Skip to main content

Με το δεξί στο 2012

Με νίκη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο 2012 και τι νίκη; Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Σμύρνης του Πανιωνίου με 80-69 και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Με νίκη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο 2012 και τι νίκη; Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Σμύρνης του Πανιωνίου με 80-69 και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς που αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τους Σπανούλη, Παπαδόπουλο και Μάντζαρη, στερήθηκε νωρίς και τις υπηρεσίες του Δημήτρη Κατσίβελη που τραυματίστηκε στο αριστερό του γόνατο.

Ακόμα κι έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να… αποδράσουν από μια «καυτή» έδρα. Πως; Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν και πάλι εντυπωσιακή, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ήταν ασταμάτητος και κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, ο Γκετσεβίτσιους πέτυχε 19 πόντους και τους περισσότερους σε καθοριστικά σημεία και το δίδυμο Σλούκα – Λούκα οργάνωσε σωστά το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Δεκάλεπτα: 17-23, 34-41,56-62, 69-80
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8, Κιζ 12, Αθανασούλας 1, Στίβεσον 6, Ντίμπλερ 14, Γιάνκοβιτς14 , Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Νάτζφεϊ 6, Παραγυιός 2, Μπάρλος 4.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λούκας 9, Άντιτς 1, Χάουαρντ, Κέσελ 7, Πελεκάνος, 2 Γκετσεβίτσιους 19, Γλυνιαδάκης 17, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 3, Σλούκας 4, Κατσίβελης.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Ήταν δύσκολο να το ετοιμάσουμε επειδή δεν είχαμε αγώνα στις 28 Δεκεμβρίου και έδωσα τέσσερις μέρες ρεπό στους παίκτες μου. Δεν ήξερα αν θα βρούμε ρυθμό απέναντι σε μια ομάδα που μου αρέσει το παιχνίδι της. Έχει έλεγχο του ρυθμού και καλή δημιουργία. Τα παιδιά βελτιώνονται. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερό μας. Κάναμε κάποια φάουλ βέβαια απίστευτα σε αυτό το διάστημα. Ο Πανιώνιος έβαλε κάποιους πόντους από βολές και φταίμε εμεις γι' αυτό. Είχαμε καλή ομαδικότητα και σε άμυνα και σε επίθεση. Δεν θέλω να ξεχωρίζω παίκτες και να πω ότι ο Γλυνιαδάκης ήταμ ο καλύτερος ή ο Άντιτς δεν ήταν καλός που είχε τέτοια απόδοση. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν οι λίγες ασίστ".

Μείναμε χωρίς έναν παίκτη ακόμα σήμερα. Είχαμε συζήτηση με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας προπονητών και εγώ είπα ότι πρέπει να βάλουμε όρο να προστατεύουμε τους παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν σκόπιμο το φάουλ του Νάτζφεϊ , αλλά σε άλλα ματς γίνονται σκόπιμα φάουλ. Δυστυχώς έχουμε έναν τραυματισμό παραπάνω. Χρειάζεται προσοχή.

Δεν υπάρχουν παίκτες. Έχετε εσείς παίκτη να μου πείτε; Εγώ θα τον υπογράψω αμέσως, αν υπάρχει παίκτης. Παρακαλώ για βοήθεια. Να προτείνω το βράδυ να τον υπογράψουμε. Δουλειά σας είναι να γράφετε για τους παίκτες. Τώρα ο Γλυνιαδάκης θα ζητήσει νέο συμβόλαιο (γέλια)».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ: «Ο Πανιώνιος είναι πολύ δυνατός στην έδρα του και βασικός μας στόχος ήταν να παίξουμε ένα σετ παιχνίδι, αλλά και να ελέγξουμε τη δημιουργικότητα των Ξανθόπουλου-Κιζ. Πιστεύω με τη ζώνη που παίξαμε τα καταφέραμε και πήραμε μια σημαντική νίκη. Θέλουμε να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι το ξεκίνημα της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκα».

{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628808477867, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr} Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628808477867, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}