Skip to main content

Κέρδισε τον πρώτο τελικό!

Το παιχνίδι ήταν χωρίς αύριο. Do it or die. Και οι παίκτες του Ίβκοβιτς το έκαναν. Ο Ολυμπιακός πήρε με το σπαθί του την πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης επικρατώντας της Γαλατασαράι με 88-81 και πλέον ετοιμάζεται για να συναντήσει ξανά τη Σιένα.

Το παιχνίδι ήταν χωρίς αύριο. Do it or die. Και οι παίκτες του Ίβκοβιτς το έκαναν. Ο Ολυμπιακός πήρε με το σπαθί του την πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης επικρατώντας της Γαλατασαράι με 88-81 και πλέον ετοιμάζεται για να συναντήσει ξανά τη Σιένα.

Οι «ερυθρόλευκοι» το έδειξαν από το ξεκίνημα ότι θέλουν πολύ αυτή τη νίκη και με ηγέτες τους Σπανούλη και Ντόρσεϊ αλλά και εξαιρετική άμυνα η διαφορά ανέβηκε γρήγορα στους 10. Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου όμως η άμυνα ζώνης των Τούρκων άλλαξε τις ισορροπίες και η Γαλατά επέστρεψε. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μισού όμως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και πάλι τον καλό τους εαυτό εξασφαλίζοντας μια μικρή διαφορά ασφαλείας.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο Λο και ο Πρίντεζης προστέθηκαν δίπλα στον αρχηγό και ο Ολυμπιακός φρόντισε να διατηρεί το προβάδισμα παρότι οι Τούρκοι προσπαθούσαν να επιστρέψουν και κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ  έχοντας πάντα ως όπλο την άμυνα ζώνης.

Στην τέταρτη περίοδο ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε και πάλι δράση οδηγώντας τους συμπαίκτες του στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Δεκάλεπτα: 24-14,43-35,67-58,88-81
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9 , Άντιτς 8 , Σπανούλης 20(3), Ντόρσεϊ 8 , Παπαδόπουλος 3, Κέσελ, Πελεκάνος, Πρίντεζης 16(1), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 4, Λο 14 (1)
Γαλατασαράι (Μαχμούτι): Σιπ 12 (3), Λάκοβιτς 12 (2), Κοκσάλ, Σούμπερτ 11 (3), Άντριτς 15 , Γιλντιρίμ 2, Αλντεμίρ 10, Λούκας 13 (1), Αρσλάν 3, Οζέρ 3, Σάβοβιτς

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Δίκαια προκριθήκαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός πάντα είχε μεγάλους στόχους. Εμείς φέτος αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Κάναμε ένα καλό και ελεγχόμενο παιχνίδι. Αξίζαμε νίκη. Το παιχνίδι, βλέποντας τα νούμερα και το καλό πρώτο δεκάλεπτο που κάναμε, ίσως έπρεπε να τελειώσει νωρίτερα βλέποντας… Κολλήσαμε ίσως στα λάθη που κάναμε κόντρα στην ζώνη. Είχαμε πολύ καλά ποσοστά γενικά, όμως, ένας από τους λόγους που ο αγώνας έληξε στους επτά πόντους είχε να κάνει με το γεγονός ότι χάσαμε 12 ελεύθερες βολες. Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοί μας σούταραν πολλές βολές. Η Γαλατά βελτιωνόταν σταθερά, αλλά εμείς ελέγχαμε το παιχνίδι παίζοντας καλό μπάσκετ. Συνεχίζουμε… Τον Μάρτη έχουμε πολλές και σημαντικές υποχρεώσεις… Τον τελικό του κυπέλλου. Πρώτα βέβαια έχουμε την Δράμα και τον Ικαρο και μετά όλα τα άλλα.

Σίγουρα τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα για εμάς. Δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε και γενικά της κατάστασης. Τώρα οι παίκτες δεν έχουν τόσο μεγάλο βάρος. Και αυτό ισχύει και για τον Σπανούλη που έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη.

Δεν έχω καμία εικόνα της Σιένα… Θα δούμε τα παιχνίδια, θα οργανωθούμε και θα είμαστε έτοιμοι. Εχουμε σχέδιο… Μετά το Κύπελλο θα πρέπει να μεταφερθεί μια δυο μέρες το ματς με τον Πανιώνιο. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται, όμως, είναι ακόμη πολύ μακριά η σειρά με την Σιένα. Έχουμε χρόνο μπροστά μας.

Ο κόσμος, εκείνος που καταλαβαίνει ήρθε και μας βοήθησε. Ηταν καταπληκτικός, ήταν ο 6ος παίκτης μας».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Αισθάνομαι ωραία γιατί είμαστε νέα ομάδα. Θέλω να συγχαρώ τους πάντες, από τους μικρούς μέχρι και την διοίκηση. Όσα είχαμε κάνει, αν χάναμε σήμερα, θα πήγαιναν χαμένα. Η Σιένα είναι σπουδαία ομάδα, έχει πνεύμα νικητή και προσωπικότητες. Μέχρι την σειρά, όμως, έχουμε αρκετό χρόνο και επίσης έχουμε άλλα ματς να σκεφτούμε».

ΕΪΣΙ ΛΟ: Ξέραμε ότι ήταν σημαντικό ματς. Ξέραμε ότι επειδή το Φάιναλ Φορ είναι στην Τουρκία θα έδιναν τα πάντα αλλά το θέλαμε περισσότερο. Δεν ξέρω πολλά για τη Σιένα, τώρα θέλουμε να γιορτάσουμε, να το ευχαριστηθούμε με τους συμπαίκτες μου και μετά βλέπουμε. Ξέρουμε πως η Σιένα έχει μια σπουδαία ομάδα, μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τουλάχιστον ένα μπρέικ.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το έχουμε συζητήσει λίγο πολύ με τα παιδιά, θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% με τη Σιένα, σε όλα τα ματς και να πάμε εκεί για ό,τι καλύτερο και να κάνουμε στο γήπεδο μας ότι κάνουμε στα περισσότερα ματς πλην ενός και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Αυτό που έχει αλλάξει στην ομάδα είναι η άμυνα και η καλή χημεία που υπάρχει. Χαιρόμαστε κάθε ματς, κάθε προπόνηση, κάθε φάση. Φοβερή χημεία και υγεία φέτος. Το χαιρόμαστε πολύ. Επίσης η άμυνα είναι το «α και το ω» για εμάς φέτος. Δεν έχει σημασία μόνο πόσους θα βάζεις, αλλά και πόσους θα δέχεσαι. Να ετοιμαστούμε για τα παιχνίδια που έρχονται και όχι για τη Σιένα.


Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629491841193, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}