Skip to main content

Ήττα στο Μιλάνο

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών και ηττήθηκε στο Μιλάνο από την Αρμάνι με 57-66, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Με το… καλησπέρα οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο -11 (13-2 στο 4’). Όταν ο Βασίλης Σπανούλης πάτησε παρκέ ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στην επίθεση, πήρε πόντους από τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Σάσα Βεζένκοφ και μείωσε στους 5π. (15-10). Οι Ιταλοί, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στα ριμπάουντ και με επιθετικό οδηγό τον Μάικ Τζέιμς έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 19-10.

Στην συνέχεια και παρά την απουσία του Βασίλη Σπανούλη –ο οποίος γύρισε το δεξί του πόδι και τέθηκε νοκ άουτ από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου-, η κατάσταση άλλαξε άρδην. Με όπλο του την καλή του άμυνα (χάρη στην οποία η Αρμάνι πέτυχε όλους και όλους τέσσερις πόντους στην 2η περίοδο) και την υπεροχή του στα ριμπάουντ (στο 1ο δεκάλεπτο ήταν 13-6 υπέρ των γηπεδούχων, ενώ στο δεύτερο 6-20 υπέρ των «ερυθρολεύκων»!), ο Ολυμπιακός αργά αλλά σταθερά (δεδομένου ότι εξακολούθησε να είναι αρκετά άστοχος) κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι (23-23 στο 20’).

Ότι με τόσο κόπο «έχτισε», όμως, το… γκρέμισε στο δεύτερο μέρος. Οι Ιταλοί ανέκτησαν την επαφή τους με το καλάθι, εκμεταλλεύτηκαν τις κάκιστες επιθετικές επιλογές της ομάδας μας και πήραν ξανά στα χέρια τους τον έλεγχο (49-39, στο 30’). Η πλάστιγγα, ωστόσο, έγειρε οριστικά υπέρ της Αρμάνι στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, όταν Μίτσοφ και Τζέιμς άνοιξαν πυρ από τα 6.75μ. και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 16π. (59-43 στο 33’).

Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν για την ανατροπή και με ένα επί μέρους σκορ 10-3 μείωσαν στους 9π. (62-53 στο 36’). Ωστόσο, παρά την καλή αμυντική τους παρουσία, δεν τα κατάφεραν, καθώς υστέρησαν δραματικά στην επίθεση…

Δεκάλεπτα: 19-10, 23-23, 49-39, 66-57.

Αρμάνι Μ. (Πιανιτζάνι): Τζέιμς 27 (4), Μίτσοφ 13 (1), Ταρτσέβσκι 6, Νέντοβιτς 7 (1), Κουζμίνσκας, Νάναλι 6, Μπρουκς 5 (1), Τζέρελς, Όμιτς 2

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουέμπερ 8, Γουίλιαμς-Γκος 11 (1), Τουπάν, Σπανούλης 2 (4 ασίστ), Μιλουτίνοφ 13 (9 ριμπάουντ), Βεζένκοφ 10, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης, ΛεΝτέι 4.

«Στηρίζω την απόφαση της διοίκησης»

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός λίγες ώρες πριν το τζάμπολ με την Αρμάνι, με την οποία γνωστοποίησε πως δεν θα εκδοθούν εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, αλλά και αν θεωρεί πως είναι αναγκαία η παρουσία ξένων διαιτητών στους αγώνες των δύο ομάδων, απάντησε: «Δεν γνωρίζω την ανακοίνωση. Αν αυτή είναι η απόφαση της διοίκησης, την στηρίζω απόλυτα. Αναφορικά με το αίτημα για ξένους διαιτητές, αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στον κόσμο του μπάσκετ και της Ευρώπης. Για την ακρίβεια υπάρχουν λίγκες που αυτό είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Είναι νορμάλ. Και υπάρχει λόγος για αυτό. Υπάρχουν σοβαρά θέματα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και για αυτό η διοίκηση του Ολυμπιακού πήρε αυτή την απόφαση».

«Συγχαρητήρια στην Αρμάνι. Είχαμε ένα πλάνο για το πώς θέλαμε να παίξουμε και θεωρώ πως στο μεγαλύτερό του μέρος, με εξαίρεση κάποια λεπτά στο δεύτερο μισό, καταφέραμε να το ακολουθήσουμε. Η Αρμάνι είναι πολύ εκρηκτική ομάδα, ταλαντούχα, με βαθύ ρόστερ, ειδικά στην επίθεση. Και εμείς την κρατήσαμε 23 πόντους κάτω από το μέσο όρο της. Το πρόβλημα ήταν ότι εμείς δεν σκοράραμε. Οπότε , για αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι απλό. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε μια πολύ σημαντική εβδομάδα μπροστά μας και πιστεύω πως αυτές οι αναμετρήσεις θα καθορίσουν τις πιθανότητές μας στα πλέι οφ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Για το κομμάτι της επίθεσης, είναι δύσκολο για εμάς να παίζουμε χωρίς τους Σπανούλη και Στρέλνιεκς. Είναι δύο πάρα πάρα πολύ σημαντικοί γκαρντ και σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο τέτοιου είδους παίκτες, όπως είναι και ο Μάικ Τζέιμς για παράδειγμα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε όσο θέλαμε σε ένα παιχνίδι που αμυντικά τα πήγαμε τόσο καλά. Κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, αλλά σουτάραμε με άσχημα ποσοστά. Προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο πειθαρχημένο παιχνίδι και πήγαμε σε πιο αργό ρυθμό στην επίθεση ώστε να μην μπορούν δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το παιχνίδι τους».

Για την κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Δεν γνωρίζω πολλά ακόμη. Ξέρω ότι ο γιατρός του έδωσε εντολή να μείνει εκτός για το υπόλοιπο του αγώνα. Για έναν παίκτη με το στάτους του Σπανούλη, ο οποίος στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός και μας έλειψε τρομερά, το να μείνει εκτός αγώνα σημαίνει ότι κάτι έγινε. Γιατί αν μπορούσε, είναι σίγουρο πως θα έπαιζε. Θεωρώ πως δεν είναι κάτι ασήμαντο, αλλά και πως δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό. Ελπίζω να είναι θέμα ημερών».

 Από την πλευρά του, ο Σάσα Βεζένκοφ, τόνισε: «Δεν παίξαμε μπάσκετ… Βάλαμε μόνο 57 πόντους, δεν είχαμε καλές αποστάσεις και είχαμε μόλις 12% στο τρίποντο. Με αυτό το ποσοστό δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Επιπλέον, στο τρίτο δεκάλεπτο δεν παίξαμε άμυνα. Δεν δούλεψε σχεδόν τίποτα σωστά. Όταν έχεις περιορίσει την Αρμάνι στους 23 πόντους στο πρώτο εικοσάλεπτο και δεν έχεις καταφέρει να πάρεις μια καλή διαφορά είναι σίγουρο πως θα έχεις πρόβλημα γιατί κάποια στιγμή η αντίπαλός σου θα βάλει τα σουτ. Δυστυχώς χάσαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι θα έχουμε πρόβλημα όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Δεν είναι θέμα αντιπάλου, αλλά πως θα βελτιωθούμε. Δεν παίζουμε καλό μπάσκετ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Η Μπάγερν είναι μια καλή ομάδα, παλεύει για την οκτάδα, αλλά πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε».