Skip to main content

Μπλατ: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια» (pics + vid)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (17/01, 21.00) την Κίκμι, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και θέλει -με την βοήθεια και του κόσμου του- να φτάσει στη νίκη που θα τον διατηρήσει σε τροχιά 4άδας…

«Είναι ωραίο που γυρίζουμε στο σπίτι μας», σχολίασε ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», Ντέιβιντ Μπλατ. «Η Κίμκι παίζει καλό μπάσκετ και πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Έχει ποιοτικούς παίκτες, καλό προπονητή και ξέρουμε πως θα πρέπει να έχουμε ανταγωνιστικό πνεύμα και μεγάλη επιθυμία για να παίξουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό υπό το βλέμμα των φιλάθλων μας. Η Κίμκι είναι μια ομάδα πολύπλευρή. Έχει πολλούς και διαφορετικούς παίκτες που μπορούν να σου δείξουν πολλά και διαφορετικά πρόσωπα σε άμυνα και επίθεση. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Δεν θέλω να φανώ ασεβής προς την Κίμκι, όμως, υπάρχουν πολλές καλές ομάδες εκεί έξω. Κάθε εβδομάδα θα δώσεις ένα ή και δύο παιχνίδια πρόκληση. Και αυτό με την Κίμκι δεν διαφέρει. Η αντίπαλός μας είναι μια καλή μπασκετική ομάδα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Κόντρα στην ρωσική ομάδα ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με όλες του τις δυνάμεις, καθώς επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος είχε μείνει εκτός λόγω ίωσης. Αντίθετα, από την Κίμκι θα απουσιάσει ο -εδώ και καιρό τραυματίας- Αλεξέι Σβεντ. «Ο Νίκολα προπονήθηκε και χθες. Νιώθει καλά. Ήταν έξω για λίγο, οπότε είναι ακόμη σε φάση ανάρρωσης. Θα είναι, όμως, έτοιμος να παίξει και αυτό είναι καλό. Μας έλειψε, παρότι τα πήγαμε καλά όταν δεν ήταν σε θέση να παίξει. Ο Σβεντ είναι ένας παλιός αγαπημένος μου παίκτης και προφανώς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο, οι τραυματισμοί είναι μέρος της ζωής όλων των ομάδων κατά την διάρκεια της σεζόν, οπότε θα παίξουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, είτε παραταχθεί με τον Αλεξέι, είτε παραταχθεί χωρίς εκείνον».

Όταν ζητήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ να κάνει ένα σχόλιο για τον πρώην τεχνικό των «ερυθρολεύκων», Γιώργο Μπαρτζώκα, τόνισε: «Έχει σπουδαία ιστορία εδώ στον Ολυμπιακό και σίγουρα έχει όλον μου τον σεβασμό».

Ερωτηθείς αν περίμενε πως οι παίκτες του θα ανταποκριθούν τόσο καλά στο διάστημα που ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν εκτός, απάντησε: «Σίγουρα το περίμενα. Αυτό σημαίνει να είσαι ομάδα. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις καλό ρόστερ με πολλούς ποιοτικούς παίκτες που δεν έχουν πάντα την ευκαιρία να παίξουν γιατί κάποιος άλλος παίρνει τον χρόνο τους. Όμως, το περίμενα, αντιδράσαμε πάρα πάρα πολύ καλά τις στιγμές που ο Νίκολα ήταν εκτός, όμως, είμαστε πολύ χαρούμενοι που επέστρεψε!».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν συνεχίζει να ρίχνει… ματιές στην μεταγραφική αγορά, είπε: «Ζούμε στο παρόν. Και το παρόν μας αυτή τη στιγμή είναι η Κίμκι. Προσπαθούμε να μείνουμε ενήμεροι για τις ανάγκες μας σήμερα, αλλά και εκείνες του αύριο. Τα μάτια μας είναι ορθάνοιχτα, αλλά έχουμε επικεντρωθεί στην αυριανή αναμέτρηση».

«Είμαστε στην σωστή κατεύθυνση»

Στην σημασία να στηρίξουν μαζικά οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού την προσπάθεια του ίδιου και των συμπαικτών του (και) στην αναμέτρηση με την Κίμκι, στάθηκε ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στην έδρα μας. Θα πρέπει να παίξουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για να κερδίσουμε. Είναι πάντα σημαντικό να έχεις καλή έδρα. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας είναι σπουδαία και πάντα μας δίνουν ενέργεια».

Για το αν νιώθει πως έχει εξελιχθεί ως παίκτης στο διάστημα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, είπε: «Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής πάνε όλα καλά. Η ομάδα μου βρίσκεται σε καλή θέση και αυτό είναι το πιο σημαντικό και το ότι κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως ο προπονητής του συνηθίζει να τον εμπιστεύεται στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, τόνισε: «Είναι σημαντικό για όποιον βρίσκεται στο παρκέ να πάρει τη σωστή απόφαση. Αυτό ισχύει για όλους μας και αν ο κόουτς με εμπιστευτεί θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να πάρω την σωστή απόφαση».

Τέλος, για την απουσία του Αλεξέι Σβεντ, σχολίασε: «Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Έχουν πολλούς ταλαντούχους παίκτες στο ρόστερ τους, παίζουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, δεν λέω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο, απλά λέω πως είναι διαφορετικό. Οπότε θα είναι άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς».

 

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες από την Media Day και την προπόνηση