Skip to main content

Δυο βήματα πριν την πρωτιά

Ο Ολυμπιακός κέρδισε και τον Πανιώνιο με 73-64 και πλέον απέχει μόνο δυο βήματα για την πρώτη θέση στην κανονικά διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε και τον Πανιώνιο με 73-64 και πλέον απέχει μόνο δυο βήματα για την πρώτη θέση στην κανονικά διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» που ήταν επηρεασμένοι από την ήττα στον τελικό του κυπέλλου έπαιξαν χωρίς συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, αλλά όταν έπρεπε πήραν την κατάσταση στα χέρια τους κι έφτασαν εύκολα τελικά στην κατάκτηση του ροζ φύλλο αγώνος.

Στα συν εκτός από τη νίκη και η επανεμφάνιση του Έισι Λο ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου 14 λεπτά και ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού απέναντι στους «κυανέρυθρους».

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 37-31, 58-54, 73-64
Ανά δεκάλεπτο: 17-12, 20-19, 21-23, 15-10
Oλυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Λο 9, Άντιτς 1, Σπανούλης 9, Ντόρσεϊ 8, Κέσελ 9, Πελεκάνος 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 8, Πρίντεζης 14, Μάντζαρης 3, Σλούκας 5.
Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8, Κιζ 9, Στίβεσον 13, Ντίμπλερ 3, Μπατής 3, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 5, Νάτσφεϊ 12, Παραγιός 2, Μπάρλος 7.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: "Πιστεύω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία με την Σιένα. Αύριο θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία και θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ που έχουμε μια επιπλέον μέρα. Ενόψει των πλέι-οφ με την Σιένα, πιστεύω ότι αυτό το ματς θα μας βοηθήσει.


Ο Πανιώνιος έπαιξε πολύ καλά και θα καταλάβουμε καλύτερα τα λάθη μας. Πάντα συμβαίνει αυτό μετά από παιχνίδια με μεγάλη ένταση. Ο Χάινς είχε 1/8 σουτ και ούτε καρφώματα δεν μπορούσε να κάνει, ενώ ο Σπανούλης είχε 3/11 σουτ. Ήμασταν αρκετά άστοχοι Μόνο ο Λο που δεν έπαιξε και δεν είναι σουτέρ είχε 4/4. Βλέπετε πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία.
Η ώρα του αγώνα δεν μας βοήθησε καθόλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζουν σε τέτοιες ώρες τους αγώνες. Το γήπεδο ήταν άδειο και οι άνθρωποι τέτοια ώρα δουλεύουν. Πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν γίνεται παιχνίδι στις 4 το απόγευμα”.

ΕΪΣΙ ΛΟ: "Δεν είμαι ακόμα 100% έτοιμος, αλλά συνεχίζω να προσπαθώ και στους αγώνες απέναντι στη Σιένα θα είμαι απόλυτα έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.
Δεν θεωρώ ότι είχαμε το μυαλό μας στους αγώνες απέναντι στη Σιένα. Ο Πανιώνιος έπαιξε πολύ καλά και δυνατά και εμείς δεν ήμασταν καλοί. Στο τέλος του αγώνα μόνο ανεβάσαμε ρυθμό και κάναμε κάποια πράγματα".

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: “Ήταν ένα κακό παιχνίδι για μας, δεν είχαμε συγκέντρωση δεν κάναμε αυτά που έπρεπε και κινδυνέψαμε. Μας μένουν δύο ματς στην Α1 που πρέπει να κερδίσουμε, αλλά τώρα έχουμε τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και πάμε στη Σιένα για να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Όπου και να πάμε φέτος, πάμε για να κερδίσουμε. Να δώσουμε τα εύσημα στον Πανιώνιο, αλλά δεν ήμασταν και συγκεντρωμένοι”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: “Εύχομαι ολόψυχα πρόκριση στο φάιναλ φορ. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και πλήρης με εξαίρεση την απουσία του Παπανικολάου (γρίπη). Είχαμε προβλήματα για έναν μήνα, τραυματισμούς, δεν κάναμε καλές προπονήσεις και εμείς παίζουμε με πίεση γιατί θέλουμε να βγούμε τρίτοι. Και γιατί ο Πανιώνιος είναι μέγεθος στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και γιατί έχουμε φιλοδοξίες. Για το συγκεκριμένο ματς είχα πει ότι για να έχουμε τύχη έπρεπε σε συγκεκριμένους τομείς να είμαστε πολύ καλοί, για ένα μεγάλο διάστημα κάναμε καλή δουλειά και μέχρι το 37 είχαμε και τύχη για τη νίκη. Το περιφερειακό μας σουτ, όμως, έπρεπε να είναι καλύτερο, το 25% στο τρίποντο δεν είναι ικανοποιητικό, αλλά τελικά τα πολλά λάθη και ένας στιγμιαίος εκνευρισμός μας κόστισε την νίκη”.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ:  “Ένα μεγάλο μπράβο στους συμπαίκτες μου. Προερχόμασταν από έναν κακό μήνα. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ και θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι καλύτερο από αυτό το ματς. Για 32-35 λεπτά ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά και θέλω να πω καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό”.

Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629233404086, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}