Skip to main content

Νίκη και διαφορά…

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Αναντολού Εφές ήταν αρχικά η νίκη για να μείνει ζωντανός στην υπόθεση πρόκρισης, αν παράλληλα ερχόταν και η διαφορά τότε το σενάριο θα ήταν το καλύτερο κι έτσι κι έγινε. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 83-65 με κορυφαίους τους Σλούκα, Ντόρσεϊ και Σπανούλη.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Αναντολού Εφές ήταν αρχικά η νίκη για να μείνει ζωντανός στην υπόθεση πρόκρισης, αν παράλληλα ερχόταν και η διαφορά τότε το σενάριο θα ήταν το καλύτερο κι έτσι κι έγινε. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 83-65 με κορυφαίους τους Σλούκα, Ντόρσεϊ και Σπανούλη.

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς ξεκίνησαν πολύ συγκεντρωμένοι, κυρίως στην άμυνα και γρήγορα επέβαλαν το ρυθμό τους. Οι Τούρκοι ξεκινούν πάντα δυνατά στα παιχνίδια τους και ήταν πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να ξεκινήσει δυνατά.

Σ’ όλο το πρώτο μισό οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν το ρυθμό τους και είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως χαλάρωσαν και αμυντικά αλλά και επιθετικά όπου έκαναν εύκολα λάθη που έδιναν τη δυνατότητα στους Τούρκους να πετύχουν εύκολους πόντους στο τρανζίσιον.

Αυτό διορθώθηκε στην τελευταία περίοδο όπου ο Ίβκοβιτς έριξε τρεις γκαρντ απέναντι στη ζώνη της Αναντολού. Ο Σλούκας, ο Σπανούλης και ο Γκετσεβίτσιους έκαναν ότι ήθελαν και μέσα σε λίγα λεπτά η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους κι έφτασε τελικά στους 18 λίγο πριν το τέλος.

Δεκάλεπτα: 20-12, 41-36, 53-53,83-65
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6,Άντιτς 8 (2), Σπανούλης 18 (2), Ντόρσεϊ 10 (5ριμπ.), Πελεκάνος, Γκετσεβίτσιους 6 (2), Γλυνιαδάκης (4), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης, Σλούκας 15 (2), Λο 4.
Αναντολού Εφές (Σαρίτσα): Κίνσεϊ 4, Τουντσερί 4, Ακιόλ 3 (1), Μπατίστα 11, Βούγιασιτς 12, Σαβάνοβιτς 4, Γκιουλέρ 2, Λαφαγιέτ 11, Μπάρατς 14.


ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Παιχνίδι που κερδίσαμε δίκαια και είμαι σίγουρος ότι κέρδισε η μεγάλη υπομονή που είχαμε για 40 λεπτά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, δεχτήκαμε μόνο 12 πόντους, η Εφές έχει εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια ήταν αρκετά προβληματικά τα επόμενα δύο δεκάλεπτα. Χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια και η ομάδα πρέπει να προσαρμοστεί στα μις-ματς. Δεν είχαμε καλή κυκλοφορία και στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκαν τα σουτ και παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Με αυτή τη νίκη θα πάμε μπροστά και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην προπόνηση. Είμαστε μία νέα ομάδα. Ο Παπανικολάου ήταν πολύ καλός.

Κάθε παίκτης όταν δουλεύει σκληρά θα έχει την ευκαιρία του. Όταν ο Σλούκας ήταν δέκατος τρίτος παίκτης του είπα να έχει υπομονή. Με αυτή την υπομονή έφτασε εδώ. Ο Μάντζαρης που μπήκε στην ομάδα και τραυματίστηκε είναι πολύ σημαντικό ότι κατάφερε να επιστέψει. Είναι μεγάλη δουλειά να παίζεις και άμυνα. Όταν βγήκε ο Μάντζαρης κάτι μουρμούραγε του είπα “τι λες” και μου απάντησε ότι τα είχε με τον εαυτό του και αυτό ήταν σωστό. Το ταλέντο του Σλούκα το ξέρουμε, όλοι θέλουμε και κάτι παραπάνω».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Έβαλα ένα μεγάλο τυχερό τρίποντο στην Τουρκία, αλλά αυτό που θέλω είναι σε κάθε παιχνίδι να παίζω καλά ώστε να βοηθάω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου.

Σίγουρα είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα να παίζω και να ακούγεται το όνομά μου στο γήπεδο. Οι πρώτοι μήνες σίγουρα ήταν αρκετά δύσκολοι, αλλά με τη βοήθεια των προπονητών μου βελτιώθηκα, ειδικά στην άμυνα που υστερούσα και βρήκα τον εαυτό μου».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Ξέραμε ότι το πρώτο δεκάλεπτο είναι το δυνατό της Εφές και ξεκινήσαμε δυνατά. Μετά η Εφές άλλαξε την άμυνά της σε ζώνη αλλά καταφέραμε και αντιδράσαμε σωστά και πήραμε τη νίκη.

Είχαμε δύο αναπάντεχους τραυματισμούς, τον δικό μου και του Λάζαρου. Βρίσκουμε όμως πλέον την ταυτότητά μας. Είμαστε μια νέα ομάδα με πολλά νέα παιδιά. Μαθαίνουμε από κάθε ματς και διασκεδάζουμε και ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629163412623, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}