Skip to main content

Άνετη πρόκριση επί του Χολαργού

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ του Χολαργού με 85-70 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κολοσσό Ρόδου (03-04/11).


Η ομάδα μας ξεκίνησε με ένα σερί 8-0, όμως, ο Χολαργός πίεσε στην άμυνα, παράλληλα εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά της κενά και μείωσε σε 8-6 στο 5'. Ως εκεί, όμως... Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 19-14, ενώ στην δεύτερη περίοδο βελτίωσαν την αμυντική τους παρουσία, βρήκαν στόχο από την περιφέρεια και ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 12π. (38-24 στο 17'). Με την του πρώτου εικοσαλέπτου, ο Γιάνις Τίμα ευστόχησε από την μία ρακέτα στην άλλη, ωστόσο, το καλάθι ήταν οριακά εκπρόθεσμο και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με +10 (42-32).


Στην επανάληψη, ωστόσο, φρόντισε να πατήσει το γκάζι και να "καθαρίσει" νωρίς την υπόθεση νίκη... Με καλή άμυνα και επιθετικό οδηγό τον Γιώργο Πρίντεζη αύξησε τις αποστάσεις στους 23π. (64-41, στο 27'). Νίκολα Μιλουτίνοφ και Σάσα Βεζένκοφ ανέβασαν κι άλλο την διαφορά (26π., 74-48 στο 32'), όμως, στην συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" χαλάρωσαν και έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στους 12π. (78-66, στο 37'). Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, ωστόσο, αντέδρασαν, διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 19-14, 42-32, 70-48, 85-70

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γκος 6 (5ασ._, Τολιόπουλος, Τουπάν 9, Σπανούλης 7(1), Τίμα 4, Μιλουτίνοφ 12 (9 ριμπ.), Στρέλνιεκς 11(1), Βεζένκοφ 4, Πρίντεζης 18, Μάντζαρης 1, Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 11.

Χολαργός (Λυκογιάννης): Αγκμπελέσε 2, Οκερέαφορ 4, Καλαϊτζάκης Π 2, Φιτζπάτρικ 8(2), Σπυριδωνίδης 8(2), Καμπερίδης 13(3), Κώττας 8, Λαβ 12(1), Σκουλίδας, Γιάνκοβιτς 13(1).

«Παίξαμε, όπως θέλαμε να παίξουμε»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ. «Θεωρώ πως παίξαμε όπως θέλαμε να παίξουμε. Κάναμε τρία καλά δεκάλεπτα, προφανώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την τελευταία περίοδο, δεν έπρεπε να πέσει τόσο ο ρυθμός μας». Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις 27 ασίστ και αν αυτό είναι το ζητούμενο σε κάθε αναμέτρηση, τόνισε: «Ειλικρινά θα ήθελα να το βλέπω αυτό σε κάθε παιχνίδι, αλλά δεν μπορώ να το εγγυηθώ. Προσπαθούμε να παίζουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο και ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να μοιράζουμε την μπάλα, να έχουμε καλές αποστάσεις και να δημιουργούμε ευκαιρίες ο ένας για τον άλλον».

Ο προπονητής του Χολαργού, Άρης Λυκογιάννης, είπε: «Καλή αγωνιστική σεζόν να έχουμε, με υγεία. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του σήμερα και την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Σύντομα έχουμε άλλο ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, οπότε θέλαμε να κάνουμε μια συγκεκριμένη διαχείριση καταστάσεων, τηρουμένων των αναλογιών και πιστεύω πως το καταφέραμε. Ελπίζω να είμαστε ακόμη καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι». Ερωτηθείς ποιοι παίκτες θα είναι στην διάθεσή του στο ματς της Κυριακής, απάντησε: «Ο Ντόρσεϊ σίγουρα θα απουσιάσει και γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβει τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου. Ο τραυματισμός του Χόκινς δεν ήταν τόσο σοβαρός. Αύριο θα δοκιμάσει να παίξει χωρίς επαφές και το πιθανότερο είναι να πάρει χρόνο συμμετοχής την Κυριακή, ώστε να αρχίσει να βρίσκει ρυθμό για τα παιχνίδια που ακολουθούν και είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς».

Γιώργος Πρίντεζης: «Κάναμε μεγάλη και δύσκολη προετοιμασία, όπως είθισται σε ομάδες με μεγάλους στόχους όπως ο Ολυμπιακός. Έχουμε πολλούς καινούριους και σε μικρή ηλικία παίκτες. Στόχος είναι να παίζουμε όσο τον δυνατόν καλύτερα. Μεγαλώνοντας προσπαθείς να βελτιώνεσαι. Κάνω απολογισμό, κοιτάζω τι χρειάζομαι και δουλεύω το καλοκαίρι τις αδυναμίες μου. Ελπίζω να βγει στο γήπεδο ατομικά και ομαδικά. Θα επιδιώξουμε να έχουμε ταχύτητα μέσω της άμυνας και της ενέργειας. Να έχουμε περισσότερες κατοχές αλλά να είμαστε έτοιμοι να δείξουμε καλοί και στο 5 εναντίον 5. Όταν δεν μας αφήνει ο αντίπαλος να παίξουμε να μπορούμε να διαβάζουμε».