Skip to main content

Μπλατ: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (09/11, 21.00) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και ο κόουτς, Ντέιβιντ Μπλατ, δηλώσει έτοιμος για το πρώτο ελληνικό ντέρμπι της καριέρας του!

 

«Διπλή χαρά, διπλή απόλαυση για τον κόσμο του μπάσκετ και τους φιλάθλους!», ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή των «ερυθρολεύκων». «Δεν έχουμε μόνο ένα σπουδαίο ματς Ευρωλίγκας, αλλά το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα ενδιαφέρον και ξεχωριστό παιχνίδι, με παράδοση και ελπίζω πως η αυριανή αναμέτρηση και το επίπεδό της, θα ‘συναντήσουν’ την ιστορία και την παράδοση αυτών των αναμετρήσεων».

Ερωτηθείς για το ποιο θα είναι το κλειδί της νίκης, απάντησε: «Δεν υπάρχει μόνο ένα πράγμα… Παίζουμε εκτός έδρας, οπότε θα πρέπει να με αγωνιστούμε έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες νίκης. Αυτό συμπεριλαμβάνει πράγματα που πρέπει να κάνουμε και σε ατομικό επίπεδο και ως ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και τα σαράντα λεπτά και να δώσουμε το καλύτερό μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το πως νιώθει ενόψει του πρώτου του ελληνικού ντέρμπι, είπε: «Έχω λάβει μέρος σε πολλά παιχνίδια στο παρελθόν ως αντίπαλος τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και της τωρινής μου ομάδας και αυτό με έκανε γνώστη της παράδοσης, της ιστορίας και της ποιότητας αυτής της ομάδας. Όμως, τώρα έχω την ευκαιρία να συμμετέχω σε ένα απευθείας ματσάρισμα των δύο ομάδων, ίσως του πιο φημισμένου ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι συναρπαστικό, είναι ένα είδος ανταμοιβής για εμένα και ανυπομονώ».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γιατί η ομάδα του παίζει καλύτερα μακριά από το ΣΕΦ και αν υπάρχει κάποια είδους πίεση στα εντός έδρας παιχνίδια, ξεκαθάρισε: «Δεν έχει κάποια σχέση με την πίεση. Δεν θεωρώ πως απαραίτητα παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας. Δυστυχώς κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι στο ΣΕΦ κόντρα στην Αρμάνι, αλλά με εξαίρεση αυτό έχουμε παίξει καλά όπου και αν αγωνιζόμασταν».
Για την συμμετοχή ή όχι του Γιάνις Στρέλνιεκς, είπε: «Ποιος είπε πως δεν θα παίξει; Θα δούμε μετά την πρωινή προπόνηση αύριο. Προς το παρόν η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη».

Ο κόουτς Μπλατ θα βρει απέναντί του έναν ακόμη πρώην παίκτη του. Τον Κιθ Λάνγκφορντ… «Ξέρω τον Κιθ πολύ καλά, είχαμε πολύ καλή συνεργασία και τον σέβομαι. Αν θελήσουν να παίξει ο Κιθ λιγότερο, τότε τόσο το καλύτερο για εμένα! Αλλά δεν περιμένω πως θα γίνει κάτι τέτοιο… Αυτό δεν είναι απαραίτητο πως θα συμβεί. Θα πρέπει αν είμαστε έτοιμοι για την ποιότητα του Κιθ και τον τρόπο παιχνιδιού του όπως άλλωστε και πολλών άλλων παικτών του Παναθηναϊκού. Είναι μια ομάδα με ποιοτικό ρόστερ, όπως και εμείς…».

Σε ερώτηση αναφορικά με το επίπεδο των νέων παικτών και κατά πόσο έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του, απάντησε: «Θεωρώ πως οι νέοι μας παίκτες έχουν αποδώσει καλά παρότι είναι ο πρώτος τους χρόνος στην Ευρωλίγκα. Έχουν κάνει σπουδαία δουλειά και έχουν δώσει δείγματα για το μέλλον. Από την αρχή γνωρίζαμε πως θα χρειαστούν χρόνο για να μάθουν το επίπεδο και τις σπουδαίες ομάδες που θα αντιμετωπίσουν. Έχουν κάνει σπουδαία δουλειά και είμαι χαρούμενος με όσα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα».

Η προσωπική του προετοιμασία για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δεν θα διαφέρει από εκείνη που κάνει για οποιοδήποτε άλλο ματς… «Είναι αλήθεια πως είναι το πρώτο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού που συμμετέχω, όμως, δεν είναι το πρώτο ντέρμπι της καριέρας μου. Έχω βρεθεί σε διαφορετικές χώρες και διαφορετικές ομάδες που έχουν παρόμοιες αναμετρήσεις. Έχω συμμετάσχει σε πολλά και κρίσιμα παιχνίδια στην καριέρα μου, ώστε να επιτρέπω στον εαυτό μου να προετοιμάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως συνήθως κάνω. Θα προετοιμαστώ να κάνω την δουλειά μου και να κάνω το καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Δεν θα αλλάξω κάτι…».

Τέλος, ερωτηθείς αν απόψε το βράδυ θα παρακολουθήσει κάποια ταινία του αγαπημένου του ηθοποιού, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, είπε: «Δεν θα πείραζε… Αλλά πιθανότατα όχι… Θα δουλέψω λίγο ακόμη και θα προετοιμάσω τον εαυτό μου για τη μεγάλη αυριανή μέρα».

«Όλοι ξέρουν την σημασία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, τόνισε: «Όλα τα παιχνίδια ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία και για εμάς και για εκείνους. Αύριο θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουμε. Θέλουμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη και βαθμολογικά και για την ψυχολογία μας. Ξέρουμε πως μια νίκη επί του Παναθηναϊκού σε βοηθά σε όλους τους τομείς. Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία ως ομάδες. Πιστεύω πως το κλειδί θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού και τα ριμπάουντ».

Για το διαφορετικό πρόσωπο της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια, σε σχέση με τα εκτός, είπε: «Έχουμε πάει σχετικά καλά, αν εξαιρέσουμε την κακή εμφάνιση με την Αρμάνι. Γενικά έχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο στην Ευρωλίγκα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Δουλεύουμε πολύ και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωθούμε. Είμαστε μια νέα ομάδα και σίγουρα θέλουμε τον χρόνο μας για να βγάλουμε αυτό που θέλουμε και μπορούμε. Πιστεύω πως αύριο θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια. Στα εκτός έδρας έχουμε παίξει καλύτερα από ότι στα εντός και αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να δούμε γιατί συμβαίνει. Η έδρα μας, όπου έχουμε και την βοήθειά του κόσμου μας, πρέπει να είναι η δύναμή μας. Για κάποιο λόγο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στα εκτός έδρας. Δεν ξέρω για ποιο λόγο».

Τέλος, για το αν άπαντες είναι γνώστες του τι σημαίνει ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, είπε: «Όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι και το ίδιο ισχύει και για τον κόουτς. Έχει εξηγήσει σε όλους τι σημαίνει αυτός ο αγώνας, τι ιστορία υπάρχει πίσω από τις δύο ομάδες. Όλοι ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τι πρέπει να κάνουμε».