Skip to main content

Παρά τρεις 100

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός για τρία δεκάλεπτα απέναντι στο Ρέθυμνο και παρά τη χαλάρωση στην τέταρτη περίοδο έφτασε εύκολα στη νίκη με 97-82.

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός για τρία δεκάλεπτα απέναντι στο Ρέθυμνο και παρά τη χαλάρωση στην τέταρτη περίοδο έφτασε εύκολα στη νίκη με 97-82.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν εμφανίστηκαν επηρεασμένοι από τον τρόπο που έχασαν στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη και παίζοντας από το ξεκίνημα με πολλή ενέργεια, έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για να φτάσουν στην εύκολη νίκη.

Άντιτς και Παπανικολάου ήταν αυτοί που αρχικά έδειξαν το δρόμο στους συμπαίκτες τους και στη συνέχεια όλοι πρόσθεσαν αυτό που έπρεπε για να ανέβει η διαφορά ακόμα περισσότερο στο τέλος του πρώτου μισού. Αν μάλιστα έλειπαν και τα πολλά λάθη, τότε η διαφορά θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και στην τρίτη περίοδο, αφήνοντας όμως τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης. Με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου οι Κρητικοί μείωσαν στους 11 αλλά ως εκεί και χωρίς να υπάρξει άγχος.

Δεκάλεπτα: 31-21,50-33, 70-49, 97-82
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 8 (8ριμπ.), Λο 6 (1τριπ.), Αντιτς 12 (1τριπ., 11ριμπ.), Ντόρσεϊ 6 (10ριμπ.), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 14 (4 τριπ.), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 13 (1τριπ.), Μάντζαρης 6 (1τριπ.), Σλούκας 11 (2τριπ.), Σπανούλης 5 (1τριπ.)
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 41 (8τριπ,), Μοτσενίγος 2, Παπανικολάου 5 , Ράιτ 8 (7ριμπ.), Τσόχλας, Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης 3 (1τριπ.), Τζόνσον 2, Λάτοβιτς, Πετγουέι 16 (3τριπ.), Δέδας Κατσαρές 3.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Παίξαμε ένα ματς απέναντι σε ένα αντίπαλο που παίζει ειδικό στιλ και στοχεύει σε αμιγώς επιθετικό μπάσκετ. Πάει σε πολλές προσπάθειες, έχει τις περισσότερες κατοχές στα παιχνίδια του και έπρεπε με κάποιο τρόπο να αντιδράσουμε. Κυρίως στην ένας εναντίον ενός άμυνα, που παρουσιαστήκαμε αρκετά καλοί. Στο τέταρτο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε και φάγαμε 33 πόντους, όσους δεχτήκαμε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Το παιχνίδι κάποια στιγμή έμοιαζε να είναι φιλικό. Έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικές και κρίσιμες υποχρεώσεις και ακόμα είναι στόχος για μας να προσαρμόσουμε τους δύο νέους παίκτες αρμονικά μέσα στο παιχνίδι. Μου αρέσει το στιλ του μπάσκετ που αντιπροσωπεύει το Ρέθυμνο».


ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:  «Μπράβο στο Ρέθυμνο για την ομάδα που έχουν και την προσπάθεια που κάνουν. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι και για κάποια διαστήματα κάναμε καλά την δουλειά μας με εξαίρεση τα λάθη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε πάρα πολύ, αφήσαμε τον αντίπαλο να παίξει στον ρυθμό που του αρέσει και να μειώσει την διαφορά. Πρέπει να κοιτάξουμε να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας και  να μην έχουμε νεκρά διαστήματα. Τώρα, κοιτάζουμε το παιχνίδι με την Εφές, που είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό».


ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΥΦΟΣ: «Περάσαμε ένα… ήσυχο βράδυ, που μας γέμισε εμπειρίες. Θέλουμε σιγά – σιγά να προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Ο Ολυμπιακός ξεκουράστηκε νομίζω σε αυτό το ματς. Μακάρι να είχε ευστοχήσει ο Σλούκας στην  παράταση και να είχε επιστρέψει με την νίκη από την Τουρκία ο Ολυμπιακός», σχολίασε ο προπονητής των Κρητικών και συμπλήρωσε: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ενέργεια και παρουσιαστήκαμε στατικοί και παθητικοί. Από δεύτερες επιθέσεις ο Ολυμπιακός μας έβαλε 20 πόντους και αυτό είναι χαρακτηριστικό στοιχείο. Στην επανάληψη παίξαμε καλύτερα και δώσαμε κάποιες στιγμές όμορφο θέαμα, κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ και θέλουμε να το κάνουμε σταθερά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629086758955, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}