Skip to main content

Στο τέλος περίπατος…

Ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε εύκολα στη 18η νίκη του που τον διατηρεί μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε εύκολα στη 18η νίκη του που τον διατηρεί μόνο πρώτο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 85-66 έχοντας ως κορυφαίους τους Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Σπανούλη.

Στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ, οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν με συγκέντρωση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, δίνοντας το δικαίωμα στους παίκτες του Άρη να έχουν… αξιώσεις.

Η τάξη αποκαταστάθηκε λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και με όπλο την καλή άμυνα οι παίκτες του Ίβκοβιτς ανέβασαν σιγά, σιγά τη διαφορά παίζοντας εξαιρετικά το τρανζίσιον παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 22-20, 44-39, 60-52, 85-66
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 6, Αντιτς 7(1), Σπανούλης 15(1), Ντόρσεϊ 10, Πελεκάνος 3, Παπαδόπουλος 4, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 13, Μάντζαρης 1, Σλούκας 8, Κατσίβελης 4
Αρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 1, Κερούς 4, Ταπούτος 9, Τσαϊρέλης 6, Ντέιβις 8(1), Κρούσιτς 4, Μποχωρίδης 2, Μπόγρης 8, Μόλντροου 9, Βεργίνης 15(2), Δήμας

Ντούσαν Ιβκοβιτς: “Έγιναν δύο διαφορετικά ημίχρονα. Χρειαστήκαμε αρκετό χρόνο για να βρούμε το ρυθμό μας. Παρόλα αυτά δεν είχαμε τον καλύτερο δυνατό έλεγχο του αγώνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε οκτώ λάθη και πέντε ασίστ. Ο Αρης ήταν καλός, πήρε επτά πόντους από τον αιφνιδιασμό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα. Παίξαμε άμυνα, τρέξαμε και δείξαμε μια καλύτερη αντίδραση. Συνεχίζουμε την δουλειά παρά τις αργίες που υπάρχουν και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον ρυθμό μας.

Ο Γκετσεβίτσιους έκανε επέμβαση σήμερα και είμαι σε επικοινωνία με τον γιατρό μας τον κ. Παπαγιαννόπουλο για να δούμε πότε θα είναι σε θέση να μας βοηθήσει. Μ’ αυτό την κύστη στην πλάτη έπαιξε και στη Μόσχα, ήταν βαθιά κι έπρεπε να γίνει καθαρισμός. 

Δημητρής Κατσίβελης: “Δεν ξεκινήσαμε τόσο δυνατά όσο θα έπρεπε. Ο Αρης για 25 λεπτά έπαιξε πολύ καλή άμυνα, αλλά στη συνέχεια εμείς βελτιωθήκαμε, κάναμε κάποια κλεψίματα που οδήγησαν σε καλάθια στον αιφνιδιασμό και έτσι πήραμε αυτό που θέλαμε. Αυτό που πλέον μας νοιάζει είναι το παιχνίδι κόντρα στη Γαλατά που είναι τελικός”.

Βαγγέλης Αλεξανδρής: “Όσο είχαμε δυνάμεις, έγινε καλό παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να ρεφάρει τις εντυπώσεις από την ήττα του στη Μόσχα. Αντέξαμε για 32 λεπτά, μπορέσαμε να ελέγξουμε ως ένα βαθμό την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού, αλλά ο αντίπαλος μας είχε το ρόστερ και την εμπειρία για να κερδίσει τελικά με μια διαφορά που ναι μεν αντιπροσωπεύει την γενική εικόνα των δύο ομάδων, όμως θεωρώ ότι και λίγο μας αδικεί. Εύχομαι καλή τύχη στον Ολυμπιακό και μακάρι να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Βλέπετε τα ρόστερ των ομάδων, βλέπετε και το δικό μας. Με αυτό το ρόστερ οι δύο αγώνες την εβδομάδα ήταν δυσβάσταχτο φορτίο, από τότε που έφυγε ο Τζέιμς. Τελειώνοντας την Τρίτη τις υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη, όπου εισπράξαμε αρκετά καλά σχόλια, θα έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε σε βασικά κομμάτια του παιχνιδιού μας. Θα μπει στο παρκέ και ο Δημήτρης ο Τσαλδάρης, ο οποίος μας έλειψε λόγω τραυματισμού και η εικόνα θα είναι καλύτερη”.

Μιχάλης Τσαϊρέλης: “Ξέραμε ότι θα έχουμε ένα δύσκολο απόγευμα, είχαμε προετοιμαστεί καλά και παρά την κούραση από το παιχνίδι στην Ρωσία κάναμε για 32 λεπτά αυτό που έπρεπε. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε δυνάμεις να αντέξουμε για να παλέψουμε μέχρι τέλους”.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629088034066, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}