Skip to main content

Νίκη με +21 επί του ΠΑΟΚ

 Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ του ΠΑΟΚ με 80-59, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Basket League.

Με όπλο τους την περιφερειακή τους ευστοχία οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 7π. (9-16 στο 6'). Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, ωστόσο, αντέδρασαν, πίεσαν στην άμυνα, πέρασαν την μπάλα χαμηλά στους Γιώργο Πρίντεζη και Νίκολα Μιλουτίνοφ και με ένα σερί 9-0 προσπέρασαν με 18-16 (στο 8'). Οι κακές επιλογές και η περιφερειακή αστοχία των "ερυθρολεύκων" επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να πάρει και πάλι τα ηνία στο σκορ (27-32 στο 15'). Στο σημείο αυτό, ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε έναν ακόμη παίκτη του να βγαίνει νοκ άουτ. Ο Γιώργο Πρίντεζης ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στη μέση και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Παρά το νέο εξτρά πρόβλημα, ωστόσο, ο Ολυμπιακός πέρασε στην αντεπίθεση και με πρωταγωνιστή τον Νίκολα Μιλουτόνοφ έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο στο +2 (36-34).

Βασιζόμενη στην καλή της άμυνα και με τον Ζακ ΛεΝτέι να "μπαίνει" επιθετικά στο παιχνίδι, η ομάδα μας επέβαλλε τον ρυθμό της και "έχτισε" μια διαφορά 10π. (54-44 στο 26'). Με ένα σερί 5-0 ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 54-49, όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 6-0 και φρόντισε να αποκαταστήσει άμεσα την τάξη (60-49 στο 30'). Στην 4η περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" άνοιξαν πυρ από τα 6.75μ. και εκτόξευσαν την διαφορά στους 20π. (74-54 στο 37'), δίνοντας στην αναμέτρηση καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Η διαφορά έφτασε μέχρι το +24 (80-56 στο 39').

Δεκάλεπτα: 20-22, 36-34, 60-49, 80-59.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Κολοβέρος, Πρίντεζης 7, Βεζένκοβ 15 (3τρ., 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μιλουτίνοφ 16 (10 ριμπάουντ), Παπανικολάου 11 (8 ασίστ, 1 κλ., 2 κοψ.), Μάντζαρης 8 (2τρ., 6 ριμπ., 8 ασ.), Αγραβάνης 4, ΛεΝτέι 19 (3τρ., 5 ριμπάουντ).

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 13(1), Κόνιαρης 8, Τέπιτς 3 (1), Γκος 8, Τζέφερσον 6, Ζάρας 4, Μαργαρίτης 10(1), Γκάρετ, Χάτσερ 7.

 "Οι παίκτες εκπροσώπησαν την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, τόνισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τον τρόπο που βγήκαν μπροστά, πάλεψαν, έπαιξαν και έμειναν ενωμένοι. Εκπροσώπησαν την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι παίκτες έπαιξαν ομαδικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου, έπαιξαν εξαιρετικά στην άμυνα και σε πολύ μεγάλο μέρος έπαιξαν πολύ καλά και στην επίθεση. Ήταν μια καλή και σημαντική νίκη για εμάς και είμαι χαρούμενος που τα παιδιά τα κατάφεραν».

Όταν του ζητήθηκαν οι σκέψεις του για την επόμενη μέρα της ομάδας και αν θα ενισχυθεί, απάντησε: «Πρώτα από όλα ο Γουίλιαμς Γκος θα επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε για την κηδεία της γιαγιάς του. Περιμένω πως θα φέρουμε παίκτη για να βοηθήσει την ομάδα. Προς το παρόν δεν μπορώ να εγγυηθώ για κάτι, αλλά πιστεύω πως αν μπορούμε θα το προσπαθήσουμε. Από κει και πέρα, θα συνεχίσουμε με το καλό σύνολο που ήδη έχουμε».

Σε συνέχεια της παραπάνω ερώτησης, του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει αν θα περιμένει την κλήρωση των διαιτητών πριν προχωρήσει η ομάδα στην απόκτηση κάποιου παίκτη και τι σκέφτεται για το γεγονός πως μετά την διαμαρτυρία του Ολυμπιακού για την 3άδα των διαιτητών στο Κύπελλο, κανένας εξ’ αυτών δεν έχει έκτοτε οριστεί σε αγώνα της ομάδας. «Δεν έχω απάντηση για αυτό. Περιμένω πως θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο που κάναμε ως τώρα. Από κει και πέρα, ξέρετε όλοι πως νιώθω για εκείνο το παιχνίδι. Και όπως είναι έστω και στο ελάχιστο αντικειμενικός, θα δει πως αυτό που έγινε σε εκείνο το παιχνίδι ήταν απίστευτο. Είναι κάτι που ποτέ πριν δεν είχα δει στη ζωή μου. Ποτέ… Και ελπίζω να μην το ξαναδώ. Ήταν ντροπιαστικό, άσχημο, απαίσιο… Ήταν επαίσχυντο. Όλα τα υπόλοιπα, δεν τα γνωρίζω… Δεν είναι στο χέρι μου. Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις που προκάλεσαν αυτές οι πράξεις. Αλλά στηρίζω την ομάδα μου και ότι αποφασίσει να κάνει».

Ερωτηθείς αν η φετινή χρονιά είναι η πιο περίεργη της καριέρας του, τόνισε: «Δεν έχει τελειώσει ακόμη. Όταν τελειώσει θα τα πούμε».

Για το αν περίμενε όταν ήρθε στον Ολυμπιακό πως θα γινόντουσαν όλα αυτά (όπου μεταξύ άλλων θα υπήρχαν συναντήσεις παικτών – διοίκησης) και πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστεί όλες αυτές της καταστάσεις, είπε: «Πρώτα από όλα θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να συναντιούνται οι παίκτες με τη διοίκηση. Αυτό συμβαίνει όλη την ώρα, είναι το φυσιολογικό. Ποτέ δεν ήμουν σε ομάδα που η διοίκηση δεν καθόταν να μιλήσει με τους παίκτες. Που είναι το αφύσικο και το ασυνήθιστο σε αυτό; Είναι απόλυτα φυσιολογικό, αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει και αυτό συνέβαινε πάντα στην καριέρα μου. Δεν είναι εύκολη η χρονική στιγμή για εμένα. Αλλά θα χρησιμοποιήσω αυτό που έχει πει ο Νίτσε: ‘Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό’. Οπότε παλεύεις μέσα από τις δυσκολίες, αναπτύσσεσαι, μαθαίνεις και προσπαθείς να βγεις πιο δυνατός. Ίσως να μην πετύχεις πάντα, αλλά μέσα από την προσπάθεια έρχεται η επιτυχία».

Για την απόφασή του να μην χρησιμοποιήσει τους Μπόγρη και Ζευγαρά, σχολίασε: «Σχεδίασα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και έκανα ότι χρειάστηκα για να το καταφέρουμε. Αυτή είναι η δουλειά μου και δεν σκέφτεσαι ποτέ το πόσοι θα παίξουν, αλλά ποιοι θα παίξουν για να πάρεις τη νίκη. Θα σας πω ειλικρινά πως όταν χάσαμε κατά την διάρκεια του ματς τον Γιώργο σοκαρίστηκα. Ήμασταν ήδη σε μπελάδες και όταν ο Γιώργος που έπαιζε τόσο καλά τραυματίστηκε, ήταν πραγματικά σκληρό. Και ο ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολη ομάδα. Έχει κερδίσει παιχνίδια στην ελληνική λίγκα. Κάτω των δεδομένων συνθηκών το ότι κερδίσαμε με +20 είναι καλό».

Για το πως αισθάνεται που τρεις παίκτες που επέλεξε εκείνος (Τουπάν, Γουέμπερ και Τίμα) δεν βρίσκονται στην ομάδα, απάντησε: «Ότι συμβαίνει είναι δική μου ευθύνη. Αν με ρωτάτε αν ρίχνω το φταίξιμο σε κάποιον άλλο ή σε εμένα, ξαναλέω πως ότι συμβαίνει εδώ είναι δική μου ευθύνη. Νιώθω υπεύθυνος για όλα και όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, δεν νιώθω καλά. Ο Τίμα ζήτησε να φύγει γιατί ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, οπότε του κάναμε εξυπηρέτηση. Όσον αφορά στους άλλους δύο, επιλέγω να σκέφτομαι περισσότερο τους παίκτες μου έχουμε. Και νιώθω πως είμαι υπεύθυνος για όλους. Αναλαμβάνω την ευθύνη μου».

Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη του. Εμείς προσπαθήσαμε και στο πρώτο ημίχρονο φανήκαμε ανταγωνιστικοί. Ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα. Ήμασταν μπροστά στο σκορ για μεγάλη χρονική διάρκεια. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο δυστυχώς ήμασταν πολύ κακοί στην επίθεση και στην δημιουργία και στην εκτέλεση. Εκτός από κάποια ανοικτά σουτ που δημιουργήσαμε και χάσαμε, δεν είχαμε το καθαρό μυαλό όπως στο πρώτο ημίχρονο να ΄χτυπήσουμε’ σε κάποια πλεονεκτήματα που θεωρητικά θα μπορούσαμε να είχαμε. Για αυτό τον λόγο στο τελευταίο δεκάλεπτο άνοιξε η διαφορά. Επιπλέον ο Ολυμπιακός ευστόχησε σε κάποια σουτ τριών πόντων και κέρδισε στο τέλος δίκαια, για αυτό και του αξίζουν συγχαρητήρια. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό και προχωράμε».