Skip to main content

Έκανε το πρώτο βήμα…

Μετά τη νίκη στο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν εφτά νίκες για να τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πλέον χρειάζεται έξι γιατί στην πιο δύσκολη έδρα που θα αντιμετώπιζε πέρασε αλώβητος.

Μετά τη νίκη στο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν εφτά νίκες για να τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πλέον χρειάζεται έξι γιατί στην πιο δύσκολη έδρα που θα αντιμετώπιζε πέρασε αλώβητος.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν τον Κολοσσό με 78-64 πατώντας το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο με τους Πρίντεζη και Παπανικολάου να δίνουν μεγάλη ώθηση.

Στο «Βενετόκλειο», ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά στην άμυνα αλλά επιθετικά είχε τεράστιο πρόβλημα. Αυτό είχε αποτέλεσμα το πρώτο μισό να κλείσει στο 26-24 υπέρ του Κολοσσού και το άγχος να κυριεύει τους φίλους της ομάδας. Όχι όμως και τους παίκτες του Ίβκοβιτς που μπήκαν στην επανάληψη ξεκούραστοι, ανεβάζοντας τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Μπίτης.
Δεκάλεπτα: 11-11, 26-24, 35-48, 64, 78.
Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 9 (1), Χάτεν 16(2), Γεωργαλής, Ασημακόπουλος 5(1), Μπόικιν 16(3τριπ), Χαρίσης 7, Τσάμης 7(1 τρίπ., 5 ασίστ), Χόπσον 5, Κομποδιέτας, Αυγένικος.
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 7, Λο 10(1), Αντιτς 6, Σπανούλης 10(2 τρίπ., 8 ασίστ), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9(2), Μάντζαρης 3(1). Σλούκας 11(1).

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Παίξαμε εντελώς διαφορετικά στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο φαινόταν πως ήμασταν υπό πίεση. Δεν ξέρω για ποιο λόγο ήμασταν έτσι. Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στην ομάδα του Κολοσσού και στον τρόπο που αγωνίζεται. Έπαιξε καλά και στο Σ.Ε.Φ. και στο σημερινό παιχνίδι. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό του Κολοσσού και τα εύκολα καλάθια. Ο Κολοσσός είναι πρώτος στην Α1 στα κερδισμένα φάουλ.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε μπάσκετ. Πετύχαμε μόλις 24 πόντους, έπαιξε και ο Κολοσσός καλή άμυνα. Εμείς όμως πρέπει να βλέπουμε μόνο τον εαυτό μας. Ίσως να έφταιγε και η ώρα του αγώνα, διεξήχθη νωρίς. Στο β’ ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι, δώσαμε πολλές ασίστ και κερδίσαμε δίκαια.

Ο Κολοσσός, όπως είχα πει και στο Σ.Ε.Φ. είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει σύγχρονο μπάσκετ και του εύχομαι καλή συνέχεια. Ο Κολοσσός πρέπει να παίξει στην Ευρώπη, θα είναι καλό για το μπάσκετ. Υπάρχουν βέβαια κι άλλα θέματα που θα πρέπει να κοιτάξει ο Κολοσσός. Εγώ εύχομαι να παίξει πάντως στην Ευρώπη.

Τζόι Ντόρσεϊ: Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ένα πάρα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι. Πιεστήκαμε ουσιαστικά χωρίς λόγο στο πρώτο ημίχρονο. Κρατούσαμε πολύ τη μπάλα και το σκορ πήγε πολύ χαμηλά. Στο β’ ημίχρονο μπήκαμε πιο δυνατά, και σταματήσαμε τον αιφνιδιασμό του Κολοσσού, που ήταν και ο βασικός μας στόχος. Πασάραμε σωστά και τελικά πήραμε τη νίκη.

Βασίλης Φραγκιάς: Να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη του. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς (σ.σ. Ντούσαν Ίβκοβιτς) για τα καλά του λόγια. Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Είχα πει και πριν το παιχνίδι ότι τα μεγέθη διαφέρουν. Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά κάποια στιγμή επήλθε κούραση. Ο Ολυμπιακός στο γ’ δεκάλεπτο βρήκε ρυθμό, έτρεξε, άνοιξε το παιχνίδι και εμείς αυτό δεν μπορέσαμε να το αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε πολύ μικρότερο αριθμό παικτών. Για να μην τρελαθούνε, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι πολύ μακριά από τις υπόλοιπες ομάδες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά, γιατί ενώ ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ, το παλέψαμε και μειώσαμε τη διαφορά. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν ο Χόπσον έβαζε το καλάθι και η διαφορά έπεφτε στους έξι πόντους. Από τα παιδιά δεν μπορώ να έχω παράπονο. Τα παιδιά μπήκαν στο παρκέ και ‘’σκοτώθηκαν’’. Εμείς σε 10 μέρες παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Καβάλα.

Εύχομαι στον κόουτς ότι καλύτερο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να πάει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο φάιναλ-φορ. Εμείς βάζουμε τα κεφάλια μέσα και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά.

Δημήτρης Κομποδιέτας: Καταρχήν να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της Ρόδου, που ήρθε στο γήπεδο. Ελπίζω να ανταμείφθηκε με το θέαμα. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από μία μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εμείς προσπαθήσαμε στο α’ ημίχρονο, πιέσαμε και κρατήσαμε σε χαμηλό σκορ τον Ολυμπιακό. Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός έβαλε τα σουτ και πήρε δίκαια τη νίκη. Δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε. Εύχομαι στον Ολυμπιακό τα καλύτερα στη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εμείς περιμένουμε να έχουμε μαζί μας και τον Γιώργο Καλαϊτζή από το επόμενο παιχνίδι, να επιστρέψει υγιής και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την καλή πορεία μας στο πρωτάθλημα.

Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629391602955, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}