Skip to main content

Μεγάλη νίκη στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στην Πόλη και πλέον κρατά την τύχη του στα δικά του χέρια. Ανήμερα της επετείου της τραγωδίας της Θύρας 7, οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας με πένθος στις φανέλες έκαναν χαρούμενους όλους τους φίλους του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στην Πόλη και πλέον κρατά την τύχη του στα δικά του χέρια. Ανήμερα της επετείου της τραγωδίας της Θύρας 7, οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας με πένθος στις φανέλες έκαναν χαρούμενους όλους τους φίλους του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήγαν στην Τουρκία αποφασισμένοι να φύγουν με το διπλό και το έδειξαν από το ξεκίνημα του αγώνα. Παίζοντας σπουδαία άμυνα, ο Ολυμπιακός επέβαλλε το ρυθμό του και πήρε μια μικρή διαφορά ασφαλείας που την κράτησε ως το τέλος του πρώτου μισού.

Η καλή αμυντική απόδοση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην επανάληψη, την ίδια στιγμή που το δίδυμο Παπανικολάου – Πρίντεζη οδηγούσε την ομάδα επιθετικά. Δυο λεπτά πριν το τέλος οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν ακόμα και με 12 πόντους, αλλά οι Τούρκοι δεν τα παράτησαν και με τρία συνεχόμενα τρίποντα επέστρεψαν στο παιχνίδι και αξίωσαν τη νίκη. 10’’ πριν το τέλος, ο Βούγιασιτς έκανε φάουλ στον Κώστα Σλούκα κι αυτή τη φορά ο διεθνής γκαρντ ευστόχησε εις διπλούν στα τελευταία σουτ. Τη νίκη όμως την έδωσε και πάλι η άμυνα που στην τελευταία επίθεση των Τούρκων ήταν και πάλι υποδειγματική μη επιτρέποντας τους να σουτάρουν από καλές προϋποθέσεις.

Δεκάλεπτα: 9-16, 32-37, 42-48, 65-67
Εφές (Σαρίτσα): Κίνσεϊ 4, Τουντσερί, Ακιόλ 6 (1),Μπατίστα 2, Βούγιασιτς 8 (2), Σαβάνοβιτς 7, Γκιουλέρ, Λαφαγιέτ 22 (4), Μπάρατς 16.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Άντιτς 4, Σπανούλης 8, Ντόρσεϊ 8 (8ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 16 (1τριπ. 4ριμπ.), Παπανικολάου 16 (1τρ., 6ριμπ.), Μάντζαρης, Σλούκας 2, Λο 5 (1).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη, ελέγξαμε καλύτερα το παιχνίδι αλλά στο μπάσκετ ποτέ δε λες τελείωσε. Υπήρχε πολλή πίεση και για τις δυο ομάδες. Η Εφές έκανε πρώτη τα λάθη αλλά κι εμείς τα κάναμε στο τέλος. Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη αυτή στα 21 νεκρά παιδιά και τις οικογένειές τους που πριν από 31 χρόνια τέτοια μέρα έχασαν τη ζωή τους στο παιχνίδι Ολυμπιακός - ΑΕΚ.

Η ομάδα μας είναι πολλή νέα, μια ομάδα που παίζει πολύ λίγο καιρό μαζί, ειδικά μετά τον ερχομό των δυο Αμερικανών. Ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου έκαναν σπουδαίο παιχνίδι σήμερα, αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό και είναι δύσκολο να μιλήσουμε ατομικά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Είναι σημαντική μέρα για τον κόσμο μας, στον οποίο θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη. Είναι σημαντική εβδομάδα για μας. Ημασταν συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτό που έπρεπε. Στο τέλος του παιχνιδιού είχαμε άγχος και κάναμε λάθος επιλογές. Αυτό που μετρά είναι ότι κερδίσαμε. Ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα, συνεχίζουμε.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα για τον Ολυμπιακό η σημερινή και όλοι ξέρουμε το γιατί. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στις οικογένειες των θυμάτων της "Θύρα 7" και να τους ευχηθώ ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της ζωή τους, αν και ξέρω πως η απώλεια πάντα θα τους πονά. Εύχομαι να μην συμβεί τίποτα παρόμοιο ποτέ ξανά.

Μόνοι μας πήγαμε να χάσουμε το ματς, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Όσο για μένα, με εμπιστεύεται ο κόουτς, νιώθω 100% έτοιμος και δεν έγινα από Κωστάκης, Κώστας μέσα σε μια μέρα όπως πολλοί λένε. Θέλω να δουλεύω κάθε μέρα και να δίνω ό,τι μου ζητάει ο κόουτς.

ΟΦΟΥΚ ΣΑΡΙΤΣΑ: Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε κι αυτό μας γέμισε άγχος. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε γύρω από τον ηγέτη του τον Σπανούλη που μοίρασε σωστά το παιχνίδι. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629243042917, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}