Skip to main content

Ήττα στο Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εκτος έδρας από το Περιστέρι με 76-81, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και βασιζόμενοι στην περιφερειακή τους ευστοχία "έχτισαν" μια διαφορά 8π. (15-7). Με επιθετικό οδηγό τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και ένα επί μέρους σκορ 9-1 η ομάδα μας ισοφάρισε σε 16-16 (στο 6'), ενώ χάρη στον Άξελ Τουπάν προσπέρασε για πρώτη φορά στο 12' (22-24). Ωστόσο, στην συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" πλήρωσαν τα αμυντικά τους κενά (δέχθηκαν εύκολα καλάθια μέσα στην ρακέτα), έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ και βρέθηκαν στο -6 (45-39), με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου το Περιστέρη ανέβασε την διαφορά στο +9 (48-39), δια χειρός Γουέμπερ και Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός μείωσε στους 2π. (52-50 στο 25'), όμως, το 4ο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο 26', δημιούργησε εξτρά προβλήματα στον Ντέιβιντ Μπλατ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν στο ζωγραφιστό και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 63-56.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν πρόλαβε να επιστρέψει στο παρκέ αποβλήθηκε με 5ο φάουλ! Παρόλα αυτά, με άμυνα ζώνης και καλή κυκλοφορία της μπάλας ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει στο καλάθι στο 37' (74-72), όχι, όμως, και να ολοκληρώσει την ανατροπή, καθώς παρότι είχε την ευκαιρία επιχείρησε βιαστικά τρίποντα που δεν βρήκαν στόχο. Αντίθετα, από την ίδια θέση ο Μπέντιλ διαμόρφωσε το 77-72, ενώ ο ίδιος παίκτης με 3/3 βολές ανέβασε την διαφορά στους 6π. (80-74, στο 39').

Με 2/2 βολές ο Γουίλιαμς Γκος μείωσε σε 80-76 (55''), όμως, στις επιθέσεις που ακολούθησαν οι Τουπάν και Γουέμπερ δεν βρήκαν στόχο. Το τελικό 81-76 διαμόρφωσε -όταν πλέον είχαν όλα κριθεί- με 1/2 βολές ο Γκρέι.

 Δεκάλεπτα: 22-19, 45-39, 63-56, 81-76

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Μουράτος 2, Σκορδίηλης 6, Βασιλόπουλος 11 (2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Γκρέι 9 (8 ριμπάουντ), Κάλαχαν 9 (3), Φιλιππάκος, Αγραβάνης 10 (2), Μπέντιλ 15 (7 ριμπάουντ), Καράμπελας, Μουρ 9.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πρίντεζης 17 (6 ριμπάουντ), Μιλουτίνοφ 5, Παπανικολάου 5 (1), Γουίλιαμς Γκος 12 (1), Γουέμπερ 13, Βεζένκοφ 10 (2τρ., 7 ριμπ.),Μπόγρης, Μάντζαρης 1, Τουπάν 6 (1), ΛεΝτέι.

 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στο Περιστέρι. Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Για μία ακόμη φορά δεν σουτάραμε με καλά ποσοστά, ενώ αμυντικά καταρρεύσαμε σε κάποια συγκεκριμένα πλέις που αν και τα είχαμε προετοιμάσει, δεν κάναμε καλή δουλειά".

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να προωθήσει περισσότερα παιδιά από την εφηβική ομάδα και να τους δώσει χρόνο συμμετοχής, λόγω των ειδικών συνθηκών, απάντησε: "'Οχι... Παίζουμε κανονικά μέχρι να υπάρξει κάτι πολύ συγκεκριμένο".

Για το αν έχει κάνει με τους Προέδρους τον απολογισμό της χρονιάς για την Ευρωλίγκα, τόνισε: "Μιλάμε κάθε μέρα για τα πάντα. Πρέπει να προχωρήσουμε. Χάσαμε την πρόκριση για κάποιους πόντους εδώ και εκεί.Πρέπει να το αποδεχθούμε και να προχωρήσουμε".

Από την πλευρά του, ο κόουτς του Περιστερίου, Αργύρης Πεδουλάκης, δήλωσε: "Έγινε ένα πολύ δύνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Βγάλαμε ενέργεια στα ριμπάουντ, είχαμε ομαδικό πνεύμα και αυτό φάινεται στις 22 ασίστ. Αν εξαιρέσω αρχή τρίτου και μέσα 4ου, όπου λόγω ενθουσιασμού χάσαμε την συγκέντρωσή μας, κάναμε πολύ καλή δουλειά. Τέτοιες νίκες καθιερώνουν το κλαμπ ως καλή μπασκετική ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να είσαι πραγματικά μεγάλη ομάδα, επιβάλλεται να παλεύεις και να κερδίζεις τα πρέπει σου. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήταν κοντά μας σε αθλητικά πλαίσια".