Skip to main content

Πρωτιά στο τουρνουά της Κρήτης!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ούνικς Καζάν με 70-65, διατήρησε το αήττητο του στις αναμετρήσεις προετοιμασίας και κατέκτησε την πρώτη θέση στο 3ο International Basketball Tournament Crete.

Αμυντικά κενά, κακές επιθετικές επιλογές και χαμένες βολές επέτρεψαν στους Ρώσους να πάρουν στο ξεκίνημα βραχύ προβάδισμα (8-4 στο 3' και 14-11 στο 7'). Στην συνέχεια, ωστόσο, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ πίεσαν στην άμυνα, βρήκαν στόχο από την περιφέρεια δια χειρός Βασίλη Σπανούλη και Γιάνις Τίμα και "έχτισαν" μια διαφορά 10π. (29-19, στο 14').

Με τρίποντο του Σελεκέτο η Ούνικς Καζάν μείωσε σε 32-38 με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, όμως, με καλή άμυνα, ταχύτητα και επιθετικό πλουραλισμό, ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 14π. (57-43, στο 30'). Η ρωσική ομάδα, ωστόσο, δεν εγκατέλειψε τη μάχη... Με ένα σερί 8-0 -στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου- μείωσε στους 6π. (51-57), ενώ στην συνέχεια εκμεταλλευόμενη την αστοχία και τα λάθη της ομάδας μας, "χτύπησε" κάτω από το καλάθι και πλησίασε στους 2π. (61-63, στο 36'). Στο κρίσιμο αυτό σημείο, ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε "παρών", "ξεκόλλησε" επιθετικά την ομάδα και την οδήγησε στη νίκη.

"Τέλος καλό, όλα καλά"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: "Σε κάθε αγώνα θα έχεις και καλά στοιχεία και όχι τόσο καλά. Θέλαμε να παίξουμε καλύτερη άμυνα και το κάναμε. Ξεκάθαρα. Δυστυχώς δεν προσέχαμε την μπάλα και κάναμε 20 λάθη. Όταν κάνεις τόσα λάθη, δεν μπορείς να σκοράρεις όσο θέλουμε να σκοράρουμε εμείς. Η Ούνικς είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Παίζει με συγκεκριμένο τρόπο και από την στιγμή που κάναμε τόσα λάθη δεν μπορούσαμε να παίξουμε όπως θέλουμε εμείς. Όπως είπε και ο Σέξπιρ, όμως, 'Τέλος καλό, όλα καλά'. Αφού λοιπόν τελείωσε καλά το παιχνίδι, όλα είναι καλά".

Από την πλευρά του, ο Γιάνις Τίμα, τόνισε: "Πρώτα από όλα, είμαι πολύ χαρούμενος που παίξαμε καλύτερα σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό ξεκίνησε από την άμυνα και πάντα αυτό συμβαίνει. Η άμυνα σού δίνει αυτοπεποίθηση για την επίθεση. Προσωπικά, θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο καλύτερα γίνεται και να είμαι αποδοτικός εντός κι εκτός παρκέ".

*Ο Βασίλης Σπανούλης υπέστη εξάρθρωση στο μικρό δάκτυλο του αριστερού του χεριού και του έγινε ανάταξη. Αύριο (24/09) θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Δεκάλεπτα: 16-18, 32-38, 43-57, 65-70.

stat unics

 

ακολουθούν οι πόντοι και δηλώσεις...