Skip to main content

Μπλατ: "Να γυρίσουμε υπέρ μας την κατάσταση"

 Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει στην αυριανή (20/11, 21.30) αναμέτρηση με την Μπάγερν στο Μόναχο να γυρίσει σελίδα και να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

"Έχουν παίξει πολύ καλά ως τώρα", σχολίασε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Γερμανία ο Ντέιβιντ Μπλατ. "Είναι ομάδα που παίζει δυνατή άμυνα και προσπαθεί να βάλει πίεση σε εσένα και να δημιουργήσει καταστάσεις μέσα από την άμυνά της. Είναι παίκτες που παίζουν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μαζί και για αυτό εκτός από την άμυνα είναι αποτελεσματικοί και στην επίθεση. Οπότε εμείς θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του γηπέδου".

Σε ερώτηση για το πως σχεδιάζει να περιορίσει τον Νιχάντ Ντέντοβιτς, απάντησε: "Είναι ένας από τους πολλούς σημαντικούς παίκτες που έχει η Μπάγερν. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές διαφορετικές θέσεις, έχει καλό ύψος, όμως, δεν είναι ο μόνο που θα πρέπει να περιορίσουμε. Πραγματικά πιστεύω πως το σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας, στο τι πρέπει εμείς να κάνουμε και πως πρέπει να παίξουμε. Επαναλαμβάνω, θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση για να πάρουμε τη νίκη".

Η ως τώρα πορεία των "ερυθρολεύκων" δεν ήταν αυτή που άπαντες προσδοκούσαν, όμως, ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι αισιόδοξος για το μέλλον... "Πρώτα από όλα έχω να πω πως προφανώς δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτό. Αλλά αυτό είναι δυστυχώς μέρος της σεζόν, κάποια στιγμή πρέπει να το περάσεις. Μπορείς να ελπίζεις πως έχεις την ικανότητα να αντιδράσεις σε αυτό, να μάθεις από αυτό και να γυρίσεις την κατάσταση υπέρ σου. Ότι όσο θα προχωράς τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα και αυτό πιστεύω πως θα γίνει".

Όταν του υπενθύμισαν πως το 2014 που είχε κατακτήσει την Ευρωλίγκα, η τότε ομάδα του Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε κάνει ένα ανάλογα άσχημο ξεκίνημα στην διοργάνωση, σχολίασε: "Έχω βρεθεί σε τόσες ομάδες όλα αυτά τα χρόνια, που δεν μπορώ να θυμηθώ κάθε τέτοια κατάσταση με λεπτομέρεια. Αυτό που αναφέρατε είναι πιθανότατα αλήθεια... Όμως, είμαστε νέα ομάδα και το πρόγραμμα ήταν αρκετά δύσκολο. Δουλειά μου είναι να κρατήσω τους πάντες ενωμένους, να μάθουμε μέσα από αυτές τις καταστάσεις, να δούμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος και να προχωρήσουμε με επιτυχίες. Σίγουρα αυτό θα κάνω...".

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπόγρης, δήλωσε: "Σίγουρα υπάρχει τρομερή πίεση. Έχουμε μια κακή περίοδο αυτό το διάστημα, όμως, θέλουμε πάρα πολύ να κλείσουμε αυτό τον κύκλο για να αρχίσουμε κάτι καινούργιο. Αύριο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην Γερμανία, με μια πολύ καλή ομάδα που παίζει στοχευόμενα και είναι πολύ σκληρή. Πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε όλοι ένα βήμα στον τομέα της δυναμικότητας για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα παιχνίδι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς".

Για τις ήττες από τον Παναθηναϊκό, σχολίασε: "Ήταν δύο τελείως διαφορετικά ματς. Στο πρώτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο δεύτερο μέρος και πιστεύω πως μας έλειπε η σκληράδα ώστε να κερδίσουμε τις επαφές με τον αντίπαλο. Επίσης τα 20 επιθετικά ριμπάουντ είναι αριθμός απαγορευτικός σε αυτό το επίπεδο. Στον δεύτερο αγώνα ενώ στην άμυνα είχαμε ένα πλάνο στοχευμένο και πήγαμε καλύτερα, στην επίθεση ήμασταν πολύ άστοχοι και επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πάρει το ματς. Είναι, όμως, Νοέμβρης ακόμα. Ελπίζουμε αυτά τα παιχνίδια να ήταν το μάθημα".

Για την γερμανική ομάδα, τόνισε: "Είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, με πολύ δυνατά κορμιά στο τέσσερα και στο πέντε. Θεωρώ, όμως, πως δεν έχει τόσο αθλητικά γκαρντ, οπότε αυτό είναι πλεονέκτημα για εμάς. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να καταφέρουμε να τρέξουμε και να πάρουμε ένα ματς σε μια έδρα που είναι διψασμένη για μπάσκετ και θέλει να πετύχει. Μετά τα άσχημα αποτελέσματα δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ήττες. Ομως, αυτή η ομάδα ξέρει να αντιδρά και θεωρώ πως το αυριανό ματς είναι μια καλή ευκαιρία να αντιδράσουμε, ώστε στην συνέχεια την Πέμπτη με τον κόσμο στο πλευρό μας να κάνουμε ένα σερί και να ξεκινήσει μια πολύ καλή περίοδος για εμάς".

 *Στο Μόναχο δεν ταξίδεψε ο Άξελ Τουπάν λόγω τραυματισμού.