Skip to main content

Έκανε το χρέος του, αλλά δεύτερος…

Χωρίς τον λαβωμένο αρχηγό Βασίλη Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χρέος τους στη Γαλλία και επικράτησαν της Νανσί με 74-79. Η νίκη τους αυτή όμως δεν είχε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου αφού η Φενέρμπαχτσε Ούλκερ επικράτησε της Καντού στην Ιταλία.

Χωρίς τον λαβωμένο αρχηγό Βασίλη Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χρέος τους στη Γαλλία και επικράτησαν της Νανσί με 74-79. Η νίκη τους αυτή όμως δεν είχε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου αφού η Φενέρμπαχτσε Ούλκερ επικράτησε της Καντού στην Ιταλία.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησαν φοβισμένα το παιχνίδι στη Γαλλία και χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να βρεθούν πίσω στο σκορ με 27-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η είσοδος του Βαγγέλη Μάντζαρη στο παρκέ άλλαξε τις ισορροπίες, η άμυνα του Ολυμπιακού… έδεσε και οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 47-44 στα μισά του δρόμου.

Η Νανσί, παρότι ήταν αδιάφορη, αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του αγώνα. Το ντέρμπι συνεχίστηκε ως το τέλος με τους Πρίντεζη και Σλούκα να είναι αυτοί που πήραν τον Ολυμπιακό στις πλάτες τους στην τέταρτη περίοδο και τον οδήγησε στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 27-21, 44-47, 64-61, 74-79
Νανσί : Γκραντ 6(2), Μπαντιάν 8, Σούλερ 18, Σιλά, Λίνεχαν 8(1), Σαμνικ 10, Αμαγκού 6, Μόερμαν 11(1), Γκρέγκορι 7
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 4, Αντιτς 20(2), Κέσελ, Πελεκάνος 5, Γκετσεβίτσιους 6(2), Γλυνιαδάκης 5, Πρίντεζης 18(2), Μάντζαρης 2, Σλούκας 8

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: "Ηταν δύσκολο για μας να προσαρμοστουμε μέσα σε μια εβδομάδα χωρις δυο βασικούς παίκτες μας που είναι η βάση μας. Η άμυνα μας στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν επιπέδου Ευρωλίγκας, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε πολύ, το παιχνίδι έγινε σε δυνατό ρυθμό και νομίζω ότι αξίζαμε αυτή τη νίκη. Είναι σημαντικό γι΄ αυτή την ομάδα που πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη με αυτό τον τρόπο. Δυστυχώς για μας είχαμε δυο τραυματισμούς στη θέση ¨1¨.

Ο όμιλος μας ήταν πολύ δύσκολος κι ακόμα και η Νανσί όταν είχε τον Μπατούμ ήταν πολύ διαφορετική. Ο Μάντζαρης ήταν πολύ καλός στο δεύτερο δεκάλεπτο και λυπάμαι που είχε αυτόν τον τραυματισμό και ελπίζω να μην είναι σοβαρός. Ήταν δύσκολο για μας να παίξουμε σήμερα απέναντι σε έμπειρους και αθλητικούς παίκτες αλλά χαίρομαι που τα παιδιά πήγαν καλά.

Πρέπει να μιλήσω πρώτα με τους γιατρούς να δω το μέγεθος των τραυματισμών, αλλά έχουμε τρεις τραυματίες τη θέση ¨1¨και τον Παπαδόπουλο, θα δούμε τι θα κάνουμε.

Θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι και όχι για τις φήμες που υπάρχουν για παίκτες.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους..."

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: "Σε έναν τέτοιο όμιλο, όπως πήγαν τα παιχνίδια θα μπορούσαμε να ήμασταν και πέμπτοι. Με το μπάσκετ που παίξαμε θεωρώ ότι είναι καλή θέση η δεύτερη. Θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να προσπαθούμε. Είναι πολύ σημαντική η νίκη είχαμε απουσίες. Παίξαμε σαν ομάδα και μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε εκτός έδρας".

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628808446965, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}