Skip to main content

Έτοιμος για τελικό…

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει με 100-63 του Ίκαρου Καλλιθέας δείχνοντας ότι είναι απόλυτα έτοιμος για τον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει με 100-63 του Ίκαρου Καλλιθέας δείχνοντας ότι είναι απόλυτα έτοιμος για τον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ακολούθησαν την αγαπημένη τους συνήθεια όταν παίζουν με αντιπάλους μικρότερης δυναμικότητας. Ποια είναι αυτή; Από το ξεκίνημα του αγώνα επέβαλλαν το ρυθμό τους και ως το τέλος δεν πάτησαν φρένο.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους παίκτες του αλλά η εικόνα στο παρκέ παρέμεινε η ίδια με τους «ερυθρόλευκους» να είναι ακόμα καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεκάλεπτα: 26-14, 51-31, 69-42, 100-63
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Άντιτς 3 (7ριμπ.), Σπανούλης 7 (1τριπ., 10ασ.), Ντόρσεϊ 10, Κέσελ 12 (3), Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 16, Μάντζαρης 10 (2), Σλούκας 4.
Ίκαρος Καλλιθέας (Σκουρτόπουλος): Σκορδίλης 4 (5ριμπ.), Μπάξτερ 11 (1), Κουμπούρας, Καράμπουλας, Τσιάρας 2, Βασίλιεβιτς 10 (3), Αγαδάκος 5 (5ριμπ.), Μπέινς 10 (7 ριμπ.), Μπεκ 11 (3), Λιούμπισιτς 5(1), Παναγιωταράς, Λαρεντζάκης 5 (1).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ:  "Ο Ίκαρος και ο Ολυμπιακός έχουν διαφορετικούς στόχους. Δεν είχαμε να κρύψουμε κάτι ή να κρατήσουμε δυνάμεις για τον τελικό. Εγώ προσπαθώ να κρατήσω την συγκέντρωση. Η ομάδα πρέπει να είναι σοβαρή και να έχει στόχο. Ο χρόνος δουλεύει για μας, ώστε να δίνουμε ό,τι καλύτερο σε κάθε ματς. Σήμερα είχαμε την ομαδικότητα που θέλω, αν και δεν ξεκινήσαμε καλά. Μετά, όμως, η ομάδα ήταν σοβαρή και οι 12 σκόραραν. Κανείς δεν είχε αρνητικό ranking.

Ζητήσαμε να παίξουμε πιο αργά, αλλά από την τηλεόραση μας είπαν ότι δεν γίνεται. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίξουμε στις 16:00 το απόγευμα. Φαίνεται ότι δεν θέλουμε να πάρουμε τις εμπειρίες από τους καλύτερους. Δυστυχώς είμαστε στην σκιά του ποδοσφαίρου".

Δυστυχώς ο Λο τραυματίστηκε στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του ματς με την Γαλατά, πράγμα ατυχές. Τραυματίστηκε σε κάκιστη στιγμή. Ο ίδιος μου είπε ότι θα έρθει αύριο για προπόνηση και θέλει να παίξει. Δεν ξέρω, όμως, κατά πόσο μπορεί να παίξει. Ακόμα πονάει πολύ".

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: "Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι και να κάνουμε ό,τι μας ζητήσει ο προπονητής μας. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ένας τελικός.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Κάναμε κάποια λάθη, δώσαμε ελεύθερα σουτ και κάποιους αιφνιδιασμούς στον αντίπαλο. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε, αλλά και πάλι κάναμε κάποια λάθη που πρέπει να τα αναλύσουμε στο βίντεο εν όψει του τελικού το Σάββατο”.

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: Έπρεπε να πάρουμε σοβαρά το ματς, να είμαστε συγκεντρωμένοι και επειδή ήταν μια καλή ευκαιρία για προετοιμασία για τον τελικό κυπέλλου. Παίξαμε καλά μαζί, ως ομάδα, έχουμε ένα μεγάλο τεστ το Σάββατο και έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να παίζουμε έτσι σε κάθε ματς για να φθάσουμε στους στόχους μας.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629533863885, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}