Skip to main content

Δύσκολα στο Μαρούσι…

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στο Μαρούσι, αλλά στο τέλος έφυγε με τη νίκη κι αυτό είναι που μετράει. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να τους αμφισβητήσουν, αλλά στο τέλος έπαιξαν όπως έπρεπε για φτάσουν στο ροζ φύλλο αγώνος με 89-84.

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στο Μαρούσι, αλλά στο τέλος έφυγε με τη νίκη κι αυτό είναι που μετράει. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να τους αμφισβητήσουν, αλλά στο τέλος έπαιξαν όπως έπρεπε για φτάσουν στο ροζ φύλλο αγώνος με 89-84.

Η κακή μέρα είχε φανεί από αρχή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παρκέ χωρίς άγχος και κάνοντας τα απλά είχαν το προβάδισμα στο σκορ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος των Σλούκα – Γκετσεβίτσιους – Πρίντεζη άλλαξε την εικόνα των «ερυθρόλευκων» στην επίθεση, γιατί στην άμυνα συνέχισαν να δέχονται καλάθια με ευκολία. Έξι τρίποντα των Πειραιωτών τους έδωσαν αρχικά το προβάδισμα κι ανέβασαν τη διαφορά στους εφτά στο τέλος του πρώτου μισού.

Οι περισσότεροι περίμεναν ότι η διαφορά θα ανέβαινε ακόμα περισσότερο, αλλά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και με αιχμή τους Κόμματο και Χαριτόπουλο έμεναν κοντά στο σκορ και στα μισά  της τέταρτης περιόδους πλησίασαν απειλητικά, αλλά ως εκεί.

Διαιτητές: Μάνος, Πανταζής, Ταρενίδης.
Δεκάλεπτα: 22-20, 43-50, 62-69, 84-89.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου, Δεμερτζής 2, Νικολαϊδης 6(2), Ακεψιμαϊδης, Ελεγκαρ 10(7 ριμπ.), Χαριτόπουλος 18(6 ριμπ., 3 κλεψ.), Γκαγκαλούδης 16(2 τρίπ., 8 ασίστ, 6 ριμπ., 4 κλεψ.), Τσόντζος, Κόμματος 32(2 τρίπ., 8 ριμπ.)
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 8(7 ριμπ.), Λο 4, Αντιτς, Σπανούλης 16(8 ασίστ), Ντόρσεϊ 4, Πελεκάνος 3(1), Γκετσεβίτσιους 12(4), Γλυνιαδάκης 7, Πρίντεζης 13(1 τρίπ., 6 ριμπ., 5 ασίστ), Παπανικολάου 13(1), Μάντζαρης, Σλούκας 9.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: "Δίκαια το Μαρούσι έμεινε στη διεκδίκηση της νίκης για 38 λεπτά. Παίξαμε άσχημα, κάναμε πολλά λάθη (σ.σ 20), δε μπορούμε να πούμε ότι το Μαρούσι μάς έπαιξε μια πιεστική άμυνα και μας δυσκόλεψε. Οι παίκτες μου δεν έχουν καλή ατομική προετοιμασία για το παιχνίδι και αθλητική και μπασκετική κουλτούρα. Δεν πιστεύω πως τα κάνουν αυτά σκόπιμα. Τους λείπουν κάποια πράγματα. Όταν πέφτει η συγκέντρωση και κάνουμε λάθη που δεν τα περιμένει κανείς από τέτοιο επίπεδο παικτών, μετά παίζουμε χειρότερα και κάνουμε περισσότερα λάθη", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού που στην συνέχεια πρόσθεσε:

Δεν είχαμε καλή ατομική προετοιμασία και η μεγαλύτερη ευθύνη είναι δική μου. Εγώ τους ζητάω να σέβονται όλους τους παίκτες και όλους τους αντιπάλους. Στα λόγια κάναμε προετοιμασία για το εκτός έδρας παιχνίδι στο TOP-16. Πιστεύω θα αντιδράσει η ομάδα. Είχαμε μια σοβαρή συζήτηση μετά το ματς. Μπορεί να δυσκολευόμαστε να παίζουμε δύο ματς την εβδομάδα. Πολλά από τα παιδιά παίζουν πρώτη φορά κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και το Μαρούσι. Συγχαρητήρια στο Μαρούσι και καλή συνέχεια".

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στη φραστική επίθεση του Γιάννη Γκαγκαλούδη στον Βαγγέλη Αγγέλου: "για όλον τον εκνευρισμό έφταιγαν οι διαιτητές. Τους εκνεύρισαν όλους. Δεν είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Εγώ τον Γκαγκαλούδη τον ξέρω από μικρό παιδί και είχα πει στον Ομπράντοβιτς να τον πάρει στον Παναθηναϊκό γιατί ήταν όνειρό του. Στη φάση με το Λο του έριξε αγκωνιά και δεν τιμωρήθηκε. Γι’ αυτό λέω ότι οι διαιτητές φτάινε. Δεν μπορεί επειδή οι πατεράδες τους ήταν διαιτητές να γίνονται και αυτοί διαιτητές".

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ: "Εμείς φαίνεται πως υποτιμήσαμε το Μαρούσι και την κατάσταση που βρίσκεται. Κάναμε πολλά λάθη. Το Μαρούσι πάντα κυνηγάει τη νίκη, οι παίκτες του έχουν συμβόλαιο και το τιμούν και κάναμε πολλά λάθη με αποτέλεσμα το Μαρούσι να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του παιχνιδιού".

ΝΙΚΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ: "Εύχομαι από τις ελληνοτουρκικές μάχες που έρχονται να βγούμε νικητές. Θέλουμε πολύ ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στην Ευρωλίγκα γιατί ο Ολυμπιακός και ο κ. Ίβκοβιτς το αξίζουν.

Μας έδωσε κουράγιο αυτή η εμφάνιση. Αγωνιστικά τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχουμε οκτώ παίκτες στην προπόνηση. Αλλά οι παίκτες σε τέτοια ματς έχουν έξτρα κίνητρο. Οι παίκτες πάντα το παλεύουν, είτε πληρώνονται είτε όχι. Η διοίκηση το παλεύει, αλλά τα χρέη προηγούμενων ετών δεν μπορούν να λυθούν. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου.

Όσον αφορά για την ένταση μεταξύ του Βαγγέλη Αγγέλου και του Γιάννη Γκαγκαλούδη δήλωσε: "Δυστυχώς ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε μια κουβέντα με τον Γκαγκαλούδη. Εγώ δεν έχω θέμα με τον Βαγγέλη. Να αφήσουν ήσυχο το Μαρούσι και όποιος αξίζει ας πέσει".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ: "Νομίζω πως κάναμε μια εκπληκτική εμφάνιση σήμερα κόντρα σε μια γεμάτη ομάδα. Παίξαμε καλά στο 2ο δεκάλεπτο, φτάσαμε και στο +10, αλλά αφήσαμε τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στο ματς. Στο τέλος μείναμε από δυνάμεις και χάσαμε. Τα 20 λάθη του Ολυμπιακού μαρτυρούν τη δουλειά που κάναμε σήμερα. Συνεχίζουμε, είμαστε επαγγελματίες και τιμάμε τα συμβόλαια μας".

Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628979339781, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}