Skip to main content

100αρα με ρεκόρ Σπανούλη! (vid)

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα της ΑΕΚ με 101-75 -στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Betshop Basket League- και πλέον στρέφει όλη του την προσοχή στην αναμέτρηση της Τρίτης (08/01, 21.00) με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Το highlight του αγώνα ήταν το νέο ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος!

Η πιεστική άμυνα της ΑΕΚ δεν επέτρεψε στην ομάδα μας να βρει ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο. Με όπλο τους την περιφερειακή τους ευστοχία οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 18-19 στο 2', όμως, με επιθετικό οδηγό τον Βασίλη Σπανούλη η ομάδα μας έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 25-21. Στην συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν πιο αποτελεσματικά στην άμυνα, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (μάζεψαν 19 έναντι 7 της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος), κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα και με επιθετική πολυφωνία ήλεγξαν απόλυτα το παιχνίδι (52-37).

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενος με 52-39, όμως, στην επανάληψη πάτησε κι άλλο γκάζι... Βασιζόμενος σταθερά στην καλή του άμυνα, άνοιξε πυρ από τα 6.75μ. και εκτόξευσε την διαφορά στους 23π. (68-45 στο 26'). Παρότι ο αγώνας εξελίχθηκε πολύ νωρίς σε παράσταση για έναν ρόλο, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ παρέμειναν συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα, άκρως δημιουργικοί στην επίθεση (απόδειξη οι συνολικά ... ασίστ που μοίρασαν!) και αύξησαν ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (88-61, στο 35'). Το τελικό 101-75 έγραψε με τρίποντο ο Γιάνις Τίμα.

 Δεκάλεπτα: 25-21, 52-39, 74-56, 101-75.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Βεζένκοφ 11 (1), Μιλουτίνοφ 9 , Μάντζαρης 3 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Στρέλνιεκς 8 (1), Τίμα 17 (5), Πρίντεζης 13(1), Σπανούλης 14 (3), Μπόγρης 6, Παπανικολαόυ 1, Γουίλιαμς Γκος 9, Τουπάν 5 (1), ΛεΝτέι 5

ΑΕΚ (Μπάνκι): Ματσιούλις 11 (2), Τσαλμπούρης 2, Χάντερ 15 (1), Γκρίφιν 4, Σαντ-Ρος 15 (3), Μωραΐτης, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 4, Λαρεντζάκης 9 (1), Γιαννόπουλος 5 (1), Τζέιμς 10.

 

span rekor

 

 

«Χαρούμενοι και περήφανοι για τον Βασίλη»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, τόνισε: «Εκτιμώ το ότι οι παίκτες μας προσέγγισαν το παιχνίδι με ετοιμότητα και με μεγάλο κίνητρο. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα. Όλοι έχουμε δει πως παίζουν φέτος. Κάναμε ένα δύσκολο παιχνίδι, εύκολο. Πιστέψτε με δεν ήταν εύκολο, ειδικά μετά την προσπάθεια και την ένταση που είχαμε στην αναμέτρηση της Παρασκευής. Κοίταξα λίγο τα σκορ των ομάδων της Ευρωλίγκας και εκτός του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι περισσότερες ‘υπέφεραν’ για να κερδίσουν, μάλιστα κάποιες έχασαν. Είναι δύσκολο να δώσεις τόσο δύσκολα παιχνίδια μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες. Και το λέω αυτό γιατί το ίδιο πρέπει να κάνουμε και την Τρίτη. Η Μπασκόνια είναι ποιοτική ομάδα. Είναι δύσκολο παιχνίδι, όμως, ευτυχώς παίξαμε καλά απόψε και ξεκουράσαμε παίκτες μοιράζοντας τον χρόνο».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη: «Ήταν υπέροχο για όλους μας στην ομάδα που γίναμε μέρος του ρεκόρ του Βασίλη. Είναι ιδιαίτερο συναίσθημα και νιώσαμε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τον Βασίλη. Όταν είσαι παίκτης και φτάνεις και περνάς παίκτες όπως ο Γκάλης και ο Γιαννάκης αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο».

Ερωτηθείς για το αν ο Γιάνις Τίμα απέδειξε κόντρα στην ΑΕΚ πως μπορεί να προσφέρει, απάντησε: «Ο λόγος ίσως είχε να κάνει με το ότι δεν είχε τον χρόνο για να το αποδείξει. Οπότε αυτό έχει να κάνει περισσότερο με εμένα παρά με εκείνον. Όταν έχεις ένα ρόστερ γεμάτο καλούς παίκτες, κάποια στιγμή ένας δύο παίκτες δεν έχουν την ευκαιρία και να λεπτά να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Για αυτό παίρνεις παίκτες με καλό χαρακτήρα που ενδιαφέρονται για την ομάδα. Που είναι πρόθυμοι να το καταλάβουν αυτό και όταν τους δοθεί η ευκαιρία είναι έτοιμοι να παίξουν. Και αυτό είναι υπέροχο. Ο Τίμα είναι πολύ καλός χαρακτήρας και πολύ καλός παίκτης».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, τόνισε: «Είναι δύσκολο να κάνω κάποιο σχόλιο για ένα παιχνίδι όπως αυτό. Σίγουρα ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Εμείς είχαμε προετοιμαστεί να παίξουμε ένα διαφορετικού τύπου παιχνίδι. Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά έδωσαν κάποια… υπόσχεση. Το πλάνο μας ήταν να πάρουμε καλές αποφάσεις, ώστε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Μας έλειπε ύψος, αθλητικότητα ακόμη και ταλέντο μπροστά σε τόσο τεράστιο ρόστερ. Αυτό που μας έλειπε όμως απόψε ήταν η επιθυμία να είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος. Μόλις χάσαμε την επαφή στο σκορ από τον Ολυμπιακό, αρχίσαμε να παίζουμε χωρίς πάθος, χωρίς ισορροπία και πειθαρχεία. Πως να ανταγωνιστείς όταν έχεις τέτοια ποσοστά, χάσαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε από την περιφέρεια σε αιφνιδιασμό και ελεύθερα τρίποτα. Στόχος μας είναι να ανταγωνιζόμαστε σε κάθε επίπεδο και απόψε δεν είχαμε την ποιότητα να ανταγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να παίξουμε κόντρα σε υψηλού επιπέδου ομάδες. Δεν είναι επειδή δεν έχουμε παίκτες ή αλλάζουμε παίκτες, δεν πρέπει να πιστεύουμε πως η αποστολή θα είναι πιο εύκολη. Πήραμε δύο νέους παίκτες, αλλά δεν περιμένουμε ότι η ομάδα θα βελτιωθεί άμεσα. Χρειάζομαι από όλους το καλύτερο για να ανταγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο. Είναι αδύνατο να παίξεις αν δεν είσαι τέλειος. Ο Θίοντορ δεν μπορεί να παίξει στην Ελλάδα και την Ευρώπη πριν από την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα ταξιδέψει με την ομάδα στο Μπάμπεργκ και θα αρχίσει να προπονείται με την ομάδα την Τετάρτη».