Skip to main content

Έχασε από την Εφές και τον κακό του εαυτό

Το κακό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου "πλήρωσε" ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 70-78 και αύριο (30/09, 16.00) θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό του " Gomelsky Cup" τον ηττημένο του αγώνα ΤΣΣΚΑ - Ούνικς Καζάν.

Εκμεταλλευόμενοι την κακή αμυντική λειτουργία των "ερυθρολεύκων", οι Τούρκοι επέβαλλαν από το ξεκίνημα τον ρυθμό τους και "έχτισαν" νωρίς μια διαφορά 10π. (4-14 στο 6'). Η ομάδα μας πέρασε την μπάλα στην ρακέτα στον Νίκολα Μιλουτίνοφ και άρχισε να δείχνει σημάδια επιθετικής... ζωής (15-21, στο 10'). Όχι, όμως, για πολύ... Κάκιστη άμυνα και τραγικά ποσοστά έδωσαν το δικαίωμα στην Αναντολού Εφές να κυριαρχήσει απόλυτα στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο με μόλις 37.5% στα δίποντα (6/16) και 20% στα τρίποντα (3/15), την ίδια ώρα που η Αναντολού Εφές σκόραρε με όποιο τρόπο ήθελε. Αποτέλεσμα; Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ένα -23 "φορτωμένο" στην πλάτη τους (28-51).

Στην επανάληψη η ομάδα μας εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη και αυτό αποδεικνύεται από το επί μέρους σκορ του β' μέρους (δέχθηκε μόλις 27 πόντους και πέτυχε 42). Όμως, δεν ήταν αρκετό... Με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο και τον Σάσα Βεζένκοφ να δίνει ουσιαστικές λύσεις στην επίθεση, ο Ολυμπιακός άρχισε να ροκανίζει την διαφορά και στο 35' μείωσε στους 9π. (59-68). Το αντιαθλητικό φάουλ του Τίμα στον Σιμόν είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί με 4/4 βολές η τουρκική ομάδα ξανά στο +13 (59-72). Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, ωστόσο, δεν εγκατέλειψαν τη μάχη... Πίεσαν στην άμυνα, πέρασαν τη μπάλα στην ρακέτα και πλησίασαν στους 7π. 65-72 (1:35 για το τέλος). Παρέμειναν, ωστόσο, άστοχοι από την περιφέρεια (είχαν συνολικά 5/27 τρίποντα) και το πλήρωσαν με ήττα (70-78).

*Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Παπανικολάου, οι οποίοι δεν ακολούθησαν την αποστολή στην Μόσχα.

Δεκάλεπτα: 15-21, 28-51, 47-63, 70-78.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς - Γκος 4, Τολιόπουλος, Τουπάν 3(1), Τίμα 10(2), Μιλουτίνοφ 13, Στρέλνιεκς 12(1), Βεζένκοφ 12(1), Πρίντεζης, Μάντζαρης 2, Μπόγρης 1, ΛεΝτέι 13(1).

Αναντολού Εφές (Αταμάν): Λάρκιν 2, Μπομπουά 14 (2), Μπαλμπάι, Μπίρσέν 2, Μότουμ, Σανλί 2, Μοερμάν 15 (3), Πλάις 11 (1), Μίτσιτις 6, Άντερσον 7, Ντάνστον 10, Σίμον 9.

"Να γίνει μάθημα..."

Ο προπονητής της ομάδας μας, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: "Προφανώς το πρώτο ημίχρονο δεν πήγε όπως θα θέλαμε να πάει. Ίσως χρειαζόμασταν να γίνει κάτι τέτοιο, ώστε να αναγνωρίσουμε τι πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να παίζουμε. Στο δεύτερο μέρος ανταποκριθήκαμε καλά και είχαμε ακόμη και την ευκαιρία να κάνουμε την ολική επαναφορά και να κερδίσουμε το ματς. Όμως και πάλι κάναμε κάποια ανόητα λάθη. Παρόλα αυτά, αυτά τα παιχνίδια έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό... Να βλέπεις τι πρέπει να βελτιώσεις και πόσο καλύτερα πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις σε αυτό το επίπεδο".

Ο στενός συνεργάτης του, Κεστούτις Κεμζούρα, ο οποίος τον εκπροσώπησε στην συνέντευξη Τύπου του τουρνουά, τόνισε: "Ζητάω συγγνώμη εκ μέρους του κόουτς Μπλατ που δεν μπόρεσε να παραστεί στην συνέντευξη Τύπου. Αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να περπατήσει λόγω του προβλήματος στη μέση του. Έγιναν δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο η Εφές κυριάρχησε, εμείς ήμασταν αργοί και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Κάναμε πολλά λάθη. Το θετικό είναι πως στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε. Προσπαθήσαμε να παλέψουμε και κάναμε κάποια καλά πράγματα στο παρκέ. Όμως, δεν ήταν αρκετά. Στο τέλος χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά φυσικά το παιχνίδι το χάσαμε στο πρώτο εικοσάλεπτο. Είναι ένα καλό μάθημα για εμάς. Δεν πρέπει να παίζουμε καλά είκοσι λεπτά, ούτε τριάντα, αλλά σαράντα. Για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στην Εφές. Επαναλαμβάνω είναι ένα καλό μάθημα που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε...".

Από την πλευρά του, ο Σάσα Βεζένκοφ, είπε: "Ήταν ένα πραγματικά δύσκολο παιχνίδι. Εμείς στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε άμυνα και στην επίθεση κάναμε πολλά λάθη. Στο δεύτερο μέρος παλέψαμε, παίξαμε καλή άμυνα , δεχθήκαμε μόλις 27 πόντους, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να μας δώσει τη νίκη. Πρέπει μας γίνει μάθημα αυτός ο αγώνας, να κοιτάξουμε μπροστά και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο αυριανό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Εφές και της εύχομαι καλή τύχη στη φετινή σεζόν".

Ο τεχνικός της τουρκικής ομάδας, Εργκίν Αταμάν, σχολίασε: "Έγιναν δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Είχαμε καλές θέσεις στην άμυνα, κυκλοφορήσαμε σωστά τη μπάλα στην επίθεση και βρήκαμε ανοιχτά σουτ. Αλλά στο δεύτερο μέρος σταματήσαμε να παίζουμε το μπάσκετ που μπορούμε και ο Ολυμπιακός έπαιξε επιθετικά. Επικεντρωθήκαμε στο να κλείσουμε το παιχνίδι και κάναμε πολλά λάθη. Μόνο 1/11 τρίποντα είχαμε στο δεύτερο μέρος, μόνο 5 ασίστ. Κάναμε πολλά λάθη και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς. Είναι φυσιολογικό σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σε αυτό τον ρυθμό καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα. Αυτά είναι τα τελευταία παιχνίδια πριν την έναρξη της κανονικής περιόδου και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μας στο πρώτο ημίχρονο. Φυσικά δεν είμαι από το δεύτερο".

Τέλος, ο Γάλλος γκαρντ, Ροντρίγκ Μπομπουά, είπε: "Παίξαμε καλά, ήμασταν αρκετά επιθετικοί. Τα πήγαμε πολύ καλά στην άμυνα. Στο δεύτερο μέρος για κάποιο λόγο δεν βγήκαμε στο παρκέ με την ίδια ενέργεια. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο επιθετικός και είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να βελτιωθούμε και να μην παρουσιαστούμε ποτέ ξανά, όπως παρουσιαστήκαμε σήμερα στο δεύτερο μέρος".