Skip to main content

Τα τατουάζ και οι… λόγοι τους

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια ομάδα που έχει… σημαδέψει τους φιλάθλους της. Άλλες φορές με μεγάλες χαρές και άλλοτε με λύπες. Όπως και να έχει όμως, αυτή η παρέα έχει αφήσει το στίγμα της και θα συνεχίσει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμη.

Και μιας και αναφερθήκαμε στα σημάδια, πάμε σε ορισμένα… ανεξίτηλα που μένουν στα σώματα των παικτών του Ολυμπιακού. Αναφερόμαστε στα τατουάζ των παικτών των πρωταθλητών Ελλάδος.

Οι μισοί από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχουν σημαδέψει το σώμα τους και το olympiacosbc.gr επιχειρεί με τη βοήθεια των ίδιων των πρωταγωνιστών να αποκρυπτογραφήσει πολλά εξ αυτών.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν… κεντήσει επάνω στο δέρμα τους είναι οι Γκριν, Μπιρτς, Τολιόπουλος, Σπανούλης, Πρίντεζης, Χάκετ, Μαραγκός και Αθηναίου.

Οι υπόλοιποι οκτώ (Γιανγκ, Παπαπέτρου, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Λοτζέσκι) δεν το έχουν επιχειρήσει.

Το olympiacosbc.gr  προσπαθεί να εξηγήσει, με τη βοήθεια των παικτών, τα νοήματα που κρύβονται πίσω από τα τατουάζ αυτά, να μάθει και να σας παρουσιάσει ποιο το σκεπτικό των παικτών που τα έκαναν, αλλά και ποιο εκείνων που δεν έχουν ζωγραφίσει το σώμα τους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
Το πρώτο του τατουάζ κλείνει πλέον… δεκαετία στο χέρι του. Και φυσικά αφορούσε την απώλεια του πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1997. Ο αρχηγός του Θρύλου έκτοτε έχει κάνει ακόμη δύο τατουάζ και όλα αφορούν την οικογένεια του.  Τη σύζυγο του και τα τέσσερα παιδιά του.

Spanoulis deksi xeri

 Spanoulis xeri1a

Spanoulis xeri1b

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
Εδώ υπήρχε ένα πρόβλημα στο μέτρημα. Αφού πρώτα καταλήξαμε πως μετράμε το κάθε ένα και εάν αυτά στα χέρια του πιάνουν για… ένα ή για… είκοσι, αποφάσισε πως συνολικά έχει δέκα. Το πρώτο του το έκανε πριν από οκτώ χρόνια. Στα 24 του.  Ο σταυρός στην πλάτη του είναι αυτό που ίδιος ξεχωρίζει από όλα όσα έχει κάνει.  

Printezis xeri

Printezis xeri1

Printezis xeri2

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
O 21χρονος πλέι μέικερ έχει κάνει τρία τατουάζ. Το πρώτο του το έκανε στα 17 και έχει ακόμη δύο. Αυτό που έχει στο στήθος, είναι απλά σχέδιο και δεν συμβολίζει κάτι. Του άρεσε και το έκανε. Το δεύτερο, στο χέρι του γράφει  «winners never quit, quitters never win » και ουσιαστικά είναι το μότο ζωής του. Όσο για το τρίτο στην πλάτη του, είναι τα αρχικά των γονιών τους και των δυο αδελφών του.

Tolio stithos

tolio sverko

tolio xeri


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ
Στο κορμί του, ο 29χρονος γκαρντ έχει εφτά τατουάζ. Τα περισσότερα αφορούν σχέδια και δεν συμβολίζουν κάτι.  Του άρεσαν αισθητικά και τα έκανε. Αυτό που και ο ίδιος λατρεύει, είναι η μπάλα του μπάσκετ μέσα από την οποία πετούν περιστέρια και όπως λέει  «το μπάσκετ είναι αυτό που με ελευθερώνει». Το πρώτο του τατουάζ ο Γιάννης Αθηναίου το «χτύπησε» τα 17.  

Athinaiou Bratso

Athinaiou poulia xeri

Athinaiou xeri deksio

ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ
Ο Καναδός σέντερ έχει πέντε τατουάζ και το πρώτο του το έκανε στα 18. Το όνομα του, Κεμ, έχει αιγυπτιακές ρίζες, γι’ αυτό και στο χέρι του το ένα τατουάζ έχει έντονο… άρωμα Αιγύπτου. Οι γονείς του αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα Κεμ επειδή τους άρεσε  και όχι επειδή έχουν κάποια σχέση με την Αίγυπτο.

birch aristero xeri

birch deksi xeri

Birch Stithos

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ
Και εδώ υπήρχε ανάλογο πρόβλημα με αυτό που αντιμετωπίσαμε με τον Γιώργο Πρίντεζη. Αλλά ο Αμερικανός ήταν πιο διαλλακτικός και αφού έκανε μια γρήγορη καταμέτρηση, εξήγησε γιατί είναι 15. Το πρώτο του το έκανε στα 18 και σχεδόν γέμισε τη μισή του πλάτη. Κάθε ένα από αυτό έχει το δικό του νόημα και κανένα δεν είναι απλό σχέδιο. Τα περισσότερα σχετίζονται με την οικογένεια του, μερικά εξ αυτών συμβολίζουν και του θυμίζουν την γειτονιά στην οποία μεγάλωσε, ένα όνομα ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή και ακόμη ένα που σχετίζεται με το μπάσκετ.

Green aristero xeri

Green plati

Green xeri deksi

ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ
Και εδώ, όπως και στην περίπτωση των Πρίντεζη και Γκριν, έγινε αρκετή κουβέντα για το πόσα είναι τα τατουάζ και πως μετράει το καθένα. Τελικά, καταλήξαμε κάπου μεταξύ 15-20. Διαλέγετε και παίρνετε.  Ακριβής αριθμός δεν προέκυψε. Ο Ιταλός γκαρντ έκανε το πρώτο του τατουάζ στα 15 του και αυτό που πάντα ξεχωρίζει, από όλα όσα έχει κάνει, είναι το όνομα της μητέρας του, Κάτια, που έχει στον καρπό του δεξιού του χεριού.

Hackett stithos

ΠΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
Ο Έλληνας φόργουορντ έχει τέσσερα και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αποκτήσει και πέμπτο. Το πρώτο του τατουάζ το έκανε το 2011 και αυτό που ο ίδιος ξεχωρίζει είναι αυτό που έχει στην πλάτη και γράφει στα κινέζικα «για να πετύχεις στη ζωή, χρειάζεται θυσίες».

 

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ...

Δεν είναι, όμως, μόνο οι οκτώ που έχουν τατουάζ. Άλλοι τόσοι βρίσκονται στην ομάδα και έχουν μια διαφορετική αντίληψη για το συγκεκριμένο θέμα. Τους ρωτήσαμε γιατί δεν έχουν κάποιο και εάν ποτέ πρόκειται να κάνουν. Οι απαντήσεις τους, ξεκάθαρες…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ
«Δεν έχω τατουάζ γιατί δεν μου αρέσουν. Αλλά υπάρχουν και άλλοι δύο λόγοι που δεν έχω και ούτε πρόκειται να κάνω. Ο πρώτος είναι ότι δεν μπορώ τις βελόνες και ο δεύτερος είναι ότι δεν μπορώ τις βελόνες!!! (γέλια)».

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ
«Πραγματικά τα τατουάζ δεν είναι το στυλ μου. Δεν μου αρέσουν τα τατουάζ, δεν μου αρέσουν τα σκουλαρίκια ή οτιδήποτε άλλο επάνω στο σώμα. Δεν φοράω αλυσίδες κλπ. Δεν πρόκειται ποτέ μου να κάνω ή για να μην είμαι απόλυτος, οι πιθανότητες να κάνω είναι ελάχιστες έως μηδενικές».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ
«Δεν σκέφτηκα ποτέ μου να κάνω τατουάζ. Και τώρα θεωρώ πως είμαι σε μια ηλικία που δεν θα κάνω. Αμφιβάλω αν θα κάνω ποτέ, δεν το αποκλείω αλλά πιστεύω ότι δεν πρόκειται να κάνω».

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ
«Δεν μου αρέσουν τα τατουάζ και έτσι δεν πρόκειται να κάνω ποτέ».

ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ
«Πραγματικά δεν έχω σκεφτεί ποτέ να κάνω τατουάζ. Αν και σχεδόν όλοι μου οι φίλοι και πολλοί συγγενείς μου έχουν, εμένα ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να κάνω ένα».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
«Αν το σκεφτεί κανείς απλά, το 70%-80% των ανδρών έχει τατουάζ, δεν μου αρέσει να κάνω ό,τι κάνουν όλοι. Γι’ αυτό και δεν έχω κάνει, για να αρέσω και στις γυναίκες, να διαφέρω (γέλια)».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Να πω την αλήθεια μου, το είχα σκεφτεί κάποια στιγμή να κάνω. Αλλά τελικά δεν το έκανα. Δεν ξέρω αν στο μέλλον θα κάνω, δεν το αποκλείω».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
«Δεν μου αρέσει και τόσο αισθητικά. Δεν ξέρω, ίσως στο μέλλον, αν βρω κάτι που μου αρέσει πολύ, να το κάνω. Αλλά ποτέ έως τώρα δεν ωρίμασε μέσα μου αυτή η ιδέα του να κάνω τατουάζ».