Skip to main content

Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε τελικό!

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε της Χαποέλ Ιερουσαλήμ με 94-93 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του 3ο International Basketball Tournament Crete, όπου την Κυριακή (22/09, 20.30) θα αντιμετωπίσει την Ούνικς Καζάν.


Την αναμέτρηση παρακολούθησε με πολιτικά ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς λόγω υποχρεώσεων του με την Ευρωλίγκα είχε απουσιάσει από τις δύο τελευταίες προπονήσεις.

Το ξεκίνημα των "ερυθρολεύκων" ήταν νωθρό... Αμυντικά κενά και χαμένα ριμπάουντ επέτρεψαν στους Ισραηλινούς να πάρουν κεφάλι στο σκορ (18-12 στο 5') και να διατηρήσουν σταθερά το προβάδισμα μέχρι και το 14΄(33-38). Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνα, πέρασε την μπάλα στην ρακέτα στους Γιώργο Πρίντεζη και Ζακ ΛεΝτέι και με ένα επί μέρους σκορ 13-2, έφερε τα πάνω κάτω και βρέθηκε στο +6 (46-40, στο 38').


Με καλάθι του Νάιτζελ Γουίλιας - Γκος η ομάδα μας έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενη με 51-45, ενώ χάρη στην περιφερειακή της ευστοχία βρέθηκε στο +11 (62-51) στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Ωστόσο, αλλεπάλληλα λάθη και κακή αμυντική λειτουργία έδωσαν την ευκαιρία στους Ισραηλινούς να ανακάμψουν και με οδηγούς τους Όουενς και Φελντέιν να προσπεράσουν με 72-69 στο 28'.


Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ με 81-79 στο 32΄, όμως, η Χαποέλ εκμεταλλευόμενη κυρίως την περιφερειακή της ευστοχία πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (84-89 στο 34'). Για τα επόμενα περίπου τρία λεπτά οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ κράτησαν άποντη την ισραηλινή ομάδα, όμως, στο ίδιο διάστημα ούτε εκείνοι μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι! Τελικά ο Γουίλιαμς Γκος ήταν εκείνος που "έσπασε" την επιθετική αφλογιστία και ακολούθησε ένα επί μέρους σκορ 6-1 με το οποίο η ομάδα μας ισοφάρισε σε 90-90 στο 39'. Και δεν σταμάτησε εκεί... Με καλάθι του Πρίντεζη στο 40'' έκανε το 92-90 και παρά τις 0/2 βολές του Γουίλιαμς - Γκος κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη χάρη στην εξαιρετική άμυνα του Πρίντεζη και το τραγικά άστοχο σουτ του Μπάτλερ, αλλά και το εντυπωσιακό κάρφωμα του ΛεΝτέι 2.7'' για το τέλος! Το τελικό 94-93 διαμόρφωσε με σουτ στην εκπνοή από τα 6.75μ. ο Φελντέιν, όταν όλα όμως είχαν κριθεί...

Ο προπονητής της ομάδας, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: "Δεν παίξαμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε. Έχουμε χρόνο για να βελτιωθούμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού. Για τους παίκτες είναι καλό να κερδίζεις και τέτοια παιχνίδια, όταν δεν παίζεις και τόσο καλά. Είναι πολλά αυτά που θέλουμε να δούμε. Είπα και στους παίκτες μου ότι περίμενα ότι δεν θα παίζαμε καλά, γιατί δεν θα ήταν φυσιολογικό. Είχαμε απουσίες τις προηγούμενες μέρες. Είναι καλό που ήρθε και η νίκη με αυτόν τον τρόπο. Αυτό το παιχνίδι είναι αποτέλεσμα του τι κάνουμε ως ομάδα. Είμαστε στο σωστό δρόμο και δουλεύουμε ως ομάδα".

Από την πλευρά του, ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Ζακ ΛεΝτέι, τόνισε: "Πολλοί παίκτες είχαν φύγει για τις Εθνικές τους ομάδες τις προηγούμενες ημέρες και αυτό μας δημιούργησε προβλήματα. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Οι αριθμοί δεν λένε κάτι. Δεν παίξαμε καλά ως ομάδα. Θα δούμε το βίντεο και θα δουλέψουμε από αύριο για να βελτιωθούμε. Είμαι εδώ για να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος".

Δεκάλεπτα: 26-31, 51-45, 76-77, 94-93

stzt hapoel