Skip to main content

«Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» (pics+vid)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (29/03, 21.30) την Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, σε μια αναμέτρηση καθοριστικής σημασίας για την είσοδό του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

«Το αυριανό παιχνίδι είναι καθοριστικό», τόνισε ο Ντέιβιντ Μπλατ. «Παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στους φιλάθλους μας και ελπίζω πως θα τους προσφέρουμε μια εμφάνιση, όπως εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στην Μπάγερν. Η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα. Είχε δυσκολίες τη φετινή σεζόν, αλλά επίσης πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα πολύ καλές εμφανίσεις. Σίγουρα είναι μια ομάδα με πολλούς διαφορετικούς ταλαντούχους παίκτες, παίζει ομαδικά και σίγουρα απαιτείται από εμάς να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να την κερδίσουμε».

Ερωτηθείς αν θα έχει στην διάθεσή του τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη, απάντησε: «Δεν περιμένω πως ο Βασίλης θα είναι σε θέση να παίζει. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι εκτός… Είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να συμβιβαστούμε. Είναι ατυχία για εμάς το ότι αυτές τις τελευταίες εβδομάδες αυτή είναι η κατάστασή μας, αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το ξεπεράσουμε, άσχετα με το ποιος είναι διαθέσιμος και ποιος όχι».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να καλύψει το κενό αυτών των δύο σημαντικότατων απουσιών, είπε: «Το κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην Μπάγερν. Κάναμε σπουδαίο παιχνίδι. Δεν τα καταφέραμε κόντρα στην Γκραν Κανάρια, αλλά αυτό είναι γνωστό και δεδομένο. Δεν είναι κάτι που θα το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Γιατί αυτή είναι η κατάστασή μας. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε υπό αυτές τις συνθήκες και πρέπει να το κάνουμε ξανά».

Πάντα το… ζητούμενο σε τέτοιες κρίσιμες αναμετρήσεις είναι το «κλειδί» για τη νίκη. Σύμφωνα με τον κόουτς των «ερυθρολεύκων» δεν υπάρχει μόνο ένα, υπάρχει, όμως, το πιο… σημαντικό. «Τα κλειδιά θα είναι πολλά… Αλλά πάνω από όλα θα είναι ο βαθμός της προσπάθειάς μας και της μαχητικότητάς μας».

Όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στα συμπεράσματά του μετά την εκτός έδρας ήττα από την Γκραν Κανάρια, τόνισε: «Ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι, ειδικά όταν ‘πέφτει’ σε διπλή εβδομάδα. Είναι δύσκολο μέρος να παίξεις. Ρωτήστε την Ζαλγκίρις, θα σας πουν το ίδιο. Τα συμπεράσματα είναι πως δεδομένων των συνθηκών δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε εκείνη την αναμέτρηση. Αλλά αυτό είναι πίσω μας. Θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, στο αυριανό παιχνίδι που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν υπάρχει ‘χώρος’ για συμπεράσματα. Πρέπει να κοιτάς το επόμενο ματς και να το αντιμετωπίζεις με θάρρος και προσπάθεια».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν παρέλειψε να «στείλει» το μήνυμά του στους φιλάθλους της ομάδας μας… «Ελπίζω πως θα έρθουν και θα μας δώσουν προσφέρουν τη σπουδαία υποστήριξή τους όπως πάντα. Και εμείς θέλουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί δίκαιο το γεγονός ότι κάποιες ομάδες που έχουν «κλειδώσει» την θέση στους στα πλέι οφ παρατάσσονται με απουσίες βασικών τους παικτών τις τελευταίες αγωνιστικές, απάντησε: «Είναι δικαίωμά τους να το κάνουν. Αν αυτές οι ομάδες είναι σε τόσο καλή κατάσταση, ώστε να μπορούν να ξεκουράζουν παίκτες ή να παίζουν με ρόστερ που ενδεχομένως να μην είναι τόσο ανταγωνιστικά όσο θα ήταν φυσιολογικά, είναι κάτι που δεν αξίζει να σχολιάσουμε. Είναι δικαίωμά τους. Έφεραν τον εαυτό τους σε μια θέση που τους επιτρέπει να το κάνουν, οπότε θα πρέπει να το δεχτούμε».
Τέλος, για το αν θεωρεί πως θα ήταν σωστό τις δύο τελευταίες εβδομάδες της κανονικής περιόδου να γίνεται το τζάμπολ σε όλα τα ματς την ίδια ώρα, είπε: «Θα ήταν μια καλή ιδέα. Όμως, υπάρχουν τα ταξίδια και η διαφορά ώρας, γεγονός που το κάνει δύσκολο. Όμως, γενικά μιλώντας, ναι είναι μια καλή ιδέα».

«Αγώνας ζωής και θανάτου»

Ο Γάλλος φόργουορντ, Άξελ Τουπάν, τόνισε: «Προφανώς είναι μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, γιατί και οι δύο έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε στα πλέι οφ. Είναι αγώνας ζωής και θανάτου για εμάς».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει άγχος στα αποδυτήρια απάντησε: «Όχι. Έχουμε ένα γκρουπ έμπειρων παικτών. Έχουμε παίξει μεγάλους αγώνες στην καριέρα μας και ο αυριανός θα είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Θεωρώ πως έχουμε τη σωστή προσέγγιση, έχουμε δουλέψει σκληρά για να είμαστε έτοιμοι και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Για το πως νιώθει που θα παίξει για πρώτη φορά αντίπαλος της πρώην ομάδας του, είπε: «Νιώθω καλά. Δεν μπόρεσα να παίξω στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, αλλά αυτό το ματς θα είναι ιδιαίτερο, γιατί είναι σα τελικός. Θα είναι σπουδαίο παιχνίδι και σπουδαία στιγμή».

Το μήνυμά του προς τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους είναι το εξής: «Να έρθουν να μας υποστηρίξουν όσο μπορούν. Ελπίζω να δω γεμάτο το ΣΕΦ και μια σπουδαία ατμόσφαιρα».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Ολυμπιακού τους τελευταίους μήνες, είπε: «Ήταν δύσκολη περίοδος για εμάς. Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ, όμως, ακόμη έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Οπότε μένουμε συγκεντρωμένοι. Δουλέψαμε εξαιρετικά στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα και είμαστε έτοιμοι. Προφανώς αν όλα πάνε καλά στα δύο επόμενα παιχνίδια, θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε τις δύσκολες στιγμές που διανύσαμε τις τελευταίες εβδομάδες».

Δείτε εδώ το φωτογραφικό υλικό...