Skip to main content

Οι δηλώσεις από την παρουσίαση της συνεργασίας με την bwin

Το μεσημέρι της Δευτέρας (10/09, 14.00) έγινε στο ξενοδοχείο «Grand Hyatt Athens» η επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός με την bwin, παρουσία της ομάδας και των Προέδρων, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των τριών νέων φανελών, οποίες είναι άμεσα διαθέσιμες προς πώληση από όλα τα σημεία του Official Olympiacos Bc Store.
Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος (Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός):

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να παρουσιάσουμε την συνεργασία μας με την GVC Group, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών και την προβολή του brand της BWIN στην φανέλα του Ολυμπιακού για τα ερχόμενα 5 έτη. Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε την εταιρεία και τους εκπροσώπους της στην οικογένεια του Ολυμπιακού και να ευχηθούμε να έχουμε μαζί επιτυχίες, ανάλογες της τελευταίας δεκαετίας.
Όπως γνωρίζετε η KAΕ Ολυμπιακός αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και το brand του Ολυμπιακού ένα από τα πιο ισχυρά. Νιώθουμε ικανοποιημένοι που ένας τόσο μεγάλος επιχειρηματικός οργανισμός, εισηγμένος μάλιστα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, επέλεξε τον Ολυμπιακό Πειραιώς για την πρώτη του συνεργασία με ομάδα μπάσκετ και ελπίζουμε να συμβάλλουμε στην επίτευξη των στόχων του τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας και φυσικά να μας βοηθήσει η bwin και στην επίτευξη των δικών μας στόχων.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία δεκαετία είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και μια πολύ ισχυρή και αποδοτική πλατφόρμα προβολής των μεγαλύτερων επιχειρηματικών οργανισμών της Ελλάδας και παγκοσμίως. Από την άλλη, η φιλοσοφία της ομάδας, οι αξίες της και οι αρχές της, εκτιμώνται ιδιαίτερα και για αυτό τον λόγο όλοι οι χορηγοί και συνεργάτες είναι δίπλα μας σε μακροχρόνιες συνεργασίες.

Γιώργος Αγγελόπουλος (Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός):

«Καλή χρονιά και καλή σεζόν να έχουμε. Καλωσορίζω την bwin στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Ίσως είναι η σημαντικότερη χορηγική συνεργασία στον χώρο του μπάσκετ από όσο θυμάμαι εγώ. Ενδεχομένως και στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, αν λάβουμε υπόψιν και την διάρκεια της συνεργασίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για αυτό και ελπίζουμε να υπάρχουν πολύ καλές στιγμές και για τις δύο πλευρές. Εκτός της συνεργασίας, όμως, με την bwin είναι σημαντική για εμάς και η κοινωνική προσφορά, ειδικότερα τις σημερινές δύσκολες εποχές. Για το λόγο αυτό βρίσκεται εδώ στο πάνελ η πρόεδρος του Ιδρύματος Μαζί για Το Παιδί, κ. Μαρτίνου και στη συνέχεια της παρουσίασης θα ενημερωθείτε με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη νέα συνεργασία. Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε εμείς, είναι ότι ο Ολυμπιακός στέκεται σε όλες αυτές τις προσπάθειες για κοινωνική προσφορά και κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Την ευχαριστούμε πολύ που είναι μαζί μας».

Γκάρι Ναλ (Head of Western Europe της GVC):

«Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο για το θερμό τους καλωσόρισμα. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα την κα. Μαρτίνου, τον κόουτς και όλους τους παίκτες. Ως CVC είμαστε πολύ χαρούμενοι για την μακροχρόνια συνεργασία με μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, fair play και αγωνιζόμαστε σε υψηλό επίπεδο στον αθλητικό στίβο. Για αυτό ήταν μια φυσική επιλογή η συνεργασία μας με ένα τόσο ιστορικό κλαμπ. Γνωρίζουμε την μακρά και σημαντική ιστορία του Ολυμπιακού, τα επιτεύγματά του και τους παθιασμένους φιλάθλους του. H bwin είναι περήφανη για τις συνεργασίες της με τα μεγαλύτερα ονόματα της στον αθλητισμό. Έχουμε πάθος για το μπάσκετ, είμαστε σπόνσορες της Ευρωλίγκας στην Ελλάδα και την Ισπανία, συνεργαζόμαστε με ποδοσφαιρικές ομάδες όπως είναι η Μπορούσια η Ντόρτμουντ, η Βαλένθια, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ίντερ. H συνεργασία μας με τον Ολυμπιακό θα διαρκέσει τουλάχιστον πέντε χρόνια και αυτό δείχνει την στρατηγική των δύο πλευρών, που θα δουλέψουν μαζί και χέρι χέρι θα πανηγυρίσουν όλα τα επιτεύγματα.

Ιωάννης Καποδίστριας (επικεφαλής στην Ελλάδα της bwin):

«Ευχαριστώ πολύ τους Προέδρους κυρίως Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.Χρήστο Σταυρόπουλο, για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν σε αυτή τη συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τα στελέχη που με την διορατικότητα και την συνεπή εργασία τους συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη χορηγική συνεργασία, από την ΚΑΕ Ολυμπιακός τον κ.Νίκο Λεπενιώτη και από την ομάδα μας την κα. Ιωάννα Μπερίου, διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της bwin. Είχαμε μακροχρόνιες συζητήσεις και παρόλο που σε μια τέτοια διαπραγμάτευση το οικονομικό σκέλος είναι πάντα σημαντικό, σας διαβεβαιώνω ότι αφιερώσαμε ελάχιστο χρόνο να συζητάμε το τίμημα της χορηγίας. Αυτό που μας απασχόλησε περισσότερο ήταν το πως θα μπορέσουμε να εργαστούμε μαζί, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις ενέργειες και το όφελος για τα δύο μέρη, να δημιουργηθούν δηλαδή οι προϋποθέσεις, ώστε η συνεργασία μας να οδηγήσει στην επίτευξη όλο και ψηλότερων στόχων. Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς και του προγραμματισμού που κάναμε, θα τα βλέπετε να ξεδιπλώνονται στην διάρκεια της χορηγικής μας συνεργασίας. Ένας τομέας στον οποίο ευαισθητοποιείται ιδιαίτερα η ΚΑΕ Ολυμπιακός όπως και η bwin, είναι αυτός της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και μαζί θα αναπτύξουμε μια σειρά δράσεων. Στην εταιρία μας έχουμε ήδη μια συνεχή συνεργασία με την Ένωση μαζί για το παιδί, την οποία επιλέξαμε προσεκτικά και στεκόμαστε πλάι της στο σημαντικό έργο που επιτελεί, καθώς οι εθελοντές βασιζόμενοι αποκλειστικά σε ιδιωτικές χορηγίες και δωρεές στηρίζουν με σκληρή δουλειά και ανιδιοτέλεια 35.000 με 40.000 παιδιά που χρειάζονται την βοήθειά τους κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο και άλλων δράσεων που θα κάνουμε από κοινού «Μαζί με το παιδί», αποφασίσαμε με την ΚΑΕ Ολυμπιακός στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας στις χώρες που η bwin δεν παρέχει τις υπηρεσίες της, στην επίσημη εμφάνιση να προβάλλεται το σήμα του «Μαζί για το παιδί». Ευελπιστούμε πως με αυτό τον τρόπο θα συμβάλουμε στην περαιτέρω διάδοση του έργου της ένωσης και στην ευαισθητοποίηση των φιλάθλων. Έχω την τιμή να βρίσκεται δίπλα μου η πρόεδρος της Ένωσης μαζί για το παιδί κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου και αφού εκφράσω τον απέραντο σεβασμό και την εκτίμησή μας στο έργο της θα ήθελα να της ζητήσω να μας μιλήσει».

Αλεξάνδρα Μαρτίνου (Πρόεδρος της ένωσης «Μαζί για το Παιδί»):

«Ευχαριστώ τους Προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, την bwin, τον κύριο Καποδίστρια και την κυρία Μπερίου που είναι πολλά χρόνια στο πλάι μας. Παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με την φτώχια, την ασθένεια, την αναπηρία και την κακοποίηση. Εκτός από τα σωματεία που είναι στην ομπρέλα της Ένωσης. Η Ένωση έχει δικά της προγράμματα, όπως προγράμματα σίτισης την γραμμή 11525 που απαντούν ψυχολόγοι και κάνουμε συνεδρίες και συμβουλευτική. Προγράμματα για την σχολική διαρροή και πάρα πολλά άλλα. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με την προοπτική αυτής της συνεργασίας μας. Είμαστε πολύ προσεκτική όλα αυτά τα χρόνια που ξεκινήσαμε την συνεργασία μας και θα είναι ένας τρόπος να μαθευτεί περισσότερο το έργο μας. Γιατί χρειάζεται βοήθεια και πλέον θα μαθευτεί το έργο μας στο αθλητικό και φαντάζομαι πολύ νεότερο κοινό».

Σε ερώτηση αναφοικά με το μπάτζετ της ομάδας και αν θα διατηρηθεί η ίδια πολιτική των τελευταίων επτά ετών ή λόγω των ανανεώσεων και της πρόσληψης του κ.Μπλατ θα παρατηρηθούν αυξητικές τάσεις.

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Έχει ξεκινήσει η σεζόν οπότε δεν υπάρχει κάτι να γίνει. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, δεν υπάρχει κάποια αύξηση ίσως να είναι και μειωμένο το μπάτζετ. Λίγο πολύ είμαστε στα ίδια. Όπως ξέρετε πολύ καλά ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί την τελευταία δεκαετία με το μικρότερο προϋπολογισμό από όλους τους ανταγωνιστές του στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο άθλος. Με τα οικονομικά μέσα που υπάρχουν, είναι στην κορυφή της Ευρώπης χωρίς να έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ. Έχει το μικρότερο μπάτζετ από τις άλλες ομάδες του φάιναλ φορ».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός. Επειδή υπάρχουν χαμηλοί τόνοι δεν έχουν κυκλοφορήσει ‘φαντασιακά’ νούμερα όπως άλλες φορές. Η πραγματικότητα είναι πως είναι ελαφρά μειωμένο».

Ερωτηθείς ο Γκάρι Ναλ για ποιον λόγο επέλεξε η bwin ανάμεσα σε όλες τις άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό, απάντησε:
«Έχουμε περιορισμένη επαφή με την ελληνική αγορά και ο Ολυμπιακός είναι ένα δυνατό brand, ενώ μας ‘ταιριάζει’. Ο κ.Καποδίστριας ήταν εκείνος που πήρε την μεγάλη απόφαση και εμείς τον στηρίξαμε».