Skip to main content

Και τώρα τα δύσκολα…

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι ήταν μια νίκη χωρίς κόπο και με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των παικτών. Έτσι κι έγινε. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν περίπατο με 87-55 στη δυτική όχθη και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι ήταν μια νίκη χωρίς κόπο και με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των παικτών. Έτσι κι έγινε. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν περίπατο με 87-55 στη δυτική όχθη και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς χρησιμοποίησε ύστερα από καιρό τον Μάρκο Κέσελ, έδωσε λίγο χρόνο συμμετοχής στον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη για να ξεκουραστεί, δοκίμασε πολλά σχήματα και μοίρασε το χρόνο ώστε οι παίκτες του να είναι φρέσκοι ενόψει των παιχνιδιών με Αναντολού Εφές και Παναθηναϊκό που ακολουθούν.

Από το ξεκίνημα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ουσιαστικοί επιθετικά και έδειξαν ότι δεν υποτιμούν το Περιστέρι των αρκετών προβλημάτων και απουσιών. Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Πειραιώτες έδειξαν την ίδια διάθεση και στην άμυνα και όλα κύλησαν ομαλά ως το τέλος.

Διαιτητές: Σώμος, Αφεντουλίδης, Νικολούλης.
Δεκάλεπτα: 19-28, 34-43, 43-63, 55-87.
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 4, Καυκής 3, Ψαρόπουλος 5, Γιαννόπουλος 20(3 τρίπ., 10 ριμπ.), Μανωλόπουλος 12(2), Εντουαρντς 7, Πρέκας 4, Τσιλούλης.
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 2, Λο 7, Αντιτς 10(1), Σπανούλης 4, Ντόρσεϊ 10(7 ριμπ.), Κέσελ 4(6 ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 3(1), Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 20(2), Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 8(2), Σλούκας 11(3).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Δεν είχαμε ισορροπία και στα δύο ημίχρονα. Τα παιδιά του Περιστερίου έπαιξαν καλά στο πρώτο ημίχρονο και πιστεύω ότι κουράστηκαν και οι παίκτες μου είχαν καλύτερη αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο. To μπάσκετ είναι παιχνίδι αντίδρασης, παίξαμε καλή άμυνα και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που περνάει, εύχομαι στο Περιστέρι που έχει μεγάλη παράδοση στο ελληνικό μπάσκετ να έχει καλή συνέχει και κουράγιο στους ανθρώπους της ομάδας. Εμείς από αύριο συνεχίζουμε την προετοιμασία για το ματς στην Ευρωλίγκα με την Εφές».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Ήταν για μένα ένα περίεργο παιχνίδι καθώς πρώτη φορά αντιμετώπισα την ομάδα στην οποία ανδρώθηκα μπασκετικά. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι από την αρχή, είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν κάναμε όσα είχαμε πει. Μιλήσαμε, όμως, στα αποδυτήρια και βγήκαμε συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο. Χτίσαμε μια διαφορά και πήραμε τη νίκη. Τώρα κοιτάμε την Εφές Αναντολού και θέλουμε τη νίκη που θα είναι σημαντική για εμάς καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: «Χάσαμε κατά τη γνώμη μου τους δύο πολυτιμότερους παίκτες μας μέσα στην εβδομάδα. Έμειναν οι πέντε πιο έμπειροι ή πιο μεγάλοι αν προτιμάτε στο παρκέ για 25 λεπτά και έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση τους. Παίξαμε ομαδικά και προσπαθήσαμε αρκετά. Βάλαμε καρδιά στο παρκέ και παίξαμε έξυπνα. Στη συνέχεια δώσαμε χρόνο στους πιο μικρούς οι οποίοι αποκόμισαν και καλές και κακές εμπειρίες από ένα τέτοιο παιχνίδι. Δυστυχώς τους ρίχνουμε πολύ νωρίς στο παρκέ, αλλά πρέπει να κολυμπήσουν, δεν γίνεται αλλιώς. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ: «Ξέραμε από την αρχή πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και όσο ήταν οι έμπειροι παίκτες μας στο παρκέ παίζαμε καλά. Ο κόουτς όμως τους ξεκούρασε στη συνέχεια και δυσκολευτήκαμε».

Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629175296569, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}