Skip to main content

Το ρεκόρ του Στρόμπερι (Video)

Το παιχνίδι με την Κηφισιά ήταν το παιχνίδι των ρεκόρ. Ομαδικών και ατομικών. Το 21-0 που έτρεξαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποτελεί την καλύτερη αμυντική επίδοση σ’ ένα δεκάλεπτο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ κι αυτό έγινε άμεσα γνωστό απ’ όλους.

Αυτό που κανείς δεν σημείωσε ως ρεκόρ ήταν τα έξι κλεψίματα του Ντι Τζέι Στρόμπερι. Ο Αμερικανός ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση στα κλεψίματα στην ιστορία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, βάζοντας το όνομά του σε μια λίστα πέντε ακόμα παικτών.

Ο πρώτος που έκανε έξι κλεψίματα σ’ ένα παιχνίδι ήταν ο Θύμιος Μπακατσιάς στις 03 Δεκεμβρίου 1994 απέναντι στη Λάρισα στο ΣΕΦ όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει 90-44.

Ακολούθησε ο Ντέιβιντ Ρίβερς ο οποίος στον τρίτο τελικό της σεζόν 1996-97 με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΣΕΦ έκλεψε την μπάλα από τους «κιτρινόμαυρους» έξι φορές. Ήταν στις 18 Μαΐου 1997 με τον Ολυμπιακό να κερδίσει τελικά 53-49.

Ένα χρόνο, στις 28 Απριλίου 1998 στην Πάτρα με αντίπαλο τον Απόλλων, ο Μίλαν Τόμιτς πραγματοποίησε την καλύτερη αμυντική βραδιά της καριέρας του και με τα έξι κλεψίματα συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη με 77-66.

Ο τέταρτος της παρέας ήρθε αρκετά χρόνια μετά. Ήταν στον πρώτο τελικό της σεζόν 2009-2010 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ όταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε έξι κλεψίματα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν γνωρίσει την ήττα με 79-70.

Ένα χρόνο μετά, την πεντάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κατσίβελης ο οποίος στο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου στο ΣΕΦ στις 3 Απριλίου 2011 είχε έξι κλεψίματα στη νίκη των «ερυθρόλευκων» με 93-63.

Από την περασμένη Δευτέρα, η συγκεκριμένη παρέα με τους κορυφαίους κλέφτες στην ιστορία του Ολυμπιακού σ’ ένα παιχνίδι έχει και ένα ακόμα μέλος. Τον Ντι Τζέι Στρόμπερι.

Ο Αμερικανός μίλησε στην κάμερα του Olympiacos BC TV για τα κατορθώματά του…