Skip to main content

Πάγωσε στη Μόσχα

Ο Ολυμπιακός δεν θα κέρδιζε πολλά με νίκη στη Μόσχα αφού ο… τελικός είναι την Πέμπτη (1/3) με αντίπαλο τη Γαλατασαράι στο ΣΕΦ. Η ήττα όμως με 96-64 ήταν σίγουρα εκτός πλάνων για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός δεν θα κέρδιζε πολλά με νίκη στη Μόσχα αφού ο… τελικός είναι την Πέμπτη (1/3) με αντίπαλο τη Γαλατασαράι στο ΣΕΦ. Η ήττα όμως με 96-64 ήταν σίγουρα εκτός πλάνων για τους «ερυθρόλευκους».

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξαν από το ξεκίνημα ότι δεν ήταν συγκεντρωμένοι για να παίξουν απέναντι στην ομάδα που έχει φέτος το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα, σ’ αντίθεση με τους Μοσχοβίτες που μετά την ήττα από τη Γαλατασαράι στην Τουρκία ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη για να σφραγίσουν την πρώτη θέση και να μη μπουν σε περιπέτειες.

Η τρομερή ευστοχία της ΤΣΣΚΑ στο πρώτο μισό του αγώνα (11/12 τρίποντα και μόλις τέσσερα χαμένα σουτ συνολικά) έφεραν τη διαφορά στους 28 πόντους και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε εκεί.

Δεκάλεπτα: 30-16, 54-26, 72-44, 96-64
ΤΣΣΚΑ (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 14 (4), Λαβρίνοβιτς 12 (1), Σισκάουσκας 8 (2), Κρστιτς 6, Κιριλένκο 11 (1), Βορόνοφ 4, Βοροντσέβιτς 15 (3), Σβεντ 10 (2), Καούν 2, Κριάπα 2, Πονκρασόφ 10, Γκόρντον 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Άντιτς 7, Σπανούλης 12, Ντόρσει 5 (6ριμπ.), Πελεκάνος 7, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 7 (1), Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 6 (2), Σλούκας 7, Λο

ΝΤΟΥΣΑΝ  ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Θέλω να συγχαρώ την ΤΣΚΑ για το σπουδαίο παιχνίδι. Συμβαίνει πολύ σπάνια αυτό το παιχνίδι με τέτοια ποσοστά. Έχασαν μόλις τέσσερα σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς παίξαμε με 11 παίκτες στο πρώτο ημίχρονο και κάναμε μόλις έξι φάουλ. Ήταν σαν να φοβόμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Έχουμε πολλά σπουδαία παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να συγκεντρωθούμε.

Για μένα ήταν πολύ συναισθηματικό να επιστρέψω εδώ. Πέρασα τρία όμορφα χρόνια εδώ και χάρηκα που είδα καλούς φίλους.

ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ: Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συγκέντρωση που είχαμε σε αυτό το παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Αυτό ήταν για μας ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια και χαίρομαι για το πως παίξαμε. Ο Κριάπα είχε προπονηθεί με την ομάδα και έδειξε ότι είναι έτοιμος, αλλά δεν ήθελα να τον βάλω στη φωτιά γι΄ αυτό έπαιξε στο τέλος.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: Είμαστε απογοητευμένοι, δεν περιμέναμε ότι θα ήμασταν τόσο κακοί. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι  μια δύσκολη νύχτα για  μας και πρέπει να σηκώσουμε κεφαλι  γιατί έρχεται ένας τελικός για μας μετά τον Άρη και πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τόσο κακοί όσο δείξαμε σήμερα. Δεν πρέπει να ψάχνουμε άλλοθι ύστερα από τέτοια ματς, παρά μόνο τον τρόπο που θα βελτιωθούμε και θα αλλάξουμε την εικόνα μας προς το καλύτερο. Πρέπει να δούμε τι δεν πήγε καλά και να το διορθώσουμε.

Η ΤΣΣΚΑ παρουσίασε ένα βίντεο για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Γιόνας Καζλάουσκας με λέιζερ. Σε ένα λευκό πανί σχηματίστηκε αρχικά το πρόσωπο του τεχνικού του Ολυμπιακού να κάνει την πρώτη κίνηση σε μια παρτίδα σκάκι στην τριετία που ήταν προπονητής της ΤΣΚΑ και στη συνέχεια αυτό του Καζλάουσκας στη διετία που ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό. Η παρτίδα μεταφέρθηκε στο σήμερα όπου οι δυο άνδρες έχουν αλλάξει πάγκους. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα βίντεο για την ΤΣΣΚΑ με αποσπάσματα από την ταινία War Horse.

30 φίλαθλοι της Σπάρτακ βρέθηκαν στο πλευρό του Ολυμπιακού στη Μόσχα έχοντας μάλιστα μια ελληνική σημαία.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ρωσίας, πρόεδρος των Νιου Τζέρσι Νετς και πρώην ιδιοκτήτης της ΤΣΣΚΑ Μιχαήλ Προκχόροφ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των εξεδρών και δίπλα του υπήρχαν αρκετοί Ρώσοι με κασκόλ που είχαν το όνομά του.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629443461953, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}