όλο αυτό, όχι, όμως, και που θα σταματήσει. Υπάρχουν κάποιοι πολύ καλοί διαιτητές στην Ελλάδα, αλλά ο τρόπος που ορίζονται και η επιστροπή θα έπρεπε να χειρίζεται 'καθαρά' την όλη κατάσταση και να είναι ανεξάρτητη από την Ομοσπονδία. Έτσι γίνεται στις περισσότερες λίγκες. Οι διαιτητές, επίσης, θα πρέπει να χειριστούν τις καταστάσεις και να είναι οι καλύτεροι που μπορούν".